Cu Sarovic şi Derasimovic exacţi, BC Timişoara nu se mai îneacă în Dunăre

Pusă în gardă de eşecul din precedenta vizită la Dunăre, din 12 martie, cînd ceda cu 83:75 (52:35) în faţa pe-atunci nou-promovatei CSŞ Giurgiu, BC Timişoara n-a mai călcat greşit ci a cîştigat pentru a zecea oară în actuala ediţie a Ligii Naţionale, ce-i drept după ce era ajunsă din urmă pe finele sfertului 3 şi începutul ultimului, cînd a şi fost condusă, doar pentru a reveni printr-un calup de cîte 6 puncte marcate la momentul oportun de coşgeterii Sarovic (foto) şi Derasimovic. Victorie cu 78:69 (48:31)

La doar 3 zile după derby-ul local cu BC Timba, vicecampioana BC Timişoara a forţat exact atît cît a fost necesar în acest al 19-lea meci din actualul sezon, deplasarea în sine putînd fi catalogată ca fiind mai anevoioasă decît jocul propriu-zis.

BC Timişoara, în <5-ul de start> Jovanovic, Derasimovic, Archie, Sarovic, Johnson, n-a mai repetat aşadar sincopele suferite tot în sudul ţării, la Târgu Jiu şi Craiova, trecînd de nişte giurguveni la start cu Simms, Burrell, Thomas, Harvey şi Vlaicu care dispuneau în prealabil pe teren propriu doar de SCM U Craiova, Farul şi, cel mai recent, BCM U Piteşti, fiind în schimb întrecuţi de Gaz Metan, CSM Bucureşti, U Mobitelco Cluj şi CSU Atlassib Sibiu.

Timişorenii şi-au adjudecat ultima deplasare din 2012 respectiv penultima rundă a turului Ligii Naţionale după ce se desprindeau la 11:30 imediat după prima pauză şi înregistrau un maxim de 20 de puncte avans în cursul sfertului 2, 21:41, pe care nu l-au conservat şi pe seama unor schimbări de personal, cu Andrei, Căpuşan, Jelenic şi Popescu intrînd cam pe-atunci pe rînd în joc, după ce primul sfert, adjudecat cu 11:25, fusese dus de antrenorul Srdjan Jovanovic cu acelaşi cinci, dintre care Derasimovic şi pivotul Johnson, cu cîte 10 puncte, respectiv Sarovic, cu 7, au fost cei numai 3 marcatori vreme de 10 minute, în urma egalării la 3:3 reuşite de Archie.

Cîştigînd sfertul secund cu 23:20 şi avînd un avantaj liniştitor la pauza mare, 48:31, oaspeţii de pe Bega s-au văzut însă încolţiţi în ultimul minut al sfertului 3, pe care l-au pierdut cu 19:8, ba chiar depăşiţi puţin mai apoi, cînd CSŞ Giurgiu a egalat acelaşi avantaj maxim avut şi în debutul partidei, de 3 puncte… 59:56.

Două minute şi jumătate le-au trebuit vicecampionilor în debutul ultimului sfert pentru a scutura în cele din urmă plasa coşului, dar odată ce Archie a redus la 59:58, s-a repetat practic scenariul cu Derasimovic şi Sarovic acoperind pe cont propriu necesarul de puncte, cu cîte 6, dintre care două, ale căpitanului sîrbo-german, au anihilat din aruncări libere survenite în urma celei de-a cincea greşeli personale comise de Vlaicu un ultim avantaj al giurgiuvenilor, 65:64 cu 5 minute înainte de final.

Iar odată pericolul înlăturat şi gazdele jucînd cu temerile acumulate de cele cîte 4 greşeli din contul principalilor lor realizatori, Burrell, Petty respectiv Simms, care au marcat cîte 18, 16 şi 14 puncte, BC Timişoara nu s-a mai lăsat ajunsă din urmă.

Din contră, s-a desprins tăios pe final, învingînd graţie mai bunului joc la intercepţie, cu 30 de recuperări faţă de 22, şi cu Jovanovic din nou prim autor la capitolul assists, 5 din totalul net superior de 16 al timişorenilor.

A fost 68:79 (11:25, 20:23, 19:8, 18:23), cu principalii marcatori Sarovic şi Derasimovic avînd procentaje maxime la aruncările de 3 puncte, cu 4 din 4 respectiv 3 din 3, totalul echipei fiind de 9 din 14.

BC Timişoara: Sarovic 23 puncte (32 minute jucate; 6 recuperări), Derasimovic 22p (34´; 4), Johnson 10p (25´; 6; 5 greşeli personale – eliminat în ultimul minut de joc), Popescu 6p (18´), Căpuşan 6p (12´), Jovanovic 5p (35´), Archie 5p (25´), Jelenic 2p (13´). A mai jucat Dodoc (28´).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: