BC Timba s-a impus cu 108-65 în prima etapă a Ligii 1 cu „leii mici”

BC Timba s-a impus cu 108-65 în duelul local cu concitadina BC SCM 2 Timișoara. Galben-negrii și-au confirmat statutul de favoriți clari în partida cu satelitul formației prim-divizionare și au avut un avantaj maxim de 47 de puncte. „Urșii” au trecut de 20 de puncte marcate în fiecare sfert în timp ce „leii mici” au depășit această cotă doar în ultimele zece minute.

Sursa foto: timisoreni.ro

Sursa foto: timisoreni.ro

Cele două formații au început noul sezon al Ligii 1 cu derby-ul local în care Timba pleca mare favorită, având în componență jucători mai experimentați și obiectivul clar de a promova în acest sezon. De cealaltă parte satelitul lui BC SCM Timișoara se bazează doar pe tineri. Echipele din Liga Națională sunt obligate și în acest sezon să aibă echipă secundă în Liga 1, fără drept de promovare. Pe lângă acordarea de minute tinerilor și jucătorilor care evoluează mai puțin în primul eșalon, sateliții

Galben-negrii s-au impus cu 108-65, pe sferturi: 24-11, 26-19, 34-14, 24-21. Cea mai mare diferență a fost de 47 de puncte. Pivotul Mario Lazăr a fost cel mai bun marcator al meciului cu 25 de puncte și a terminat în double-double cu 15 recuperări. Pentru Timba au mai înscris: Robert Medgyesy 17 puncte, Dominic Csender 16 puncte, Dejan Kovacevic 16 puncte, Marius Deconescu 12, Andrei Szabo 6, Amedeo Casale 6, Alexandru Mihuți 6 și Vlad Ionescu 4. De cealaltă parte Raul Rada a reușit cele mai multe puncte: 18 puncte. Acesta a evoluat în sezonul trecut pentru Timba. Pentru BC SCM 2 Timișoara au mai înscris: Mihai Ursan 14 puncte, Cristian Mocrițchi 8 puncte, Bogdan Penciu 7, Alexandru Albu 6, Daniel Pop 5, Alexandru Șerban 4 și Bogdan Costea 3 puncte.

În etapa următoare Timba va întâlni acasă pe Universitatea Cluj, una din formațiile cu drept de promovare din grupa 2. „Leii mici” primesc vizita celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: