ACTUALIZARE. BC Timișoara în fața unei duble deplasări, dar fără Jovanovic și Persic – out, accidentați. „Încercăm obținerea victoriilor, dacă se poate. Suntem conștienți că se pot întâmpla și două înfrângeri”

BC Timișoara urmează să dispute două partide în deplasare în Liga Națională de Baschet masculin. „Leii” vor juca sâmbătă la Târgu Mureș, pentru ca marți să dispute restanța cu liderul Steaua, la București, însă alb-violeții au anunțat în această seară indisponibilitatea a două piese de bază, Jovanovic și Dalibor Persic, care era incert după ce s-a accidentat la finalul meciului cu Energia Târgu Jiu, fiind cu probleme medicale. Antrenorul Dragan Petricevic crede că două victorii din aceste deplasări ar fi un rezultat excepțional, dar două înfrângeri nu ar fi un capăt de țară.

IMG_7491

 

ACTUALIZARE. În completare la cele declarate miercuri seară de antrenorul Petricevic, cuvinte pe care le puteți lectura mai jos, iată veștile publicate în această seară de portalul oficial al clubului…

Cei mai buni marcatori ai echipei noastre în cele două meciuri din 2015, Dalibor Persic și Zlatko Jovanovic, ratează deplasările de la Tg Jiu și București, din pricini medicale. Persic s-a accidentat la finalul meciului cu Energia Rovinari, iar Jovanovic la unul dintre antrenamente. “Plecăm la Tg Mureș și Steaua cu ambiția de a face două jocuri bune, dar și cu două probleme medicale. Persic nu și-a revenit după accidentarea la gleznă, iar Zlatko Jovanovic are probleme fibrilare și a devenit, de asemenea, indisponibil. Este păcat că apar aceste dificultăți acum, când echipa era în formă, însă ele apar în viața unei echipe. Vom deplasa un lot de 11 jucători, cu numai cinci străini, dar să fiți siguri că toți cei ce vor intra în teren se vor bate cu ambiție pentru fiecare minge”, a spus Dragan Petricevic, antrenorul BC Timișoara, pentru site-ul clubului. Bosniacii Jovanovic și Persic au marcat mai mult 50% din punctele echipei noastre în retur, 100 din 184. Fundașul Zlatko Jovanovic a înscris 55 de puncte, iar extrema Dalibor Persic este la nivelul 45 de puncte.

*

Timișorenii au jucat trei partide consecutive pe teren propriu, incluzând-o pe cea de la finalul anului cu CSU Atlassib Sibiu, și le-au câștigat pe toate marcând cel puțin 90 de puncte și primind 75. Pentru alb-violeți urmează două deplasări foarte grele în „jungla” de la Târgu Mureș cu formația care a terminat pe podium ultimele două ediții de campionat și la București, cu liderul Steaua CSM Eximbank. Echipa nu se va întoarce la Timișoara după prima partidă, ci va lega și restanța din capitală.

Antrenorul Dragan Petricevic a prefațat miercuri seară această dublă deplasare: „Ca de fiecare dată, mergem să jucăm un baschet bun. Mergem cu gândul să obținem maximum din ce putem să obținem și aici e vorba de victorii. Noi încercăm să obținem, dacă se poate, 2 victorii. Suntem coștienți că se pot întâmpla și două înfrângeri. Nu dorim acest lucru. Nu ne gândim deloc, decât optimist, dar păstrăm proporții, faptul că jucăm în deplasare”, a declarat Dragan Petricevic. Acest a adăugat: „Între locurile 3 și 7 echipele au același număr de înfrângeri. Unele mai puține, unele mai multe victorii, depinde de câte meciuri au jucat până acum și apoi mai sunt echipele, cum e de exemplu Târgu Mureș, care e la o victorie distanță de acest loc trei de exemplu, de pe locul 9. Departajarea se face prin coșurile marcate și primite și în această situație e foarte greu de făcut orice calcul, ca să nu facem calcule noi mergem cu gândul să învingem. Sperăm că putem să obținem 2 rezultate bune în deplasare, excepțional, un rezultat bun în deplasare, bine, două proaste în deplasare nu e dramă, nu e capăt de țară. Campionatul continuă și avem posibilitate și să reparăm în meciurile care urmează”, a mai spus Petricevic.

Primul adversar, BC Mureș Târgu Mureș a început mai greu sezonul, dar a făcut schimbări în iarnă aducându-l, printre alții, pe Kyndall Dykes, campion cu Clujul în 2011. „Mureșenii au avut evoluții bune în această parte a doua a sezonului. Dacă sunt mai puternici sau nu vom vedea, vom simți la meciul cu noi. Ceea ce au jucat ei cu Piteștiul etapa trecută este un baschet de calitate, un baschet bun. Acolo într-adevăr un run de 44-10 se întâmplă mai rar. Nu putem să discutăm dacă o echipă este foarte slabă sau cealaltă este foarte bună când se întâmplă asemenea lucruri. Piteștiul a condus lejer și Mureșul a făcut o serie de 44 la 10. Asta nu poate să facă decât o echipă puternică”, a adăugat Petricevic.

Dalibor Persic s-a accidentat la finalul meciului cu Energia și este incert pentru cele două deplasări. „Dalibor Persic este accidentat în continuare. Dacă va fi sau nu va fi apt de joc nu putem să vă spunem la această oră. E încă foarte devreme, dar adevărul este că de atunci el a urmat doar ședințe de recuperare, nimic altceva”, a concluzionat Petricevic.

Meciul de la Târgu Mureș este programat sâmbătă de la ora 18, iar partida din prima etapă a returului dintre CSM Steaua Eximbank București și BC Timișoara se va juca marți de la ora 19 și va fi televizat.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: