BC Timba se deplasează în capitală cu probleme de lot. Steaua CSM Eximbank are cea mai bună medie de puncte și recuperări  

BC Timba Timișoara va juca în deplasare la Steaua CSM Eximbank București, în etapa 21 din Liga Națională. Galben-negrii pornesc cu șansa a doua și se confruntă cu probleme de lot înaintea meciului din capitală, în timp ce militarii s-au despărțit de doi jucători, iar înlocuitorii lor nu vor evolua în partida de sâmbătă. Steaua ocupă locul secund în clasament, la egalitate cu liderul Asesoft, dar cu un meci mai puțin. Roș-albaștrii au cea mai mare medie de puncte înscrise în acest campionat și sunt lideri și la alte statistici.

Timba – Steaua 80-86

Imagine de la meciul din tur: Timba – Steaua 80-86

BC Timba se deplasează în capitală cu mari probleme de lot. Pavle Reljic, Ivan Miskovic și Jahsha Bluntt au probleme la spate, iar Daniel Pătru are dureri la inghinali, cei patru fiind incerți pentru partida cu Steaua. Fără un centru puternic, galben-negrii ar putea suferi sub panou unde bucureștenii se bazează pe Drăgușin, Amis și Nicoară. Timba a înregistrat trei înfrângeri consecutive în luna februarie (ultima la două puncte acasă cu Sibiu) și ocupă locul 12 în clasament cu 22 de puncte (4 victorii și 14 înfrângeri). Steaua a pierdut două partide în anul 2015: la Ploiești (80-85) și în ultima etapă acasă cu U Banca Transilvania Cluj (82-83). Formația prezidată de Virgil Stănescu, de asemenea vicepreședinte al FRB, este pe doi cu 33 de puncte (15/3).

Și gazdele de sâmbătă vor avea ceva probleme în rotație. Militarii s-au despărțit de Adrian Tudor și de Terrell Everett. În locul lor au fost legitimați Marque Perry și Luka Drca, dar aceștia nu vor evolua în meciul cu timișorenii, conform site-ului oficial al bucureștenilor. Steaua CSM Eximbank are cea mai mare medie de puncte înscrise pe meci (86,7), următoarea în acest clasament fiind CSMU Oradea cu 84,2. Liderul de drept al Ligii Naționale a încasat 78,8 puncte/meci în cele 18 jocuri disputate. Timba a înscris în medie 74,9 puncte/meci și a primit 80,6. Roș-albaștrii au cea mai bună medie de recuperări (37,72 recuperări/meci), au cea mai bună medie a eficienței (97,33), la capace (3,39 capace/meci), dar și cel mai bun procentaj al aruncărilor din acțiune reușite (51,92%).

În meciul tur, bucureștenii s-au impus greu, cu 86-80. Ikonic a înscris la acea partidă 26 de puncte, iar de la „urși” s-au remarcat Glazyrin și Filip cu câte 19 puncte. La celelalte două confruntări dintre cele două echipe, în sezonul trecut, Steaua s-a impus cu 74-62 acasă, respectiv 87-59 la Timișoara. Rămâne de văzut cum va fi afectat jocul galben-negriilor de accidentări, dar și cât va avea de suferit rotația lui Bavcevic după despărțirea de cei doi jucători. Croatul are la dispoziție jucători experimentați ca Ikonic sau Barac care pot să compenseze absențele lui Tudor și Everett .

Meciul dintre Steaua CSM Eximbank București și BC Timba Timișoara se joacă sâmbătă de la ora 19 la sala Mihai Viteazul. Partida va fi arbitrată de Fabiana Martinescu, Mircea Șerban și Dragoș Nicolae, supervizați de Ioan Constantin.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: