BC Timișoara câștigă duelul alb-violeților cu BCM U Pitești

BC Timișoara și-a păstrat invincibilitatea pe propriul teren în 2015 și după duelul formațiilor alb-violete din Liga Națională. „Leii” au trecut cu 88-79 de BCM U Pitești și au urcat provizoriu pe poziția a 3-a, până la partida orădenilor de la Târgu Jiu. Timișorenii aveau un avans de 17 puncte cu șapte minute înainte de final, dar piteștenii nu au renunțat și s-au apropiat la doar patru puncte, păstrând suspansul până în ultimul minut.

IMG_6411Persic a revenit în formația timișoreană după accidentarea de la meciul cu Energia, ce l-a ținut pe tușă mai multe etape și a intrat în primii 5, alături de Jovanovic, Pilcevic, Pesic și Tica. Pilcevic și-a întâlnit fosta formație, cea care l-a adus în Liga Națională. De partea cealaltă, Hristu Șapera a început cu Sutalo, Ross, Kovac, Fraseniuc și Milosevic. Pilcevic a înscris primele două puncte ale partidei, iar Fraseniuc a egalat pentru oaspeți, care au preluat conducerea după „trița” lui Kovac. Violeții piteșteni s-au desprins la șapte lungimi, 13-20, după jumătatea primului sfert. Persic a avut ocazia unui „4 points play” dar a ratat libera suplimentară de care a beneficiat.Pilcevic, Tica și Jovanovic au înscris de la linia de fault și au adus din nou BC Timișoara în avantaj, 21-20. Freseniuc și Dapa au dus BCM U Pitești în avantaj la prima pauză, 21-27. Oaspeții, care au cele mai multe faulturi în această ediție a Ligii Naționale, au fost sancționați cu 9 faulturi în primul sfert, față 4 ale gazdelor.

Popescu i-a luat locul lui Tica în debutul sfertului secund, iar Manigat și Jovanovic au înscris de la distanță pentru 27-27, făcându-l pe Hristu Șapera să ceară timp de odihnă. Cele două formații au mers cap la cap și timișorenii s-au distanțat 39-35 după un „run” de opt puncte. Până la pauza mare „leii” au mai pus 7 puncte pe tabelă și adversarii 10, astfel că la jumătatea partidei cele două echipe erau despărțite de un singur punct, 46-45. Tica a înscris din spatele semicercului după 16 secunde de la reluare, iar Persic și Manigat au dus scorul la 53-45, după un minut și două secunde din sfertul trei, iar banca oaspeților a cerut time-out. „Run-ul” bănățenilor a ajuns la 11 puncte și conduceau cu 57-45 în minutul 23. Fraseniuc a înscris primele puncte ale argeșenilor la trei minute după revenirea de la vestiare. Ross a înscris patru puncte consecutiv, iar libera lui Kovac a redus distanța la șapte lungimi, 59-52. Tica a oprit seria oaspeților, iar Ross a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală în minutul 27 și a fost schimbat. După aproape două minute în care nu s-a marcat, Jovanovic a înscris de la libere, iar „trița” lui Popescu a făcut 66-53. Kovac, de la libere, a stabilit scorul după trei sferturi, 66-55.

Începutul sfertului patru le-a aparținut elevilor lui Dragan Petricevic, care în patru minute au înscris 11 puncte și au primit doar cinci, 77-60, cea mai mare diferență de scor din această partidă. După timpul de odihnă cerut de Șapera, oaspeții au început să recupereze din ecart. „Leii” au abordat ultimul minut și jumăfate fără căpitanul Zlatko Jovanovic care a fost eliminat pentru cinci greșeli personale. Acesta a fost faultat de Cezar Stănescu, după care a fost foarte nervos și arbitrii l-au sancționat cu tehnic. Ross a ratat libera de care a beneficiat, dar tot el a strâns scorul la 79-75 cu 62 de secunde până la final. Maric și Kovac au faultat pe rând, iar Pilcevic a fost trimis la libere, ducând scorul la 81-75. Ross a marcat doar una din cele două aruncări de pedeapsă, iar Kovac a ratat de la distanță și piteștenii au faultat din nou. Pesic a marcat ambele libere, iar Kovac a înscris din spatele semicercului pentru 83-79. Pilcevic a înscris încă o pereche de libere, Ross a ratat lay-up-ul, iar același purtător al numărului 6 a înscris de la linia de fault, pentru 87-79. Maric a pierdut mingea de sub control, după care a comis al 5-lea fault. Manigat a înscris o liberă, iar încercarea lui Dapa de la distanță a ratat ținta, astfel că s-a încheiat 88-79 la capătul unei partide care părea încheiată când „leii” aveau 17 puncte în față. Finalul a avut puțin suspans după ce piteștenii s-au apropiat la patru puncte și pe fondul relaxării gazdelor, cum spunea Pilcevic la final.

Piteștenii nu au fost în mână de la distanță, înscriind 7 din cele 30 de aruncări de la distanță (23,3%)iar apărarea în zonă a gazdelor i-a încurcat și le-a permis timișorenilor să se desprindă. Gazdele au marcat 10 „trițe” din 23 de aruncări (43,5%), iar de la semidistanță au înscris 17 din 36 (47,2%). Oaspeții au înscris două treimi din aruncările de două puncte, 22 din 33. Bănățenii au beneficiat de 28 de aruncări de pedeapsă și au transformat 24 (86%), față de 14 din 21 (67%). La recuperări, scorul a fost 31 (5 ofensive/26 defensive) pentru „lei” la 37 (10/27). Timișorenii au fost sancționați du 24 de faulturi, iar adversarii cu 30. Aceștia au pierdut 14 mingi, cu 4 în plus față de gazde.

Zlatko Jovanovic a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte (5X3, 24 eficiență). Pentru BC Tiișoara au mai înscris: Vladimir Tica (14 puncte, 5 recuperări), Milos Pesic (11 puncte. 9 recuperări), Bogdan Popescu (11 puncte, 6 recuperări), Radenko Pilcevic (10 puncte, 4 assist-uri), Jahenns Manigat (8 puncte) și Dalibor Persic (5 puncte). De partea cealaltă, Ronald Ross a încheiat în double-double cu 28 de puncte și 10 recuperări (29 eficiență).

BC Timișoara a urcat provizoriu pe locul 3, până când CSM Oradea va disputa partida de duminică de la Târgu Jiu. „Leii din Banat” ar fi trebuit să evolueze în următoarea partidă la Cluj, cu U Banca Transilvania, dar sala din Cluj este ocupată astfel că meciul a fost amânat pentru 10 martie. Timișorenii vor juca următorul meci pe 7 martie acasă cu Universitatea Cluj.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 36

 


Ultimele articole din categoria Baschet: