BC Timba ratează 12 libere și pierde pentru două puncte cu CSU Atlassib Sibiu

BC Timba a înregistrat un nou eșec în Liga Națională, 68-70 cu CSU Atlassib Sibiu. Oaspeții au venit fără Matija Ceskovic și nu au putut conta pe un aport prea mare din partea lui Popa Calotă, care a jucat cu un deget imobilizat și nu și-a putut ajuta echipa cu puncte. „Urșii” nu au profitat de imprecizia de la distanță a sibienilor. Galben-negrii au ratat 12 libere și au irosit șansa să se apropie la un singur punct de SCM U Craiova.

Larry Hall - 4 libere ratate în meciul cu Sibiul

Larry Hall – 4 libere ratate în meciul cu Sibiul

Timba a avut tot lotul la dispoziție, astfel că Bogdan Murărescu l-a lăsat în afara foii de joc pe Vedran Nakic și i-a trimis ca titulari pe Terrell Vinson, Larry Hall, Pavle Reljic, Jahsha Blunt și Danilo Mijatovic. De cealaltă parte, Miodrag Perisic a început cu Milos Bojovic (cel mai bun marcator din campionat), Slobodan Popovic, Brandon Johnson, Christpoher Lee și Leroy Hurd. Ca la multe meciuri din Liga Națională de baschet masculin, angajamentul a început fără nici un român pe teren. Vinson a comis fault după 21 de secunde și i-a dat posibilitatea lui Hurd să înscrie primele două puncte de la linia de fault. „Urșii” n-au găsit drumul spre inel și au comis abatere de 24 de secunde la primul atac, dar au egalat prin Vinson, care a recuperat ofensiv. Johnson i-a readus pe oaspeți în avantaj, 2-4, și a urmat un „run” de șapte puncte al galben-negriilor care s-au distanțat la 9-4. Vinson a acumulat două faulturi, „urșii” au avut momente de tranziție ofensivă foarte rapidă și au reușit să ducă mingea sub coș, în timp ce „vulturii” s-au încălzit mai greu la șuturi. A fost rândul sibienilor să înscrie zece puncte consecutiv și s-au distanțat la 9-14, pe fondul unui presing foarte avansat, când Timba a avut probleme să treacă mingea de mijlocul terenului. Hall a marcat de la distanță, pentru 12-14, iar un nou „run” de 13 puncte a dus scorul la 12-27, după ce gazdele și-au arătat slăbiciunile la libere, dar și după câteva intercepții reușite ale oaspeților, pe fondul problemelor în controlul mingii, mai ales a lui Reljic, care a și fost schimbat de Pătru. Scorul la prima pauză a fost 14-27.

În minutul doi al sfertului secund, Bojovic a stopat un contraatac prin fault, iar antrenorul Bogdan Murărescu a protestat la adresa arbitrilor, spunând că pentru o fază asemănătoare, un jucător al său a fost sancționat cu fault antisportiv la partida precedentă, cerând aceeași decizie la acest meci. „Urșii” au reușit 11 puncte consecutive în debutul celei de-a doua perioade de joc (25-27), iar Perisic a cerut time-out după aproape patru minute în care elevii săi nu au găsit drumul spre coș. Hurd a întrerupt seceta din atacul oaspeților după ce a marcat două libere și au urmat mai mult de două minute în care nici una din echipe nu a înscris. Blunt a transformat prima liberă pentru Timba după 16 minute de joc, timp în care timișorenii au ratat 7 aruncări de pedeapsă. CSU Atlassib s-a desprins la opt lungimi (29-37) cu un minut și jumătate înainte de finalul sfertului, iar gazdele s-au apropiat la 33-37 și au avut. Zyle a făcut 33-39, iar bănățenii aveau aproape 20 de secunde la dispoziție pentru a reduce din diferență înainte de pauza mare. Hall a ținut însă prea mult de minge și Filip nu a putut să înscrie, aruncând în ultima secundă. Faza l-a scos din sărite pe antrenorul Bogdan Murărescu, care nu i-a adresat cuvinte prea plăcute fundașului american. Scorul la jumătatea partidei a fost 33-39.

„Urșii” au început sfertul trei cu trei faulturi în mai puțin de un minut, iar Vinson a ajuns la 4 greșeli personale. Christopher Lee a înscris primele 6 puncte după revenirea de la vestiare, iar Bojovic a mărit diferența la 33-47 după mai bine de trei minute. Murărescu îl trimite în teren pe Bogdan Costa în locul lui Hall, mișcare ce s-a dovedit inspirată pentru că atacurile gazdelor au devenit mai ordonate și mai consistente. Filip a înscris de la distanță, aducând primele puncte ale timișorenilor în a doua jumătate a meciului, iar Bojovic a înscris prima „triță” a sibienilor care în prima repriză au ratat toate cele 10 încercări din spatele semicercului (36-50). Apărarea în zonă 3-2 a Timbei le-a pus mari probleme oaspeților care au avut din nou patru minute fără coș. Gazdele s-au apropiat la 45-50 și Perisic a cerut timp de odihnă. După ce Timba a fost sancționată cu 24 de secunde, „urșii” au rămas în presing avansat și Costa a înscris pentru 47-50. Bojovic a întrerupt seria printr-un coș de la distanță, iar Costa a redus diferența la 49-53. Lee a recuperat ofensiv de două ori la aceeași fază și a mărit diferența la 49-56, iar Bojovic a stabilit scorul ultimei pauze, 49-58 după ce a marcat a treia oară de la distanță, în urma unei faze simple dar eficiente prin care sibienii au contracarat zona.

Primul minut al ultimului sfert a adus atacuri ratate de ambele părți, iar Reljic, de la distanță, și Costa, după o intercepție, au strâns scorul la 54-58. „Trița” lui Mijatovic a redus și mai mult din diferență, 59-62, dar oaspeții au punctat prin Lee și Johnson pentru 59-66 la jumătatea ultimului sfert. Presing-ul avansat al Timbei le-a creat din nou probleme celor de la CSU Atlassib, iar pătrunderile lui Reljic au dus ecartul la un singur punct, 65-66 cu mai puțin de trei minute până la final. A urmat time-out-ul oaspeților, iar după acesta nu s-a mai marcat un minut și jumătate. Reljic a fost sancționat cu minge condusă, cu 2 minute și 15 secunde până la final, decizie care a inflamat spiritele pe banca timișoreană. Același Reljic a beneficiat de două libere dar a transformat doar una și a egalat la 66, după care și-a adus echipa în avantaj, 68-66, după intercepția lui Miskovic. Mai erau 40 de secunde de joc și Perisic și-a consumat ultimul timp de odihnă. După 12 secunde, Slobodan Popovic a înscris doar a patra „triță” a sibienilor, dar aceasta s-a dovedit decisivă pentru că i-a readus în avantaj, 68-69. Interesant e că jucătorul oaspeților avea patru greșeli personale încă din minutul 16,dar adversarii nu au reușit să-l scoată cu cinci faulturi. A urmat time-out-ul timișorean, dar Blunt a ratat aruncarea când mai erau 10 secunde din meci. Timba nu era încă în penalizare dar a făcut rapid două faulturi. Leroy Hurd a ratat prima liberă, singura ratare a „vulturilor” de la linia de fault în acest meci, dar a transformat-o pe a doua pentru 68-70. Bănățenii au ratat șansa unei aruncări care să le aducă victoria sau să ducă meciul în decisiv după ce Reljic a avut din nou probleme în controlarea mingii și Johnson a reușit intercepția, dar a ratat lay-up-ul, astfel că scorul final a rămas 68-70. CSU Atlassib Sibiu obține o victorie importantă pentru play-off, chiar dacă aceasta a părut că se îndepărtează în momentele din sfertul patru în care jucătorilor parcă le-a fost frică să arunce spre coș, în timp ce Timba scapă printre degete oportunitatea să se apropie de formația din fața sa, cu care luptă pentru evitarea retrogradării.

Timba a avut mai multe puncte din acțiune dar a plătit pentru liberele ratate. „Urșii” au înscris 21 de coșuri de două puncte și 38 de încercări (55%). La fel de multe aruncări de la semidistanță au avut și sibienii dar au înscris 18 (47%). Galben-negrii au marcat 7 „trițe” din 20 (35%), față de 4 din 24 (17%). Diferența s-a făcut la libere, unde sibienii au înscris 22 din 23 (96%), iar gazdele doar 5 din 17 (29%), la pauză aveau 4 din 14. Hall a ratat toate cele 4 libere pe care le-a avut, Reljic și Blunt au marcat câte una din 3, Pătru a ratat ambele libere de care a beneficiat, iar Miskovic a ratat la singura vizită la linia de fault. Cel mai eficient jucător al Timbei la libere a fost Vinson care a înscris 3 din 4. Oaspeții au dominat la recuperare. Au reușit 45 de recuperări (18 ofensive/27 defensive), față de doar 25 de recuperări câte a avut Timba în total (7 ofensive/18 defensive).

Cei doi integraliști ai partidei au fost cei mai buni marcatori pentru echipele lor. Coșgheterul campionatului, Milos Bojovic, a fost și coșgheterul partidei cu 28 de puncte (3X3). Christopher Lee a fost cel mai eficient jucător, încheind în double-double cu 16 puncte și 19 recuperări (10 ofensive), 28 eficiență. Tot 16 puncte a reușit și cel mai bun marcator al Timbei, Danilo Mijatovic, care a fost și cel mai bun recuperator al formației sale (6 recuperări). De la gazde au mai înscris: Pavle Reljic (14 puncte, 4 pase decisive), Bogdan Costa (9 puncte), Jahsha Blunt (8 puncte), Ivan Miskovic (6 puncte), Terrell Vinson (5 puncte, eliminat în ultimele minute pentru 5 faulturi), Larry Hall (5 puncte) și Leonard Filip (5 puncte). A mai intrat Daniel Pătru.

Pentru CSU Atlassib Sibiu urmează disputa de pe propriul teren cu CS Energia Târgu Jiu, formație cu care se află în dispută directă pentru un loc în primele 8. Pentru BC Timba urmează o deplasare foarte dificilă pe terenul liderului Steaua CSM Eximbank București.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: