BC Timişoara, cu Szolnok, Oldenburg şi alţi unguri, Kormend

BC Timişoara va evolua în faza grupelor competiţiei EuroChallenge împotriva lui Szolnoki Olaj (Ungaria), EWE Baskets Oldenburg (Germania) şi Fortress-Lami VEO Kormend (Ungaria), conform tragerii la sorţi încheiată în urmă cu cîteva minute, vineri la amiază, la Freising, în Germania, primele două clasate în cadrul Grupei F urmînd a obţine calificarea în faza următoare a întrecerii. Elevii lui Badnjarevic vor debuta pe 6 noiembrie, acasă cu maghiarii de la Fortress-Lami. Vicecampioana României era repartizată în cea de-a patra şi ultima urnă valorică, în baza deciziei FIBA Europe, care a anunţat ieri componenţa grupelor valorice. Dar iată programul bănăţenilor în Grupa F…

Etapa I, 6 noiembrie 2012: acasă cu Fortress-Lami VEO Kormend; 13.11., deplasare la EWE Oldenburg; 20.11., acasă cu Szolnoki Olaj; 27 11., deplasare la Fortress-Lami; 4 decembrie, acasă cu EWE Oldenburg; 11 decembrie, deplasare la Szolnoki Olaj. Toate jocurile vor avea loc de la ora 20,30 (ora Europei Centrale).

Szolnoki Olaj a fost repartizată în Grupa F din postura de cap de serie, nemţii de la EWE Baskets din urna 2 iar Fortress-Lami din cea de-a treia urnă valorică, ceea ce înseamnă că BC Timişoara are parte cel puţin teoretic de cel mai facil debut cu putinţă, pe teren propriu, în dauna grupării cu şansa a treia în grupă. Nuca foarte tare este însă trupa de FinalFour în EuroChallenge 2012, Szolnoki Olaj KK…

Szolnoki Olaj KK a încheiat a patra în EuroChallenge 2012, cu un palmares de 10 victorii din 19 dispute, evoluînd aşadar în Final Four, după ce concura în aceeaşi competiţie şi în 2010-´11. Maghiarii au mai activat în 5 rînduri şi în Cupa Radivoj Korac iar în 1992 în Cupa Campionilor Europeni.

Clubul din Szolnok a fost foarte aproape de cucerirea EuroChallenge în faza finală de la Debrecen, disputată în mai 2012, cedînd în semifinale cu 60:64 în faţa viitoarei cîştigătoare a trofeului, Besiktas Milangaz, iar apoi cu 87:94 în finala mică, în faţa lui Triumph Lyubertsy, după ce trecea cu 2-1 la jocuri în sferturi de cei de la Ventspils.

EWE Baskets Oldenburg a încheiat pe locul 12 în acest an competiţia EuroChallenge, cu 9 succese şi 3 eşecuri, la a doua sa participare în întrecere, după cea din 2009, în vreme ce maghiarii de la Fortress-Lami VEO Kormend au la rîndul lor experienţă în această arenă, tot din 2009.

28 de echipe, printre care şi BC Timişoara, BCMU Piteşti, ambele în urna 4, respectiv CSU Asesoft Ploieşti, în urna 3, sunt calificate pentru faza grupelor, alte patru urmând să vină după un tur preliminar, printre acestea numărîndu-se şi Gaz Metan Mediaş, care va trebui să treacă de ruşii de la Ural Ekaterinburg. S-au constituit opt grupe a câte patru echipe, din care primele două merg în faza următoare.

CSU Asesoft a fost repartizată în Grupa B, cu Krasnye Krylia (Rusia), Keravnos (Cipru) şi învingătoarea barajului din calificări Aliaga – Joensuu, iar BCMU Piteşti în Grupa E, cu belgienele Mons-Hainaut şi Okapi Aalstar respectiv Paris Levallois.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BC Timişoara, cu Szolnok, Oldenburg şi alţi unguri, Kormend

  1. Traiasca CSU Poli ! Traiasca VERDE - ALB - VIOLETII ! spune:

    NOUA POLI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: