Zlatko Jovanovic rapid retras, accidentat, iar BC Timişoara pierde şi actul 2

Mai ales cu integralistul Archie şi întrucîtva Sarovic ca pietre de rezistenţă, dar nici aceştia neavînd acurateţea necesară, cu procentaje sub sau de 50%, însă în absenţa lui Zlatko Jovanovic, rapid retras, accidentat, BC Timişoara n-a mai reuşit revenirea pe final de aseară, după ce iniţial era din nou clar condusă, chiar dacă sfertul 4 l-a pornit de la egalitate cu gazda CSU Ploieşti. A fost 74:68 (40:36), după un act 2 mai şters, şi 2-0 pentru prahoveni, care vor veni sîmbătă la 18,45 în „Constantin Jude”.

Robert Sarovic, principal marcator şi cu cele mai multe recuperări în jocul 2 de la Brazi, 14 cu 9, pierdut însă din nou de BC Timişoara în play-off, faza I: 74:68

Asesoft şi-a adjudecat aşadar avantajul terenului, ieri în prelungiri iar astăzi fără a-şi mai pierde busola în ultimele minute de joc, cînd, în absenţa lui Zlatko Jovanovic şi fără prea multe alte opţiuni pentru tînărul antrenor Srdjan Jovanovic, răsturnarea de situaţie a fost o Fata Morgana: 24:19, 16:17, 13:17, 21:15. Locul 3 are 2-0 în faţa locului 6, în rest Clujul părăsind Oradea cu 1-1, după 68:67 astăzi, iar BC Mureş şi Gaz Metan trecînd în primele lor jocuri din play-off la 26 respectiv 14 puncte de CSM Bucureşti şi SCM U Craiova, sibienii chiar în Oltenia. Alţii se arată a fi într-adevăr mai tari, şi ne întrebăm cum şi-a calculat BC Timişoara paşii în acest sezon…

Alb-violeţii, ce-i drept, au condus la limită în două rînduri din primul minut al sfertului 4, pornit de la 53:53, dar cam atît, şi n-au mai repetat isprava de ieri, CSU Ploieşti fiind şi fervent susţinută din tribuna arenei din Brazi, „Asesoft! Asesoft!” Recentele eforturi s-au făcut resimţite, aceste numeroase curse de urmărire pe tabela de marcaj erodînd din concentrarea şi clarviziunea timişorenilor. Dintre care, preluînd un mai larg rol, Garry Gallimore a ajuns din nou la 5 greşeli personale, soartă împărtăşită în chiar ultimele secunde şi de „motorul” Dominique Archie. Pe cînd deznodămîntul era însă deja pecetluit.

Dar BCT n-a pierdut jocul din mînă pe final, ci l-a scăpat de sub control din primele minute, cînd, agresivi şi hotărîţi, în frunte cu Cătălin Burlacu, ploieştenii şi-au luat un 9:0 la adăpostul căruia au rulat pînă înspre pauza mare.

Degeaba a încercat Timişoara prin Căpuşan, Popescu şi mai ales Downey, totuşi cel mai precis în aruncări dintre vizitatori, şi parţial a şi reuşit pe moment, căci gazda campioană a găsit mereu un antidot, fiind mai închegată, mai articulată, mai matură, mai sigură pe sine, mai… echipă.

Pe cînd în cealaltă tabără, deşi s-a reuşit o puternică şi dătătoare de speranţe revenire înaintea pauzei mari, de la 40:31 la 40:36, iar imediat mai apoi la 40:41, primul dintre cele 4 mici avantaje „violete” în sfertul 3, cînd le era lumea mai dragă survenea o eroare din lipsă de concentrare, dar nu numai…

Dacă în primul sfert Ploieştiul a avut şi 11 avans, sub privirile lui Cosmin Contra, timişorean antrenînd în teritoriul „Lupilor Galbeni”, pe final ocupanţii locului 3 s-au mulţumit şi cu mai puţin, dar mai ales cu acest 2-0.

Timişoara va fi forţată să învingă sîmbătă şi duminică, ceea ce nu e imposibil, dar totuşi extrem de dificil, chiar dacă BCT a trecut de două ori acasă de ploieşteni în 2013. Senzaţia rămîne că ocupanta locului 3 are mai multe viabile „guri de tun” decît BCT, precum şi în plan colectiv. Violeţii, ca mai întreg sezonul, pe călcîie…

*

Marcatori: Burlacu 16 puncte (7 recuperări), Miletic 14p, Tica 12p, Stănescu 11p, Timermanis 9p, Vlahovic 8p, Tudor şi Mohammed, cîte două, respectiv Downie şi Sarovic cîte 14 puncte, sîrbo-germanul cu 9 recuperări, Archie 13p, Popescu 6 (7 recuperări), Gallimore şi Johnson 5 puncte, Jovanovic şi Căpuşan cîte 4, Tudosă 3.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: