BC Timba pierde la zece puncte în prima manșă a sferturilor de finală din Cupă. Piteștenii – mai preciși de la distanță în sfertul decisiv

BC Timba Timișoara a pierdut prima manșă a sferturilor de finală cu BCM U Pitești. Oaspeții s-au impus cu 87-77, după ce s-au distanțat decisiv în sfertul patru, pe care și l-au adjudecat cu 31-18. Piteștenii și-au mai trecut în cont primul sfert, cu 24-21, al doilea s-a încheiat la egalitate, 21-21, iar al treilea le-a revenit gazdelor cu 17-11. Timișorenii n-au putut conta pe Glazyrin, în schimb a debutat Miskovic.

BC Timba - BCM U Pitești 77-87Konstantyn Glazyrin, care a avut ceva probleme cu viza, nu a fost disponibil. În aceste condiții, Bogdan Murărescu a avut șase străini la dispoziție și nu a trebuit să lase pe nici unul în afara jocului. „Urșii” au început în formula Hall, Reljic, Bluntt, Filip și Mijatovic, în timp ce Hristu Șapera i-a trimis în teren pe Sutalo, Orbeanu, Kovac, Milosevic și Ross. Din tabăra argeșenilor a lipsit Nemanja Kovacevic. Gazdele au deschis partida cu un „run” de 8 puncte în două minute. Oaspeții au redus treptat ecartul, au egalat la 18 în minutul nouă și au trecut pentru prima dată în avantaj când mai erau 40 de secunde din primul sfert. Dunk-ul lui Ross Jr. a  mărit ecartul și a stabilit scorul la prima pauză, 21-24. Piteștenii le-au pus probleme destul de mari „urșilor” când au trecut la presing pe tot terenul, urmat de capcane și apărare în zonă. Astfel s-au distanțat la 21-29 după 11 minute. A venit rândul timișorenilor să alerge după egalare, s-au apropiat la patru lungimi, dar violeții s-au desprins din nou la 9 puncte, 29-38 după jumătatea sfertului secund. Bluntt și Mijatovic au punctat consistent pe tabelă și i-au adus pe galben-negrii la un singur punct în spate, 42-43, iar Sutalo, de la libere a stabilit scorul de la pauza mare, 42-45.

Piteștenii s-au dus la cinci puncte în debutul sfertului trei, dar Filip a egalat la 50 la în minutul 26. Au urmat patru minute în care cele două formații au înscris doar de la linia de fault și s-au succedat pe rând la conducere. Miskovic a înscris prin lay-up și a stabilit scorul după sfertul trei, singururul câștigat de Timba, la 59-56. Gazdele au condus cu cinci puncte la începutul sfertului decisiv, dar violeții au reușit un parțial de 11-2 în următoarele minute și au trecut la conducere, 66-70 după 35 de minute. Filip a strâns scorul la doar două puncte, dar „trița” lui Ross și șutul de două puncte marcat de Fraseniuc (74-80), l-au făcut pe Murărescu să ceară din nou time-out. Acesta a fost vizibil iritat că elevii săi nu au pus în practică ce le-a indicat la precedentul  timp de odihnă și a aruncat cu tăblița pe jos, reușind să o spargă. Până la final, elevii lui Șapera au mai adăugat trei puncte, astfel că s-au impus, scor 77-87, și au prima șansă la calificare.

„Urșii” au reușit 32 de „points in paint” față de doar 20 ale oaspeților. Cele două formații au avut procentaje apropiate la aruncările de două puncte. Timba a înscris 57% din încercări (20 din 35), iar BCM U a avut 56% (15 din 27). Diferența s-a făcut de după semicerc. Oaspeții au marcat 12 din 29 de aruncări (41%), față de doar 5 din 20 ale gazdelor (25%). În ultimul sfert, elevii lui Șapera au marcat 6 „trițe”, față de doar una reușită de bănățeni. Timișorenii au avut un procentaj mult mai bun la libere 88% (22 din 25) față de 64% (21 din 33). În schimb, piteștenii au reușit mai multe recuperări: 35 (10 ofensive, 25 defensive), față de doar 26 ale galben-negriilor (6/20). Bănățenii au reușit 12 pase decisive, au comis 26 de faulturi, au pierdut 12 mingi și au avut doar 3 intercepții. De partea cealaltă, violeții au încheiat partida cu 16 pase decisive, 27 de faulturi, 14 turnovers și 9 intercepții.

Coșgheterul partidei a fost Jr Ronald Lovell Ross, de la BCM U Pitești, cu 25 de puncte (plus 6 recuperări și 8 pase decisive, 29 eficiență). Piteștenii au mai avut alți patru jucători care au trecut de bariera celor zece puncte, iar Steven Milosevic a reușit un double-double, cu 10 puncte și 11 recuperări. De la Timba, Danilo Mijatovic a fost cel mai bun marcator, cu 22 de puncte (4 recuperări, 16 eficiență). L-au urmat: Jahsha Bluntt (17 puncte), Ivan Miskovic (15 puncte, 5 recuperări), Pavle Reljic (13 puncte, dintre care 9 din 9 de la libere), Leonard Filip (6 puncte), Larry Hall (2 puncte) și Daniel Pătru (2 puncte). Au mai jucat: Vedran Nakic, Bogdan Costa, Alin Andrieș și Alexandru Mihuți. Miskovic și-a făcut debutul pentru Timba și a petrecut 24 de minute și 37 de secunde pe parchet. Principalii marcatori ai „urșilor”, Mijatovic și Bluntt au fost ținuți pe bancă în a doua jumătate a meciului câte 9 minute, pentru că au acumulat câte patru greșeli personale. În momentele de final, Mijatovic nu a mai punctat, ratând trei aruncări în ultimele cinci minute, în timp ce americanul a înscris 7 puncte în acest interval.

Meciul de la Timișoara a fost primul din seria de trei cu care BC Timba și BCM U Pitești deschid anul 2015. Urmează returul din Cupă primul meci din partea a doua a campionatului, ambele la Pitești. Manșa a doua din sferturile Cupei se joacă vineri.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: