BC Timişoara, direct în grupele EuroChallenge, din noiembrie

FIBA Europe a anunţat lista participantelor în EuroChallenge şi faza în care echipele intră în competiţie. BC Timişoara, în calitate de vicecampioană a României, va juca direct în grupe, fără a mai fi nevoită să treacă prin sita tururilor preliminare. „Este o mare realizare că mergem direct în grupe. În acelaşi timp, calificarea este o premieră pentru Timişoara, care va juca într-o competiţie foarte puternică. Numai faptul că deţinătoarea trofeului este actuala campioană a Turciei, Beşiktaş Istanbul, reprezintă foarte mult. Este o mare mulţumire pentru munca din sezonul 2011/2012, dar şi o provocare pentru ceea ce va urma. Ne dorim o prezenţă mai mult decât onorabilă în FIBA EuroChallenge, adică ne dorim să trecem de faza grupelor”, a spus Leontin Demaio, preşedinte BC Timişoara, pe portalul oficial al clubului.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc vineri, 6 iulie la Freising, Germania. În competiţie participă 32 de echipe, din care 28 s-au calificat direct, iar altele 8 urmează să se bată în preliminarii pentru celelalte patru locuri rămase. Primele meciuri din grupe sunt programate la 6 noiembrie.

Timişorenii vor putea avea parte în grupa de 4 formaţii de adversari din Belgia, Germania, Franţa, Suedia, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Georgia, Belarus, Lituania, Estonia, Rusia, Ucraina, Turcia ori Cipru.

România va fi reprezentată de patru echipe în FIBA EuroChalllenge, CSU Ploieşti, BC Timişoara, BCMU Piteşti (calificate direct în grupe) şi Gaz Metan Mediaş (care va evolua în tururile preliminare).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: