BC Timba se confruntă cu probleme de lot înaintea meciului de la Ploiești

BC Timba Timișoara se deplasează la Ploiești pentru meciul din etapa a 5-a a Ligii Naționale cu multipla campioană a României. „Urșii” vor să facă un joc bun împotriva marii favorite a campionatului, dar s-au confruntat cu probleme de lot în ultima săptămână.

BC Timba pornește clar cu a doua șansă la confruntarea de pe terenul campioanei. Ploieștenii au pierdut ultimele două partide disputate, cu Steaua în campionat și cu Banvit Bandirma, în EuroCup. Galben-negrii vin după prima victorie înregistrată în campionat cu Universitatea Cluj și vor merge fără presiune la partida de sâmbătă. „Întâlnim o echipă foarte puternică, care ne reprezintă bine și în Eurocup, dar pentru noi e un prilej foarte bun de a ne măsura forțele cu o echipă de top. Nu avem nimic de pierdut. Există o diferență între cele două echipe, dar noi sperăm să reușim să ne ridicăm la un nivel adecvat, să practicăm un joc bun și vom vedea la sfârșit ce se va întâmpla”, a declarat Bogdan Murărescu. Asesoftul a câștigat clar toate cele șase întâlniri anterioare cu „urșii”, patru în campionat și două în Cupa României.

Jucătorul lui Timba, Danilo Mijatovic, își dorește ca echipa sa să facă un joc bun cu Asesoft. „Este un meci foarte greu pentru noi. Știm cine e Asesoft în baschetul românesc, au câștigat multe campionate și au jucători buni, dar nu ne temem. Trebuie să ne luptăm cu ei și vom vedea ce se va întâmpla. Avem niște probleme în echipă dar sper că va fi bine. Cred că toți vor fi pregătiți împotriva Asesoftului și trebuie să arătăm ce putem să facem împotriva celei mai bune echipe din România în acest moment”, a declarat Danilo Mijatovic.

Antrenorul prahovenilor are în lot 9 străini și trebuie să îi lase pe trei dintre aceștia în afara foii oficiale. În tabăra timișorenilor, Bogdan Murărescu s-a confruntat cu probleme de lot în săptămâna premergătoare deplasării de la Ploiești. „Avem și noi problemele noastre, avem o grămadă de jucători accidentați: Brkic, Nakic, Dandridge, toți nu s-au antrenat săptămâna asta. Acum e prima zi pentru Brkic și Nakic, fac ceva aruncări. Și asta e o problemă mare pentru noi, dar asta este, trebuie să gestionăm bine situația. Suntem și urmăriți de ghinion pe începutul ăsta: entorse, accidentări normale pentru un baschetbalist, însă au venit toate de-odată într-o săptămână, pe rând: într-o zi unul, a doua zi altul, a treia zi celălalt, ne-am trezit brusc fără trei jucători foarte importanți. Sper să-și revină cât mai repede. Trebuie să-i avem în lot pentru a începe să și câștigăm meciuri”, a declarat Bogdan Murărescu.

Bogdan Murărescu a vorbit și despre venirea unui alt jucător la echipă. „Încă nu, dar va veni. Nu ne grăbim pentru că vrem să aducem un jucător foarte bun care să facă din echipa asta o echipă care să se bată la play-off. Am fost foarte aproape de a aduce un jucător foarte valoros, dar ne-am lovit de niște probleme legate de viza lui și atunci am început să ne reorientăm. O să vină. Sper să reușim săptămâna asta să aducem un jucător să-l avem pentru meciul cu Oradea, dar nu ne grăbim pentru că vrem să aducem un jucător care într-adevăr să-și pună amprenta pe jocul echipei, nu doar așa să fie la număr”, a concluzionat tehnicianul Timbei.

Meciul dintre CSU Asesoft Ploiești și BC Timba Timișoara se va disputa sâmbătă de la ora 19 la sala Olimpia din Ploiești și va fi arbitrat de Sorin Drugău, Vlad Potra și Dragoș Barbu, iar comisar – Mihai Caraion.

——————————————

Duminică se va juca în liga secundă derby-ul timișorean dintre BC Timba 2 și BC Timișoara 2. Acesta se va disputa la sala Constantin Jude de la ora 18.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 20

 


Ultimele articole din categoria Baschet: