BC Timișoara câștigă cu SCM U Craiova, reprezentanta României în Liga Balcanică

BC Timișoara s-a impus cu 79-73 în disputa cu SCM U Craiova din etapa a 6-a a Ligii Naționale. Alb-violeții au câștigat sferturile doi și trei cu 20-13, respectiv 20-18, în timp ce oaspeții și-au adjudecat celelalte două perioade de joc cu 23-21 și 19-18. Timișorenii au fost mai preciși de la distanță și de la libere, în timp ce oaspeții au reușit mai multe puncte din apropierea panoului.

Timișorenii au profitat de faultul antisportiv cu care a fost sancționat Krstanovic și au preluat conducerea în primul sfert, având chiar și un avans de 8 puncte (14-6 după trei minute și jumătate). Oaspeții au reintrat în joc, au egalat la 17 și au încheiat în avantaj primul sfert cu 21-23. Sfertul secund a început cu patru puncte consecutive ale oltenilor care au spart foarte ușor centrul defensivei timișorene și au marcat din apropierea panoului. Dragan Petricevic a cerut time-out, iar „leii din Banat” au reușit trei „trițe” cu care au egalat la 32. Timpul de odihnă al craiovenilor nu i-a ajutat să schimbe fața jocului, astfel că gazdele au intrat cu un avans de cinci puncte la pauza mare, 41-36.

Cele zece puncte reușite de Krstanovic în debutul sfertului trei i-a păstrat pe alb-albaștrii aproape, 49-47, dar finalul sfertului le-a aparținut alb-violeților care și-au mărit avansul la 61-54. Ecartul s-a micșorat la patru puncte, dar au urmat momente de joc foarte bune ale timișorenilor care s-au distanțat decisiv la 78-65 cu mai puțin de două minute până la finalul meciului. Oltenii au marcat cu șapte puncte în plus pe finalul partidei, dar bănățenii au păstrat un avans de șase puncte la final (79-73). Meciul a fost întrerupt de mai multe accidentări,iar din tabăra timișoreană, Dalibor Persic a părăsit terenul șchiopătând.

Zlatko Jovanovic a fost cel mai bun marcator al partidei cu 24 de puncte (5 pase decisive, 3 recuperări). Pentru BC Timișoara au mai înscris: Bogdan Popescu (16 puncte, 5 recuperări), Dalibor Persic (8 puncte, 7 recuperări), Milos Pesic (8 puncte), Vladimir Tica (8 puncte), Kelvin Lewis (6 puncte, 6 recuperări), George Toth (4 puncte), Zoran Milencovici (3 puncte) și Jahenns Manigat (2 puncte). A mai jucat Bogdan Stăncuț. Coșgheterul campionatului, Zoran Krstanovic, a reușit cele mai multe puncte pentru formația craioveană: 21.

Timișorenii au fost mai preciși de după linia de 6,75 (9 din 24 față de 4/24) și de la libere (22/26 față 13/22), în timp ce oltenii au marcat mai mult prin șuturi de două puncte (24 din 39 la 15/30) și au avut cu 9 recuperări în plus (39 la 30).

Reacții după meci:

Dragan Petricevic: „În cea mai mare parte a meciului am condus, dar nu este vorba dacă conduci sau nu. Și atunci când am fost conduși eu simțeam că echipa poate să joace astăzi bine. S-a simțit, într-adevăr, că în continuare suntem undeva înfundați și cred că trebuie să scoatem acest dop. Și se va scoate. Normal, dacă nu legi victorii atunci e greu să se scoată acest dop. Am jucat cu o oarecare presiune dar totuși ce ne-am propus în apărare am reușit să facem. Am jucat cu mult angajament în apărare. Asta s-a simțit mai ales la final când intr-adevăr am căzut și poate n-am avut luciditate în ultimele două minute, poate diferența putea să fie mare. Aici nu putem să vorbim de echipe de juniori ca să măsurăm diferența. E vorba de două echipe de divizia a bune, una peste alta de o echipă care era situată peste noi în clasament la meciul de astăzi și atunci e normal că trebuie să fim mulțumiți cu victoria, mai ales că această victorie vine după acest meci de la Mediaș care începând de astăzi trebuie să-l uităm de tot”.

Bogdan Popescu (care a evoluat la Craiova în sezonul trecut) consideră că victoria din partida cu Craiova scoate echipa din atmosfera de după înfrâgerea oarecum surprinzătoare de la Mediaș. „Am scos-o la capăt cu această victorie care aduce un pic zâmbetul. Nu e ceva fenomenal pentru că e o simplă victorie dar e un început. Nu știu ce se întâmplă, noi începem mai prost, dar avem puterea asta de a reveni ceea ce e extraordinar de bine”. Cât despre fosta sa formație, pivotul timișorenilor a crezut că „va fi o echipă mult mai slabă decât ce a arătat, și-au făcut achizițiile foarte târziu și am crezut că nu se vor înțelege bine în joc, dar una peste alta e o echipă bună, o echipă care are niște rezultate bune momentan. Să vedem dacă îi ține. Eu știu antrenorii, știu jucătorii, știu managementul de acolo. Își doresc foarte mult să progreseze de la an la an”, a declarat Bogdan Popescu.

Fostul jucător al timișorenilor, Dragoș Andrei, a avut emoții la revenirea în calitate de adversar. „Recunosc că n-am avut niciodată așa mari emoții ca la încălzire. După ce s-a aruncat mingea a fost mult mai ok însă foarte greu. Foarte greu să joci împotriva unor colegi cu care ai jucat ani de zile și cu atât mai mult împotriva celui mai bun prieten (Zlatko Jovanovic). Mă bucur că a făcut un meci bun, speram să-l facă doar el, nu întreaga echipă”. Despre partidă, fundașul craiovean a spus că „ne așteptam de la început să fie un meci greu și a fost exact cum ne așteptam. Foarte multă luptă și sub un panou, și sub celălalt, cu mult efort. Foarte fizic meciul, nu am avut nimic împotrivă. Asta e. Am condus și noi la un moment dat cu 6 puncte. Am făcut 2, 3 greșeli și din păcate atunci a devenit egal”, a declarat Dragoș Andrei.

BC Timișoara joacă în etapa următoare la Pitești. Partida se va disputa vineri de la ora 18.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: