BC Timba Timișoara și-a obținut biletele pentru turneul de promovare după două victorii consecutive cu formații bucureștene. Fetele de la CS SCM Timișoara au câștigat la Agronomia și „leii mici” au jucat tot în capitală

Liga 1 a programat mai multe dueluri între echipele din Timișoara și din București în ultima săptămână. BC Timba Timișoara și-a asigurat prezența la turneul de promovare după o victorie clară acasă, 84-53 cu Știința București. Calificate deja la turneu, fetele de la CS SCM Timișoara s-au impus în deplasare la Agronomia București cu 60-57, iar „leii mici” de la BC SCM 2 Timișoara au suferit două înfrângeri pe terenul sateliților lui Dinamo și Steaua.

Mario Lazăr (la meciul cu Rapid) a fost unul dintre cei mai constanți jucători ai Timbei în acest sezon. Sursa foto: facebook.com/bctimba

După seria de 3 înfrângeri, ultima la Iași în martie, BC Timba a reușit 3 victorii la rând acasă în luna aprilie și și-a asigurat prezența la turneul de promovare. „Urșii” au provocat a doua înfrângere pentru CS Cuza Sport Brăila după 71-51 la sala Constantin Jude. Cinci zile mai târziu (pe 8 aprilie) a fost rândul celor de la CS Rapid București să piardă la Timișoara, scor 107-56 pentru galben-negri. Între timp staff-ul Timbei s-a întărit cu Dan Ionescu, director tehnic, iar Branko Cuic a adus un plus de experiență în teren. Elevii lui Bogdan Murărescu și-au luat revanșa pentru înfrângerea din tur de la București cu Știința când au pierdut cu 75-85. Acasă „urșii” au câștigat cu 84-53 (26-12, 19-21, 23-11 și 16-9) și și-au asigurat prezența la turneul final, având rezultate directe favorabile cu cele două formații din capitală. În partida retur gazdele au condus tot meciul și au avut un avans maxim de 35 de puncte. Mario Lazăr a fost cel mai bun marcator cu 20 de puncte. Pentru Timba urmează un nou meci cu o echipă bucureșteană, în deplasare la CN Aurel Vlaicu, având o nouă revanșă de luat cu singura formație care a învins-o acasă în acest sezon (76-84).

Echipa de pe Bega ce dorește să revină în primul eșalon după doi ani conduce în clasament cu 19 puncte (8 victorii/3 înfrângeri). CS Cuza Sport Brăila este pe doi cu 18 puncte (8/2). Trei formații sunt la egalitate cu 16 puncte. CN Aurel Vlaicu are 6 victorii și 4 înfrângeri, CSU Știința București are un bilanț de 5 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce Politehnica Iași are 7/2. Rapid este pe 6 cu 14 puncte (4/6). Ultimele două clasate, CS Universitatea Cluj și CSM VSKC Miercurea Ciuc nu contează în lupta pentru primele patru locuri care duc la turneul de promovare, având 12 puncte cu 2 victorii și 8 înfrângeri, respectiv 1/10. Timba mai are de jucat 3 partide: pe 30 aprilie la CN Aurel Vlaicu, pe 14 mai acasă cu Poli Iași și încheie faza semifinală pe 21 mai la Brăila. Cererile de organziare pentru turneul de promovare se pot depune la federație până pe 3 mai.

Se știu calificatele la feminin

În Liga 1 a fetelor situația este mult mai clară. Patru formații sunt desprinse în lupta pentru cele 4 locuri ce duc la turneul de promovare. Trei echipe sunt la egalitate cu 16 puncte. CSU Alba Iulia conduce în continuare în clasament cu un bilanț de 7 victorii și 2 înfrângeri, la fel ca CS Agronomia București. Deși bucureștencele conduc la rezultate directe (64-52 au câștigat acasă), vicecampioana Ligii Naționale din sezonul trecut este pe primul loc deoarece stă mai bine la departajarea în 3 la care intră și CS SCM Timișoara care are un bilanț de 6 victorii și 4 înfrângeri. CSU Alba Iulia a venit cu rezultatele din faza de calificare în fața echipei de pe Bega (79-35 și 52-40). CS Rapid București este pe patru cu 13 puncte (6 victorii/1 înfrângere). Urmează Universitatea CSM Oradea cu 10 puncte și un bilanț de 2 victorii și 6 înfrângeri și ACS KSE Târgu Secuiesc tot cu 10 puncte, dar o victorie și 8 înfrângeri. CSM CSS Ploiești încheie clasamentul cu 8 puncte (1/7, având o neprezentare).

Selena Kirberg, cea mai bună marcatoare a formației timișorene la Agronomia. Sursa foto: facebook.com/AlinaCojocaruPhotography

Calificate deja la turneul de promovare, timișorencele au câștigat și a doua dispută cu CS Agronomia București, 60-57 în capitală, pe sferturi: 8-21, 22-15, 12-8 și 18-13. Selena Kirberg a fost cea mai bună marcatoare de la violete cu 17 puncte, urmată de Brosovszky și Lupu cu câte 11 puncte. A fost prmul meci al bănățencelor în retur, iar la precedenta dispută cu Agronomia,  prima din faza semifinală, se impuneau la sala Constantin Jude cu 65-59. CS SCM Timișoara mai are de disputat două partide în această fază semifinală, ambele acasă. Pe 7 mai fetele pregătite de Veronica Gavrilă și Silvia Prejban primesc vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc, iar pe 14 vine CS Rapid București. Turneul de promovare se va disputa la începutul lunii iunie, cu primele două obținând biletele pentru Liga Națională.

Întrecerea sateliților la masculin

Tot în capitală a jucat și echipa secundă de la BC SCM Timișoara. „Leii mici” au legat cele două meciuri cu sateliții prim-divizionarelor bucureștene. Duminică au pierdut cu 64-82 în pe terenul celor de la Steaua CSM Eximbank București 2, iar luni au cedat cu 68-79 la CS Dinamo 2. Tinerii alb-violeți au profitat de retragerea celor de la Baia Mare și s-au calificat în grupa semifinală a formațiilor secunde de unde primele trei se vor califica la turneul final. Li se va alătura prima clasată din grupa de recalificare. Timișorenii au urcat cu două victorii din prima fază, în fața celor de la U BT 2 Cluj, dar au rămas cu acestea, având în total 5 înfrângeri și cu 9 puncte sunt penultimii, având șanse micii să prindă turneul final unde se joacă pentru reducerile de taxe. Cum prima echipă a încheiat deja sezonul, „leii mici” au primit întăriri, dar nu a fost suficient pentru a se impune în capitală. Aceștia încheie faza semifinală cu trei meciuri la sala Constantin Jude: pe 7 mai cu Steaua CSM Eximbank 2, pe 14 cu BC CSU Sibiu 2 și pe 21 cu CS Dinamo 2.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: