BC Timișoara, învinsă de CSU Asesoft Ploiești în meciul 3 al sferturilor Ligii Naționale. Nervi, proteste și multe ratări în tabăra gazdelor

BC Timișoara a fost învinsă în prima partidă acasă din play-off, 63-70 cu CSU Asesoft Ploiești, pe sferturi: 8-20, 21-14, 23-21 și 11-15. Alb-violeții au avut un început ezitant, iar oaspeții au profitat și s-au distanțat. Gazdele s-au apropiat la două lungimi în ultimul sfert, în două rânduri, dar nu au avut suficientă luciditate în atac să obțină egalarea, protestând în destule momente la deciziile arbitrilor. Runkauskas a fost din nou decisiv pentru campioana en-titre, reușind 25 de puncte.

11139824_10206854683272202_771485205_nCa și la ultimele partide, Dragan Petricevic nu l-a folosit la acest meci pe Manigat. BC Timișoara a început partida cu Jovanovic, Lewis, Persic, Popescu și Tica. Alb-violeții au fost susținuți astăzi și de fostul căpitan al formației, Nenad „Shone” Markovic. De partea cealaltă, Sasa Ocokoljic i-a trimis în teren pe Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu și Zigeranovic. Startul partidei a fost presărat cu greșeli de ambele părți, dar oaspeții au fost mai preciși în primele minute și s-au desprins la 0-8. Bogdan Popescu a înscris primele două puncte ale timișorenilor după mai bine de trei minute și jumătate. Același pivot, de la linia de fault și Lewis, după o intercepție au redus ecartul la două lungimi, 6-8 la jumătatea primului sfert. Două „trițe” a lui Flowers au mărit diferența la 6-14, iar Jovanovic a înscris punctul 8 pentru alb-violeți. În cele trei minute rămase până la prima pauză doar ploieștenii au mai înscris și s-au distanțat la 8-20. Dragan Petricevic și-a certat elevii la pauza dintre sferturile 1 și 2.

Szijarto a înscris pentru 8-22, după care au urmat aproximativ trei minute în care prahovenii nu au găsit drumul spre coș, iar Dalibor Persic a adus cinci puncte consecutive în contul gazdelor, pentru 13-22 și l-a făcut pe Ocokoljic să ceară timp de odihnă. „Leii” au pierdut o minge sub coșul advers iar Pot a înscris pe contraatac, primind și o aruncare liberă suplimentară după ce a fost faultat de Pilcevic. Jucătorul cu numărul 6 de la echipa bănățeană a primit și fault tehnic, iar Pot și apoi Runkauskas au transformat câte o liberă pentru 13-26. Tot de la linia de fault au înscris Persic și Tica și au dus diferența la 9 puncte, 17-26, iar Flowers și Cooper, găsit liber sub panou, au mărit-o la 19-31. A urmat time-out-ul lui Petricevic, iar în cele patru minute până la pauza mare alb-violeții au scuturat de trei ori plasa de la distanță, de două ori prin Jovanovic, și s-au apropiat la cinci puncte la jumătatea partidei când tabela sălii Constantin Jude arăta 29-34. Oaspeții au făcut diferența până la pauză prin cele cinci aruncări de la semidistanță în plus marcate, având un procentaj de reușită de 67% la acest procedeu, față de 31% cât au avut gazdele. Ambele echipe au punctat mai puțin de la distanță, cu procentaje sub 34%.

Popescu a redus distanța la trei lungimi, 31-34, dar 8 puncte a lui Runkauskas și o altă „triță”, a lui Pot, au mărit din nou diferența la peste zece puncte, 34-45. Cooper a acumulat a 4-a greșeală personală în minutul 24 și a fost retras pe bancă, Zigeranovic intrând în locul său. Pesic a înscris de la distanță pentru 40-47. Au urmat momente cu nervi și proteste din partea alb-violeților care au cerut fault în mai multe rânduri. Pilcevic a marcat din spatele liniei de 6,75 și scorul s-a strâns la 43-47, dar și Runkauskas a punctat de la distanță pentru 43-50. „Trița” lui Lewis a micșorat ecartul la trei lungimi, iar Persic a înscris de la libere și a stabilit scorul ultimei pauze: 52-55.

Sfertul 4 a început cu nervi. După un fault a lui Szijarto, Jovanovic a fost sancționat cu tehnic. Runkauskas a transformat libera, iar Pelekanos a înscris de la distanță pentru 52-59. Cooper a comis al 5-lea fault și a fost eliminat cu opt minute înainte de final, „leii” au protestat la diverse decizii ale arbitrilor, iar BC Timișoara a revenit și s-a apropiat la două puncte, 59-61 la jumătatea ultimului sfert. Runkauskas a înscris din interiorul semicercului după care a urmat o nouă fază controversată, când nu s-a dictat teren la prahoveni. Tica a înscris două libere și a strâns scorul la 61-63, dar Runkauskas a înscris pentru 61-65, iar banca timișoreană a cerut timp de odihnă. A urmat o altă „triță” din partea lituanianului și campioana en-titre s-a  desprins la 61-68 cu puțin peste două minute rămase până la final. Alb-violeții au încheiat partida cu mai multe greșeli comise în atac, ploieștenii s-au apărat agresiv și au reușit câteva capace în momentele importante, astfel că nu le-au permis timișorenilor să se apropie. Aceștia au încercat să fragmenteze jocul, dar nu au găsit drumul spre coș în momentele de final, astfel că scorul după cele 40 de minute a fost 63-70 la capătul unei partide în care gazdele au fost conduse tot timpul.

Statistică

Jucătorii care au intrat în primul 5 al gazdelor au înscris 52 de puncte, iar rezervele 11. De partea cealaltă, titularii au marcat 56 de puncte, iar jucătorii veniți de pe bancă 14. „Leii” au beneficiat de 84 de posesii, cu 9 în plus față de oaspeți. Cel mai mare avantaj al ploieștenilor a fost de 14 puncte, la 8-22 în debutul sfertului secund. Jucătorii echipați în alb au avut procentaje modeste la aruncările din acțiune: 31% la șuturile de două puncte (11 înscrise din 35 încercate) și 33% de la distanță (8 din 24), față de 52% cât au avut oaspeții de la semidistanță (17 din 33) și 45% din spatele semicercului (9/20). Timișorenii au beneficiat de 25 de libere și au înscris 17 (68%), în timp ce prahovenii au marcat 9 din 16 (56%). Gazdele au reușit 37 de recuperări (13 ofensive/24 defensive), cu una mai mult ca oaspeții (5/31). BC Timișoara a încheiat partida cu 10 pase decisive, 20 de faulturi, 13 mingi pierdute, 7 intercepții și 2 capace pentru un total de 58 la eficiență. CSU Asesoft Ploiești a avut 16 assist-uri, 25 de faulturi, 14 mingi pierdute, 8 intercepții și 5 capace pentru 87 la eficiență.

Marius Runkauskas a fost cel mai bun marcator al partidei cu 25 de puncte, 4X3. Jonte Flowers a fost cel mai eficient (22 la eficiență) cu 15 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. Cooper a reușit cele mai multe recuperări în tabăra campioanei en-titre, 9, urmat de Burlacu cu 8. Zlatko Jovanovic a reușit cele mai multe puncte pentru BC Timișoara, 15, la care a adăugat 4 recuperări și 3 pase decisive. Dalibor Persic l-a urmat cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Bogdan Popescu a fost singurul care a încheiat cu double-double: 11 puncte și 12 recuperări. Pentru formația bănățeană au mai înscris: Tica (9 puncte, 8 recuperări dintre care 7 ofensive), Pilcevic (6 puncte), Pesic (5 puncte) și Lewis (5 puncte). Au mai intrat Milencovici și Toth.

Meciul 4 se joacă vineri de la ora 19 la sala Constantin Jude și va fi netelevizat. Brigada de arbitrii va fi compusă din Marius Ciulin, Fabiana Martinescu și Sorin Drugău, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Viorel Constantinescu. Dacă ploieștenii se impun obțin calificarea în ultimele patru, iar dacă alb-violeții obțin victoria în această întâlnire, partida decisivă se va disputa pe 23 aprilie la Ploiești. Câștigătoarea acestei serii va da piept în semifinale cu Energia Târgu Jiu, formația calificată în final 4-ul EuroChallenge.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: