BC Timişoara – Farul Constanţa 111:61, în seara tinerilor: coşgeterul Toth, Filip, Milencovici, Petrişor şi Szekely, dar şi Păun, „violetul” împrumutat la mare

BC Timişoara a avut în această seară parte de un respiro, cu ocazia vizitei codaşei Farul Constanţa, şi şi-a lins rănile după eşecurile de la Ploieşti, cu BC Mureş şi de la Steaua, prin a-şi menaja piesele cheie înaintea mai dificilelor jocuri decisive din retur, începând cu cel de joi, de la Oradea, dându-le ocazia să se remarce tinerilor din lot şi în general celor cu mai puţine minute la activ. Care n-au dezamăgit: BC Timişoara – Farul 111:61 (53:24).

George Toth, tânărul pivot al timişorenilor cu medalii naţionale în juniorat dar şi pentru BCT sub 23 de ani, a strâns cele mai multe puncte în jocul disputat în cadrul etapei a 19-a în Liga Naţională de baschet masculin, devenind coşgeter al meciului, cu 24 de puncte, din 17 aruncări de două puncte, şi reuşind 9 recuperări, în cele 28 de minute jucate.

De fapt, după ce a apelat la start la cinciul Jovanovic, Andrei, Lee, Lăpuşte, Radulovic, aşadar fără Vasojevic, Gacesa ori Fenn, titulari cu care era abordată deplasarea la Bucureşti, antrenorul Dragan Petricevic şi-a retras încet-încet unele piese grele, odată cu căpitanul Zlatko Jovanovic, odihnit din minutul 5, când se ajunsese deja la 16:5. Înlocuitorul său, Petrişor, a fost urmat cât de curând pe parchetul sălii „Constantin Jude”, tot în sfertul 1, şi de Milencovici, Toth şi Filip, şi ei fără prea multe minute jucate, în special în cazul ultimului, iar mai tânăra garnitură a „violeţilor” şi-a croit drumul spre victorie, în faţa unor constănţeni avându-l în teren pe Georgian Păun, împrumutat pe durata acestui sezon tocmai de la BC Timişoara, şi care avea să devină principal marcator al învinşilor, cu 21 de puncte şi 9 recuperări.

Pe lângă Toth, tinerii Filip şi Milencovici au fost jucaţi câte 30 de minute iar Petrişor 25, BC Timişoara dându-i prilejul să evolueze şi juniorului Vlad Szekely, 12 minute în joc. Dintre aceştia, Leonard Filip s-a remarcat cu un double-double, 12 puncte, 11 recuperări şi 4 assists, Zoran Milencovici cu 10 puncte şi 9 recuperări iar Petrişor, care a evoluat 25 de minute, cu 8 puncte.

În plus, a fost o binevenită ocazie şi pentru Lee ori Vasojevic, care n-au avut prea multe minute în mână după recente accidentări, americanul izbutind şi el un double-double, cu 23 de puncte şi 10 recuperări în 25 de minute jucate, iar Vasojevic cu 14 puncte în 15 minute în teren.

Iar problema victoriei nu s-a pus, BC Timişoara câştigând la 16, 13 respectiv 19 puncte diferenţă primele trei sferturi, 26:10, 27:14, 35:16, 23:21, cu un plus la ieşirea de la vestiare după pauză. În final, 50 de puncte avans…

Dominanţi şi la recuperări, „violeţii” au punctat prin 9 dintre cel 11 baschetbalişti utilizaţi, Radulovic contribuind cu 11 puncte în minutele în care l-a suplinit pe Toth, iar Lăpuşte cu 7 puncte în 10 minute jucate, în vreme ce Andrei şi Szekely n-au marcat.

Următorul meci acasă, după deplasarea la CSM Oradea, va fi însă mai dificil, luni 3 martie BC Timişoara având neapărată nevoie de victorie în dauna Energiei Rovinari, învingătoare în această seară în faţa lui Gaz Metan Mediaş, cu 81:71.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: