BC Timba, un punct în plus peste minimul absolut al turului

Nepotrivirea de a încheia primul tur de campionat în Liga Naţională dînd piept în răstimp de numai 7 zile ocupantelor podiumului ediţiei trecute i-a găsit pe „Urşi” vlăguiţi de resurse la finele jocului inaugural al ultimei runde din prima parte a sezonului, pierdut vineri seară la Mediaş cu doar al doilea număr minim de puncte înregistrat de vreo prim-divizionară în primele 14 etape. A fost Gaz Metan – BC Timba Timişoara 72:51 (35:31).

Rickey Huckaby, 14 puncte şi 7 recuperări în ultimul joc al "Urşilor" Timişoarei din turul campionatului: eşec cu 72:51 la Mediaş

Iar ca şi sîmbăta trecută, cînd cedau la 25 de puncte diferenţă în duelul local cu BC Timişoara, căreia le erau egali la pauză, respectiv marţi, cînd pierdeau chiar la 33 de puncte în faţa campioanei CSU Asesoft Ploieşti, după ce la pauza mare era 29:42, galben-negrii şi-au pierdut complet suflul şi pe finalul deplasării la Mediaş, unde cel mai mare handicap înregistrat a coincis tocmai cu rezultatul final, 72:51 (17:16, 18:15, 20:9, 17:11).

Înscriind un singur coş din acţiune în ultimele peste 5 minute de joc, de la scorul de 62:46, nou-promovaţii timişoreni abia au depăşit astfel recordul minim de puncte al turului, înregistrat de CSŞ Giurgiu pe teren propriu, într-un eşec cu U-Mobitelco Cluj, contra căreia a marcat doar 50.

„Urşii” au intrat aşadar într-o nu foarte îndelungată hibernare, de nici 3 săptămîni pînă la ora startului returului, pe 9 ianuarie, odată cu deplasarea la SCM U Craiova, abia făcînd faţă pe final unicei reprezentante a Ligii Naţionale în primăvara eurocupelor, Gaz Metan, care era cu atît mai interesată să lase o bună impresie măcar la finele turului după ce înregistra 6 înfrîngeri în ultimele 7 partide de campionat, dintre care 3 la rînd pe teren propriu respectiv 4 în serie în luna decembrie.

N-a fost însă cel mai reuşit meci, combatantele lansînd 121 de aruncări de la distanţă şi semidistanţă, dintre care doar 42 au scuturat plasa coşului, ca o reflecţie a modestei facturi a întîlnirii, cu specificaţia că Gaz Metan va mai transpira în jurul Anului Nou, pe 29 decembrie şi 5 ianuarie, în sferturile Cupei României, cu o deplasare-tur la BCM U Piteşti şi cu gîndul la intrarea în Final Four.

Cît despre BC Timba, care a început în alcătuirea Huckaby, Stojakovic, Czmor, Milovic, Kickingstallionsims şi n-a apelat vineri seară la Johnson, galben-negrii se pot declara totuşi mulţumiţi că, administrîndu-le înfrîngeri, au plasat 3 alte grupări sub ei în ierarhia turului, tot din jumătatea inferioară a clasamentului mai dispunînd şi de Energia Rovinari, ca o revanşă pentru ceea ce păreau a fi mai facile dueluri din octombrie, pe teren propriu, cu SCM U Craiova, în faţa cărora au capotat tot la potou, respectiv CSŞ Giurgiu.

Şi aseară, doar debutul a surîs timişorenilor, cu Kickingstallionsims din nou începînd în forţă, cu primele 6 puncte din 8 ale oaspetei, care şi prelua astfel conducerea, 6:8, pe care o extindea prin „triţa” lui Czmor pînă la 10:16, handicap de la care Gaz Metan a revenit prompt, pînă la 15:16 iar apoi cu alte 6 puncte la rînd ale masivului Ivan Ivanovic.

Dacă finele primului sfert a aparţinut sibienilor, sfîrşitul celui de-al doilea a coincis cu ultima perioadă de joc bun a elevilor lui Murărescu şi Toroman, care au revenit în 2:20 minute de la 29:21 la 29:28.

Scor de la care medieşenii aveau însă să se redesprindă încet şi sigur, cea mai strînsă situaţie mai consemnîndu-se în minutul 26, 43:38, după care dîrza dar limitata rezistenţă a „Urşilor” a cedat…

Gaz Metan s-a impus apelînd la doar 7 baschetbalişti, în frunte cu Ivanovic, autor a 24 de puncte în 33:33 minute, urmat la acest capitol de Nicoară, cu un double-double, 14 puncte şi 10 recuperări în 28:55 minute, Mandache, cu 13 puncte în 39:10 minute, Graham III, Dundjerski şi Mladenovic, cu 8, 7 respectiv 6 puncte.

Huckaby, cu 14 puncte în 32.30 minute jucate, a fost principalul marcator al timişorenilor, pentru care au mai punctat Kickingstallionsims – 9 (22:18), Czmor 8 (30:16), Stojakovic 7 (27:16), Glynn 6 (18:53; 10 recuperări), Grubisic 4 (16:25) şi Andrieş 3 puncte, în 18:07 minute jucate. Au mai evoluat Milovic, fără vreun punct marcat în aproape 23 de minute, Mihuţi, Pătru şi Cormoş.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 42

 


Ultimele articole din categoria Baschet: