BC Timişoara, un dublu record, dînd şansă tinerilor… 112:63

Într-atît de mare este decalajul valoric între vicecampionii „violeţi” şi oaspetea purtătoare de „lanternă roşie”, încît BC Timişoara a atins deja la pauza jocului inaugural al rundei a 22-a în Liga Naţională, de vineri seară, diferenţa maximă de puncte, 25, reuşită în succesele actualei stagiuni, scor 54:29 cu Dinamo, în faţa căreia antrenorul Srdjan Jovanovic le-a oferit chiar mai multe minute în teren tinerilor Milencovici, Toth sau Păun.

Delvon Johnson a reuşit un double-double pentru BC Timişoara (11 puncte / 10 rebounds), într-un categoric succes punctat de toţi cei 11 componenţi

De fapt, timişorenii au atins un avantaj chiar şi mai însemnat înaintea pauzei mari, de 27 de puncte, impunîndu-se pînă la urmă cu 112:63 (27:15, 27:14, 35:12, 23:22), pe fondul capotării complete a codaşei bucureştene. Astfel, cu ocazia celui de-al cincilea meci acasă de campionat din 2013, BC Timişoara a reuşit cea mai categorică victorie a sa din actuala ediţie, trecînd limita de 25 izbutită cu concitadina Timba în urmă cu exact două luni, şi a depăşit ca puncte înscrise totalurile comasate contra unor adversare de la ambii poli ai clasamentului, şi anume 103 cu campioana CSU Ploieşti, în overtime, 97 în tur la Dinamo, 91 la BC PH Csikszereda, din nou 97 cu Farul, respectiv 94 cu Energia Rovinari.

Iar apropo de recorduri şi puncte, coşgeter a fost acelaşi Zlatko Jovanovic, cu 20, la egalitate cu dinamovistul Fisher, ceea ce nu înseamnă însă că doar titularii de drept au evoluat într-un inegal duel în care favorita a acumulat doar 13 greşeli personale, a dominat cu 55 la 18 la rebounds dar a şi cam ratat aruncările de 3 puncte, 20 din 31.

Căci galopul de sănătate a fost condimentat şi de prezenţa în faţa fanilor din „Constantin Jude”, încă din sfertul secund, a unor mai tineri George Toth şi Georgian Păun, care au totalizat la final 8 puncte în 16 minute jucate respectiv 7 în 13 minute, după care antrenorul Srdjan Jovanovic l-a utilizat pe întreaga durată a sfertului trei, adjudecat cel mai clar, cu 35:12, pe Zoran Milencovici, marcator a 9 puncte într-un sfert de oră. Apropo de care, doar Milencovici şi Toth, plus experimentaţii Sarovic şi Popescu, s-au mai regăsit azi la „violeţi” dintre componenţii victorioasei BC Timişoara la precedenta vizită dinamovistă, în martie 2012.

Fără Jelenic, neconvocat, toţi ceilalţi 11 baschetbalişti ai alb-violeţilor au semnat frumos lista marcatorilor, după ce avansul iniţial era luat în cinciul de start Jovanovic, Archie, Gallimore, Johnson, Sarovic, neschimbat în primele 10 minute.

De fapt, Srdjan Jovanovic a avut tendinţa de a oferi jucătorilor săi cît mai multe minute în continuu, măcar 5 la rînd, rotaţia în grup fiind în general realizată la pauze.

De cealaltă parte, Leonard Filip, care marca la rîndul său două puncte contra dinamoviştilor, dar în precedenta lor vizită pe Bega, în 17 martie 2012, cînd BC Timişoara se impunea cu 100:58, s-a dovedit a fi cel mai folosit jucător al oaspetei bucureştene, venită după prima sa victorie stagională, duminica trecută.

Atunci, Leonard Filip a înscris 14 puncte, cele mai multe dintre tinerii jucători români ai codaşei lui Nicolae Toader, într-un 96:85 după două over-time-uri contra colegei de suferinţă din Miercurea Ciuc, timişoreanul marcînd astăzi alte 4 puncte, în 34 de minute jucate, cele mai multe în meci.

Chiar dacă mai nou au apelat şi ei la străini, Brian Howard Fisher şi Spencer Hairson Dixon, dinamoviştii nu par a se mai apropia de cele 7 victorii cu care încheiau returul trecut pe locul 13, fiind încă din start victime sigure în faţa unor gazde pentru care Archie şi Sarovic au ochit în ultimele două minute ale primului sfert nişte aruncări de 3 puncte prin care s-a realizat desprinderea decisivă, de la 16:15 la 27:15.

La startul sfertului doi cu Tudosă, Tuljkovic şi Popescu, rămînînd în joc dintre titulari doar Jovanovic şi Archie, BC Timişoara s-a desprins imediat şi la 14 avans dar a înregistrat şi 10 puncte încasate în nici două minute şi jumătate, ceea ce l-a determinat pe Srdjan Jovanovic să solicite time-out.

Redesprinderea a fost instantanee, cu George Toth în locul lui Popescu, timişorenii urcînd de la 35:25 la 45:25, momente în care şi Archie i-a lăsat locul lui Georgian Păun iar Jovanovic a ajuns în cele din urmă să fie şi el odihnit, la schimb cu Gallimore.

Schimbările de personal n-au deraiat deloc impetuoasa traiectorie timişoreană, care, în cinciul de start după pauza mare Jovanovic, Milencovic, Archie, Sarovic, Johnson, a atins şi 36 de puncte avans spre mijlocul sfertului 3.

Dominat de asemenea manieră, cu 35:12, încît timişorenii au încheiat primele 30 de minute cu un avans de 48 de puncte!

Apelînd la un alt cinci în debutul ultimelor 10 minute, şi anume Tudosă, Gallimore, Tuljkovic, Toth, Păun, vicecampionii au ajuns să aibă şi 51 de puncte avans, 112:61 în minutul 38, impunîndu-se la limită şi în ultimul sfert, în care Srdjan Jovanovic a mai apelat la o singură înlocuire.

***

BC Timişoara: Jovanovic 20 puncte (10 assists); Tuljkovic 14p (8 rebounds); Archie (cu cele mai multe minute jucate, 26:44) şi Gallimore, cîte 13 puncte; Sarovic 12p; Johnson – double-double 11p (10 rebounds); Milencovici 9p; Toth 8p; Păun 7p; Popescu 3p; Tudosă două puncte.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: