BC Timișoara pierde la U BT Cluj după ce a recuperat un deficit de zece puncte în ultimul sfert

BC Timișoara a pierdut cu 73-79 restanța de la Cluj cu U Banca Transilvania, din etapa 21 a Ligii Naționale. Alb-violeții au recuperat deficitul de 10 puncte avut înaintea ultimului sfert și au egalat la 73, dar gazdele au gestionat mai bine ultimul minut și au marcat șase puncte care le-au adus victoria.

Zlatko Jovanovic BC Timișoara a început partida cu cinci jucători ex-iugoslavi: Jovanovic, Pilcevic, Pesic, Persic și Tica. Manigat a fost străinul lăsat în afara lotului timișorean. Clujenii au avut o combinată româno-americană, cu Barnette, Baciu, Millage, Silvășan și Hargrove. Silvășan a înscris primele trei puncte ale partidei, după un minut și 41 de secunde, iar Tica a înscris primele puncte ale timișorenilor după trei minute scurse din joc. Hargrove a înscris a doua „triță” a gazdelor pentru 6-2, iar Persic și Pilcevic i-au adus pe „lei” în avantaj (6-8). Clujenii au avut un „run” de 9 puncte în două minute și jumătate și s-au distanțat la 19-13. Persic a înscris de la distanță, dar a ratat libera suplimentară, și a stabilit scorul primului sfert, 23-19 pentru U Banca Transilvania. Elevii lui Marcel Țenter le-au pus probleme timișorenilor printr-o apărare avansată agresivă și au împins mingea rapid pe tranziția ofensivă în primele zece minute.

Lewis i-a apropiat pe „urși” la trei lungimi, 27-24, iar clujenii au avut un „run” de 11 puncte prin care s-au distanțat la 38-24 la jumătatea sfertului secund. Jovanovic a înscris de la distanță, după care Millage l-a lovit cu cotul și a fost sancționat cu fault antisportiv. Millage a mai avut o ieșire și în primul sfert când a dat cu cotul înspre Pesic. Jovanovic a înscris una din cele două libere, iar Popescu a înscris pentru 38-30. Turner a reușit să spargă apărarea „leilor” și a înscris pentru 42-30. Tica a primit o pasă perfectă pe contraatac dar nu a bătut mingea și a fost sancționat cu pași, cu trei minute înainte de pauza mare. Jones a înscris prin slam-dunk în ultima secundă a sfertului doi și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 48-37. Sfertul trei a fost primul pe care timișorenii l-au câștigat, pentru un punct, iar scorul înaintea ultimelor zece minute le era favorabil clujenilor, 65-55.

Începutul sfertului 4 le-a aparținut alb-violeților care au reușit un „run” de 9 puncte în aproape 3 minute și s-au apropiat la 65-64, dar Pesic a fost eliminat cu 5 greșeli personale. Millage a înscris primele puncte ale clujenilor în acest sfert după mai bine de patru minute și a făcut 69-64. A urmat timpul de odihnă al timișorenilor, după care gazdele au revenit la un pressing avansat. Lewis a înscris două libere, iar Popescu s-a accidentat și a fost înlocuit cu Lewis. Hargrove a înscris de la linia de fault, după care a revenit Popescu, care a fost eliminat pentru 5 faulturi cu două minute înainte de final, când scorul era 71-70 după patru puncte a lui Jovanovic. Lalovic a marcat și el două libere, iar banca timișoreană a protestat la decizia arbitrilor care au dat picior la Lewis și au dat mingea clujenilor. Pilcevic a egalat la 73 cu un minut și 10 secunde înainte de final când a urmat time-out-ul gazdelor. La reluare, Barnette a înscris două puncte, iar alb-violeții au protestat când au fost sancționați cu 24 de secunde după șutul lui Lewis. Millage a fost faultat și a înscris ambele libere, pentru 77-73 cu 12 secunde înainte de final. A urmat time-out-ul cerut de Petricevic, iar la reluare, Hargrove a interceptat pasa lui Tica și a înscris pe contraatac în ultima secundă, stabilind scorul final 79-73.

Clujenii au înscris mai mult de la semidistanță, iar timișorenii din spatele semicercului. U Banca Transilvania a înscris 21 de aruncări de două puncte din 45 (47%) și 6 din 19 de la distanță (32%). Alb-violeții au marcat 12 din 24 aruncări de la semidistanță și 12 din 33 de după linia de 6,75 (36%). Ambele echipe au ratat 7 libere. Gazdele au înscris 19 din 26 (73%), iar oaspeții au transformat 13 libere din 20 (65%). Ardelenii au avut 43 de recuperări (19 ofensive/24 defensive), față de 32 ale oaspeților (11/21). Timișorenii au încheiat partida cu 17 pase decisive, 24 de faulturi, 19 mingi pierdute și 12 intercepții. Clujenii au avut 10 assist-uri, 21 de faulturi, 18 mingi pierdute și 8 intercepții.

Zlatko Jovanovic a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 16 puncte, la care a adăugat 8 pase decisive. Pentru BC Timișoara au mai înscris: Pilcevic (14 puncte), Persic (12 puncte, 7 recuperări), Tica (10 puncte, 6 recuperări), Pesic (8 puncte, 5 recuperări), Lewis (7 puncte) și Popescu (6 puncte). A mai intrat Milencovici, iar pe foaie au mai fost Toth și Zaharie. Din tabăra clujeană, Frank Turner a reușit 15 puncte.

Cu acest rezultat, clujenii urcă pe locul 3 cu 35 de puncte, iar timișorenii ajung la 33 de puncte și sunt la egalitate cu BCMU Pitești, BC Mureș și CSMU Oradea. Pentru U Banca Transilvania urmează deplasarea la Târgu Jiu cu Energia, iar BC Timișoara va juca la finalul săptămânii la CSU Asesoft Ploiești.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: