BC Timba Timișoara, aproape promovată în Liga Națională, impunându-se clar și în a doua partidă, cu Poli Iași. ”Urșii” urcă dacă nu pierd la mai mult de 38 de puncte în ultimul meci

BC Timba Timișoara s-a impus clar și în a doua partidă de la turneul de promovare și este aproape sigură că va juca în primul eșalon în sezonul  viitor. „Urșii” s-au impus cu 95-71 în partida cu Politehnica Iași și trebuie să nu piardă la mai mult de 38 de puncte în ultimul meci cu gazda turneului, CN Aurel Vlaicu. Bucureștenii au câștigat meciul doi de sâmbătă cu CS Cuza Sport Brăila cu 96-80 și au egalat echipa din Iași la puncte.

Sursa foto: facebook.com/AlinaCojocaruPhotography

BC Timba și Politehnica Iași și-au împărțit victoriile în faza semifinală. În primul meci din a doua zi de la turneul de promovare galben-negrii s-au impus cu 95-71, pe sferturi: 25-16, 26-18, 20-20 și 24-17. Bogdan Murărescu a început partida cu Cuic, Deconescu, Kovac, Engi și Kovacevic. Ioannis Tsirogiannis i-a trimis în 5-ul de start pe Rotariu, Jones, Amarghioalei, Crawford și Gîrbea. Ieșenii au marcat primele patru puncte ale partidei, Timba a preluat conducerea cu 8-6 după „trițe” de la Deconescu și Kovac, iar Poli a condus pentru ultima dată în minutul 5, când scorul era 8-9. Bănățenii au preluat conducerea și la prima pauză scorul era 25-16. Galben-negrii au reușit un „run” de 13 puncte în sfertul secund și s-au distanțat la 48-31 în minutul 19. Scorul la jumătatea partidei a fost 51-34. Sfertul trei a fost singurul încheiat la egalitate (20-20), iar la ultima pauză scorul a fost 71-54. Cuic a marcat de la linia de fault pentru cea mai mare diferență de scor din partidă, 29 de puncte (95-66 în minutul 38). Pe final doar moldovenii au înscris și Timba s-a impus categoric cu 95-71.

Mirko Kovac a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte (+9 recuperări). Marius Deconescu l-a urmat cu 20 de puncte, iar Branko Cuic a fost din nou aproape de triple-double cu 19 puncte, 12 recuperări și 8 pase decisive. Pentru Timba au mai înscris: Kovacevic 15 puncte (8 pase decisive), Engi 7 puncte, Boloni 7 și Medgyesy 4 puncte. Au mai intrat Păcurariu, Ilie, Ionescu și Veina. Jermale Jones a fost cel mai bun marcator de al Politehnicii cu 15 puncte, urmat de Rotariu cu 13 și Roșu cu 10.

Timba a marcat 23 de aruncări de două puncte din 36 încercate (64%) și 14 „trițe” din 32 (44%). Poli Iași a înscris 11 aruncări de două puncte din 31 (35%) și 8 din 29 de afară (28%). „Urșii” au marcat 7 libere din 12 (58%), iar ieșenii 25 din 37 (68%). Timișorenii au avut 41 de recuperări (9 ofensive/32 defensive) față de 36 (11/25). 32-20 a fost scorul la puncte înscrise din spațiul de trei secunde.

Conform site-ului de specialitate totalbaschet, cele două echipe s-au confruntat cu probleme administrative la acest turneu. Timba nu l-a putut folosi pe Mario Lazăr pentru că împrumutul acestuia ar fi expirat pe data de 31 mai. Lazăr a fost pe statistică la prima partidă, dar nu a intrat deloc, iar la al doilea meci nu a mai fost trecut. Despre ieșeni cei de la totalbaschet au scris că ar fi folosit un jucător fără drept de joc. Rămâne de văzut dacă se vor lua măsuri în acest caz.

BC Timba Timișoara este aproape sigură de promovarea în Liga Națională la 5 ani după ce reușeau să urce în premieră în primul eșalon după un turneu desfășurat tot la Arena de Baschet din capitală. „Urșii” câștigă turneul din acest an dacă se impun în ultima partidă. Dacă nu câștigă în ultimul meci cu CN Aurel Vlaicu, galben-negrii pot pierde calificarea în cazul în care Poli Iași bate pe Cuza Sport Brăila, iar timișorenii sunt învinși la mai mult de 39 de puncte, scenariu puțin probabil. Celelalte formații au șansele lor, dar sunt multe calcule de făcut. Brăilenii ar avea nevoie  de o victorie la 23 de puncte în ultima zi, plus al treilea succes al timișorenilor. Astăzi se joacă de la ora 17:45 CS Politehnica Iași cu CS Cuza Sport Brăila. BC Timba Timișoara și CN Aurel Vlaicu încheie turneul de promovare de la ora 20. Ambele partide vor fi transmise în direct pe DigiSport.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: