BC Timișoara câștigă fără emoții derby-ul orașului cu Timba

BC Timișoara s-a impus lejer în derby-ul orașului cu Timba. A fost 90-75 pentru alb-violeți, care și-au adjudecat primele trei sferturi cu 25-17, 22-20 și 26-14, pentru ca ultimele zece minute să le revină oaspeților, cu 24-17. „Leii” veneau după aproape o lună fără meciuri oficiale, în timp ce „urșii” sunt la a patra partidă în 13 zile și nu au putut conta pe Glazyrin și Hall. Sala Constantin Jude a fost mult mai plină ca la alte partide din acest sezon.

IMG_9381Dragan Petricevic a ales ca străinul care rămâne în afara foii de joc să fie Lewis și a început partida cu Jovanovic, Pilcevic, Pesic, Persic și Tica. De partea cealaltă, antrenorul Timbei, Bogdan Murărescu, n-a putut conta pe Hall și Glazyrin. Ucreaineanul lipsește deja de mai multe partide din cauza problemelor cu viza, în timp ce Hall a plecat în SUA din cauza unor probleme ale mamei sale. În aceste condiții, „urșii” i-au avut în starting 5 pe Reljic, Filip, Bluntt, Pătru și Mijatovic. Reljic a deschis scorul pentru Timba, Tica a egalat la 2 de la libere, Reljic și Filip i-au readus pe „oaspeți” în avantaj de două puncte. „Leii” au profitat de faultul antisportiv cu care a fost sancționat Pătru și au reușit un „run” de zece puncte și s-au distanțat la 14-6. Au urmat trei minute în care gazdele au marcat doar două puncte, în timp ce galben-negrii  au înscris opt și s-au apropiat la două lungimi, 16-14. IMG_9505Alb-violeții s-au distanțat din nou după ce au marcat șapte puncte consecutiv, iar în ultima jumătate de minut a primului sfert au mai marcat Toth și Bluntt și au stabilit scorul primei pauze, 25-17 pentru BC Timișoara. La gazde, Pilcevic a început ca fundaș, iar coordonatorul obișnuit din ultimii ani, Jovanovic, a trecut pe poziția doi, în timp ce la Timba a început cu Pătru ca fundaș, decizie oarecum surprinzătoare a galben-negriilor. Chiar dacă nu au putut conta pe Hall, care juca pe poziția 1, „urșii” i-au avut la dispoziție pe Costa, jucător de postul 1, iar Reljic și Nakic au ocupat această poziție în alte jocuri din acest sezon, în timp ce Pătru nu a evoluat prea mult pe acest post.

IMG_9442Timba a încercat un presing avansat pe repunerea gazdelor de sub propriul panou la începutul sfertului secund și s-au apropiat la 25-22 și 34-33 după trița lui Mijatovic. A urmat 3 points play-ul urmat de o triță a lui Jovanovic, după care „leii” s-au distanțat din
nou, 44-35 cu 30 de secunde până la pauza mare. Sfertul secund s-a încheiat cu aruncarea de la distanță înscrisă de Popescu în ultima secundă, astfel că BC Timișoara conducea cu zece lungimi la jumătatea partidei, 47-37. Revenirea de la vestiare a adus și desprinderea decisivă a gazdelor care
au înscris primele cinci puncte ale sfertului și, după lay-up-ul reușit de Reljic, au avut un „run” de 11 puncte prin care s-au distanțat la 63-39, după patru minute. Trița lui Manigat a dus ecartul la 25 de puncte, 66-41, iar tabelele din sala Constantin Jude arătau 73-51 la ultima pauză. IMG_9587Ecartul de peste 20 de puncte s-a păstrat până spre finalul partidei, când gazdele și-au mai scos din titulari și le-au permie „urșilor” să reducă ecartul, după ce au înscris cinci puncte în ultimele 50 de secunde. S-a încheiat 90-75 la capătul unui meci câștigat destul de ușor de BC Timișoara, cu Timba ținând aproape doar în prima jumătate.

IMG_9419Zlatko Jovanovic a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte (6x) la care a adăugat 7 pase decisive. Pentru BC Timișoara au mai marcat: Dalibor Persic (16 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri),Vladimir Tica (16 puncte, 5 recuperări), Bogdan Popescu (11 puncte, 4 recuperări), Radenko Pilcevic (8 puncte), Milos Pesic (7 puncte), Jahenns Manigat (5 puncte) și George Toth (4 puncte). Au mai jucat Zoran Milencovici și Raul Covaciu. IMG_9428Danilo Mijatovic a fost cel mai bun marcator al Timbei, cu 21 de puncte și a încheiat partida în double-double, adăugând 11 recuperări. De la galben-negrii au mai înscris: Pavle Reljic (15 puncte, 5 recuperări), Jahsha Bluntt (15 puncte, 5 recuperări), Ivan Miskovic (14 puncte, 8 recuperări), Leonard Filip (2 puncte), Alexandru Mihuți (2 puncte), Bogdan Costa (2 puncte), Alin Andrieș (2 puncte) și Daniel Pătru (2 puncte). A mai jucat Vedran Nakic.

Jucătorii de la BC Timișoara au fost mai preciși de la distanță, reușind 13 din 32 de aruncări din spatele semicercului (41%), față de 4 din 13 ale „oaspeților” (31%). În schimb, „urșii” au marcat mai mult prin aruncări de două puncte, 27 din 47 (57%), față de 19 din 38 (50%). Nici una dintre echipe nu a strălucit la procentajele de la libere. Gazdele au înscris 13 din 19 (68%), iar galben-negrii, 9 din 15 (60%). Timba a stat mai bine la recuperări 40 (11 ofensive, 29 defensive) la 30 (12/18). „Leii” au dat 20 de pase decisive, au fost sancționați cu 20 de faulturi, au pierdut doar 9 mingi și au interceptat patru. De partea cealaltă, „urșii” au avut 11 assist-uri, 18 faulturi, 17 mingi pierdute și 3 intercepții.

Pentru BC Timișoara urmează o nouă partidă pe propriul teren, în etapa viitoare. Alb-violeții vor primi vizita formației calificate în faza a doua a grupelor din EuroChallenge, Energia Târgu Jiu. Meciul este programat sâmbătă 24 ianuarie de la ora 19:15 la sala Constantin Jude. De cealaltă parte, pentru Timba urmează etapa în care stă și „urșii” speră să scape de oboseala pe care au acuzat-o după cele patru partide în 13 zile si așteaptă să vadă dacă Glazyrin va reveni sau vor fi nevoiți să facă un nou transfer.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: