BC Timișoara elimină gazda BCMU Pitești în semifinalele Cupei României

BC Timișoara a câștigat semifinala cu BCMU Pitești și s-a calificat în finala Cupei României. Timișorenii s-au impus în duelul alb-violeților cu 91-81 la capătul unei partide pe care au condus-o de la început, dar piteștenii s-au apropiat de mai multe ori și i-au obligat pe „lei” să păstreze un ritm ridicat până la final. Elevii lui Dragan Petricevic au început partida cu 7-0 și și-au adjudecat primul sfert cu 29-14. Următoarele două le-au revenit argeșenilor pentru un punct, 25-26 și 18-19, iar ultimul s-a încheiat cu scorul de 19-22.

IMG_1942Chiar dacă BCMU Pitești a organizat Final Four-ul Cupei României, la partida formațiilor alb-violete timișorenii au fost trecuți ca gazde, conform tragerii la sorți. În această postură, „leii” au evoluat în echipamentul alb cu inserții violet, în timp ce „oaspeții” piteșteni au jucat în echipamentul violet de deplasare. Sala Sporturilor a fost plină la a doua partidă a zilei, iar suporterii piteșteni au creat o atmosferă foarte frumoasă în startul întâlnirii. Manigat a fost lăsat în afara foii de joc, iar în primul 5 trimis în teren de Dragan Petricevic au intrat: Jovanovic, Pilcevic, Persic, Popescu și Tica. De cealaltă parte au început partida: Sutalo, Ross, Kovac, Fraseniuc și Milosevic.

Meciul a început cu un „run” de 7 puncte al timișorenilor, în două minute și jumătate, iar Hristu Șapera a cerut primul timp de odihnă. Interesant este că elevii lui Dragan Petricevic au început partida atacând la același coș la care au atacat și mureșenii cu câteva ore mai devreme. În prima semifinală BC Mureș și-a adjudecat primul sfert cu 20-4 și nu a mai cedat conducerea până la final. Chiar dacă BCMU Pitești a oferit o replică mai solidă decât sibienii în prima semifinală și a avut câteva tentative de revenire, nu a reușit să se apropie suficient de mult pentru a prelua conducerea măcar o dată. După time-out-ul lui Șapera elevii săi au marcat primele puncte pentru 7-2 și au reușit să egaleze la 11. BC Timișoara a trecut din nou la conducere cu 15-11, iar după două puncte ale violeților a urmat „run-ul” de 12 puncte al albilor care s-au distanțat la 27-13, iar la finalul primelor zece minute scorul era 27-14 pentru BC Timișoara.

În debutul sfertului secund, pe fondul unui joc bun al favoriților, s-au auzit și suporterii care au făcut deplasarea din Timișoara. Au urmat momente mai puțin reușite în atacul albilor, sancționați și cu trei faulturi ofensive, iar presing-ul avansat al violeților le-a pus probleme la trecerea mingii în terenul advers și la organizarea acțiunilor ofensive. După aceste coordonate piteștenii au reușit un „run” de 14 puncte prin care s-au apropiat la 36-30. Petricevic a încercat să întrerupă de două ori jocul prin time-out-uri, iar Pilcevic a fost cel care a oprit seria gazdelor turneului, înscriind din apropierea coșului, după pătrundere. A urmat o minge confuză, cu greșeli de ambele părți iar Tica a marcat pentru 40-30, moment care l-a făcut pe Șapera să ceară timp de odihnă. După ce au încercat apărarea avansată piteștenii au rămas în zonă, dar bănățenii au reușit să treacă de aceasta prin aruncări de la distanță și contraatacuri, ducând scorul la 52-37. Tehnicianul lui BCMU Pitești a fost sancționat cu tehnic, albii au mai pus două puncte pe tabelă iar „trița” lui Ross a stabilit scorul la jumătatea partidei, 54-40, după ce mingea s-a plimbat și a sărit de pe inel înainte să intre în coș.

IMG_2095Revenirea de la vestiare a adus și o revenire a piteștenilor care au început sfertul trei cu un „run” de 9 puncte și s-au apropiat la 54-49. După time-out-ul lui Petricevic, Pilcevic a reușit cinci puncte, iar Jovanovic , pe contraatac, a dus ecartul la zece lungimi. A fost rândul lui Șapera să solicite timp de odihnă. A urmat „trița” lui Jovanovic și una înscrisă de argeșeni la finalul atacului și anulată de brigada de arbitrii pentru că a venit după expirarea celor 24 de secunde. După această fază a reapărut în joc și coșgheterul lui BCMU Pitești și al sezonului regulat din campionat, Ross, care și-a dus echipa la 69-57. Au urmat două reușite de la distanță pentru „lei”, semnate de Persic  și Jovanovic, care au dus scorul la 72-57. Ross a înscris de la semidistanță pentru 72-59, care avea să fie și scorul la ultima pauză, dar fundașul american a acuzat o accidentare după această aruncare și meciul a fost întrerupt pentru ca acesta să primească îngrijiri medicale. Timișorenii și-au gestionat bine avansul în ultimul sfert, cu elevii lui Șapera apropiindu-se la zece și apoi la opt puncte, dar ecartul nu a scăzut sub opt puncte, iar Jovanovic a marcat de la linia de fault pentru a reface diferența de zece lungimi la finalul partidei când tabela Sălii Polivalente din Pitești arăta scorul 91-81. Și Pilcevic a acuzat dureri pe finalul partidei și a fost schimbat, iar „leii din Banat” au sărbătorit cu fanii veniți să-i susțină, care s-au auzit de câteva ori în sală, chiar dacă erau în evidentă inferioritate numerică.

Zlatko Jovanovic și Ronald Ross Jr au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu câte 27 de puncte. Căpitanul timișorenilor a adăugat 5 recuperări și 6 pase decisive. Vladimir Tica l-a urmat cu 19 puncte (5 recuperări). Pentru BC Timișoara au mai înscris: Radenko Pilcevic (18 puncte, 7 assist-uri), Bogdan Popescu (13 puncte, 6 recuperări), Dalibor Persic (10 puncte), Milos Pesic (2 puncte, 5 recuperări) și Kelvin Lewis (2 puncte). Au mai intrat Milencovici, Toth și Zaharie, iar pe bancă au mai fost Covaciu și Stăncuț.

Alb-violeții timișoreni joacă vineri cu trofeul pe masă. Finala mare dintre BC Mureș Târgu Mureș și BC Timișoara se va juca de la ora 18 și va fi transmisă în direct de DigiSport. Meciul va fi precedat de finala mică dintre BCMU Pitești și CSU Atlassib Sibiu care nu va fi televizat.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: