BC Timișoara își ia revanșa în fața Ploieștiului la U23

Ca o pledoarie în favoarea creșterii și promovării propriilor talente, chiar dacă rămîne de văzut în ce măsură vor și confirma pe viitor la seniori, tinerii lui BC Timișoara s-au revanșat în această seară pentru eșecul la limită de ieri, trecînd clar, cu 67:50, la pauză 27:35, de CSU Ploiești, pe care au egalat-o la puncte după cel de-al patrulea și penultimul joc al turneului final U23 găzduit de vineri pînă marți în sala ”Constantin Jude”.

Ziua finală și decisivă, de mîine, este abordată de ploieșteni, Dinamo și BC Timișoara la egalitate de puncte pe podium, cu cîte 7 fiecare, urmați de SCM U Craiova, cu 6 puncte, respectiv BC Mureș, cu 5 puncte, și sibienii, numai cu eșecuri. Iar în cazul în care favoritele de pe podium se vor impune și în disputele de mîine, în care pleacă avînd prima șansă, atunci nu este exclus ca medaliile să se împartă în funcție de rezultatele directe, împărțite, cîte una de căciulă, dar cu timișorenii superiori la capitolul coșaveraj, urmați de bucureșteni și CSU Ploiești. Să așteptăm însă meciurile de marți, începînd de la ora 10, al căror program este prezentat la finele acestor rînduri.

Iar ca și ieri, contra dinamoviștilor, BC Timișoara U23 a avut un ultim excelent sfert, adjudecat cu 23:5 în dauna liderului la zi din Prahova, care cîștiga primele două sferturi cu 17:13 și 18:14, conducînd la pauza mare cu 8 puncte diferență. Aproape anihilată de elevii lui Cristian Bota după sfertul 3, cîștigat de alb-violeți cu 17:10, ceea ce le-a reaprins speranțele cîștigării unui meci cheie în economia luptei pentru titlu în Liga II, Campionatul Național sub 23 de ani.

Din nou cu pivotul George Toth dominant, autor al unui nou double-double, 18 puncte și 10 recuperări, dar și cu Milencovici (16 puncte), Covaciu (14 puncte, 10 recuperări) și Păun (12 puncte, 10 recuperări) avînd contribuții consistente, BC Timișoara U23 s-a revanșat și pentru eliminarea suferită de seniori în fața ploieștenilor, din sferturile play-off-ului.

Vlad Szekely a avut o prezență semnificativă, 23 de minute, mai punctînd Diaconu (3p) și Tămaș respectiv Sabău, cîte două puncte, totul în favoarea unei reconfortante victorii, ce îi menține pe tinerii timișoreni în lupta pentru titlul național, ce va fi decis mîine.

Tot astăzi, între codașe, BC Mureș – CSU Atlassib Sibiu 86:71, respectiv Dinamo – SCM U Craiova 72:71 (35:42), Filip reușind 12 recuperări pentru învingători iar ex-timișoreanul Cătălin Petrișor, 22 de puncte pentru olteni.

Program final…

(etapa a cincea) Marţi, 30 aprilie, 10,00: BC Mureş Tg Mureş – CSU Ploieşti; 12,00: CSU Sibiu – Dinamo Bucureşti; 14,00: BC Timişoara – SCMU Craiova.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BC Timișoara își ia revanșa în fața Ploieștiului la U23

  1. TTB spune:

    Ce ar fi daca maine cateva sute de elevi, insotiti si de profesorii de sport vor veni sa incurajeze tanara campioana…
    Visez desigur… si elevii si profesorii au alte treburi, mult mai importanteee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: