BC Timișoara, mai bine decît Ploieștiul în seria de două jocuri în două zile: 100:93

BC Timișoara a arătat duminică după-amiază, în jocul pentru locul 3 în Final Four, că se descurcă mai bine cu disputarea a două meciuri în răstimp de 24 de ore decît CSU Asesoft Ploiești, viitoarea sa adversară, deja în week-end-ul viitor, în faza I din play-off-ul Ligii Naționale, trecînd cu 100:93 (40:43) de prahoveni, pe al căror teren vor disputa două întîlniri la rînd, peste 6-7 zile.

”Astăzi am fost și mai motivați, să ne revanșăm după meciul cu Mediaș. Am fost mai legați fizic și mai montați psihic, iar în final ne-am dominat fizic adversarul. Lipsa lui Dominique Archie a înclinat însă balanța, pentru că nu ne așteptam să nu-l avem ieri în teren. Astăzi absența sa a fost suplinită dar ieri ne-a luat prin surprindere”, a spus Robert Sarovic, al doilea marcator al Timișoarei în finala mică, în vreme ce antrenorul Srdjan Jovanovic, exprimîndu-și regretele pentru ratarea intrării în finală: ”Acesta este momentan nivelul nostru însă vrem să jucăm o finală cît de curînd posibil. Astăzi am fost mai lucizi, mai hotărîți”.

Într-adevăr, BCT a prestat un joc mult mai legat decît în semifinala cedată Mediașului, distribuția fiind superioară, cu Jovanovic un alt baschetbalist față de rătăcirile de ieri, Downey aproape într-o aceeași bună notă, iar Sarovic cu bune aruncări, chiar și evoluția lui Johnson sub panouri avînd o altă consistență.

E drept, astăzi a lipsit galeria, doar o tobă marcînd ultimul sfert al jocului disputat într-o sală Constantin Jude ocupată în proporție doar de 80%, dar în ansamblu organizarea a fost fără reproș, ploaia de… confetti și panglici nemascînd însă regretele ”violete”, la finele unui duel controlat în marea sa majoritate de bănățeni și mai ales după ce, antrenorul prahovenilor hazardîndu-se prin proteste și fiind penalizat cu un fault tehnic, în cursul penultimului sfert, BCT a luat avans.

Deși a pierdut sferturile 2 și 4, 25:21, 15:22, 34:16, 26:34, gruparea gazdă a cîștigat finala mică în ceea ce a fost al zecelea său joc stagional în competiții eliminatorii, și destul de clar prin prisma celor 20 de puncte avans atinse în cursul ultimelor 10 minute, abordate cu 15 avantaj și în care, oricît s-au străduit, regățenii nu s-au apropiat la mai puțin de 7 handicap.

Apelând deja în cinciul de start la tînărul pivot George Toth, alb-violeții au picurat astăzi un strop de consolare după eliminarea de aseară cu medieșenii, insuficient însă pentru a face uitată pierderea oportunității de a cuceri Cupa României pe propriul parchet.

Fără Dominique Archie, accidentat cu Gaz Metan, și dînd mai mult credit tinerilor dinafara cercului de rotație al primei garnituri, printre care Toth, ajuns însă la 5 greșeli personale în 9 minute jucate, respectiv Georgian Păun, BC Timișoara s-a impus destul de clar grație unei mai bune evoluții în partea a doua a meciului, atunci cînd prelua conducerea imediat după pauza mare și se distanța cu 9 puncte la rînd marcate începînd de la 56:53, în cursul unui excelent sfert 3, adjudecat cu 34:16.

Pînă atunci însă, pornind în același cinci aliniat ieri contra clujenilor, și anume Miletic, Vlahovic, Timermanis, Burlacu, Tica, CSU Asesoft a avut o bună revenire înaintea pauzei mari, de la 37:26 pentru „violeți”, în minutul 13, la 38:41, un important aport avînd veteranii Stănescu și Burlacu, acesta din urmă avînd să acumuleze la rîndul său o a cincea greșeală personală.

Debutul, abordat de Srdjan Jovanovic cu un inedit Downey, Gallimore, Căpușan, Sarovic, Toth, a stat sub semnul echilibrului și alternanței la conducere, după ce Toth marca primele 4 puncte timișorene iar pivotul Tica, primele 6 ale Ploieștiului, Sarovic plusînd mai apoi cu două aruncări de 3 puncte într-un minut iar ”violeții” rulându-i după minutul 5 și pe Popescu, Zlatko Jovanovic și Păun.

Cu 3 victorii și un eșec, BC Timișoara a încheiat așadar campania Cupei României pe locul 3, la capătul unei dispute între finalistele din campionatul trecut în care Toth și Bogdan Popescu, de la învingători, respectiv Burlacu, Szijarto și Mohammed de la oaspeți, au acumulat cîte 5 greșeli personale.

+

Marcatori: Zlatko Jovanovic 22 puncte, Sarovic 18p, Downey 15p, Popescu 12p, Gallimore și Johnson cîte 9 puncte, Căpușan și Toth – cîte 6, Tudosă două puncte, Păun un punct, cu toții de la învingători, respectiv Tica, cu 29, Burlacu cu 12 și Mohammed cu 11, de la CSU Ploiești.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: