BC Timișoara se impune ușor pe terenul ultimei clasate. Toți cei 10 jucători timișoreni înscriu la Cluj

BC Timișoara a obținut o victorie facilă, 96-68, pe terenul lanternei roșii, Universitatea Cluj-Napoca. Leii s-au distanțat la 15 puncte încă din primul sfert și au mărit avansul trecându-și în cont și următoarele trei perioade de joc.  Radenko Pilcevic și-a făcut debutul pentru echipa timișoreană, la care au intrat toți jucătorii de pe foaia de joc și au marcat cel puțin două puncte.

Petricevic a început cu Jovanovic, Pesic, Lewis, Persic și Popescu, iar pentru formația clujeană au început Borsa, Kyosev, Belin, Dragoste și Burrell. Timișorenii au marcat primele cinci puncte ale partidei, iar gazdele au înscris după un minut și jumătate. Ecartul de cinci lungimi s-a păstrat după șapte minute și „leii” au reușit să se distanțeze la 13-24, într-un minut și jumătate. Primul sfert s-a încheiat cu 32-17 pentru alb-violeți. Clujenii au început sfertul secund cu cinci puncte consecutive și s-au apropiat la 22-32, respectiv 27-35. Bănățenii s-au distanțat din nou după un „run” de 8 puncte, iar scorul la pauza mare era 49-33 pentru BC Timișoara, după un sfert doi pe care și l-au adjudecat pentru un punct. Următoarele două sferturi le-au revenit alb-violeților cu 29-21, respectiv 18-14.

La finalul partidei, Dragan Petricevic a fost mulțumit de felul în care elevii săi au abordat meciul de pe terenul ultimei clasate, unul simplu la prima vedere. „Am avut o abordare foarte bună a meciului, ceea ce pentru mine este mai important decât diferența de scor sau alte aspecte. Noi nu suntem genul arogant de echipă care să vadă meciuri câștigate dinainte, căci Clujul are trei străini și trei jucători din naționala de tineret a României. De la ședința video până la încălzire și ceea ce s-a întâmplat pe teren, totul dovedește o abordare sănătoasă, pentru care îi felicit pe jucători. Ei au obținut o victorie la fel de importantă precum cea din etapa precedentă în fața celeilalte formații din Cluj. Faptul că am marcat 15 libere din 15 dovedește concentrare și seriozitate”, a declarat antrenorul timișorenilor pentru site-ul oficial al clubului.

Doar unul din cei doi jucătorii nou-veniți în tabăra timișoreană a debutat la Cluj. Radenko Pilcevic a jucat doar 15 minute, timp în care și-a trecut în cont 8 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Antrenorul său a explicat de ce nu l-a utilizat mai mult. „Sunt mulțumit de Pilcevic, la debut, chiar dacă a jucat mai puțin decât mi-am propus. El a făcut o ușoară întindere musculară și am preferat să-l protejez. De asemenea, mă bucură revenirea căpitanului Zlatko Jovanovic, care a jucat bine și a fost ferit de probleme medicale. Acum, așteptăm să ni se alăture Tica și Manigat și vom continua programul de încărcare. Zilele acestea, am lucrat mult la partea fizică și asta s-a văzut, pentru că în anumite momente ne-a lipsit prospețimea”, a adăugat Petricevic pentru sursa citată.

Milos Pesic a fost coșgheterul partidei, cu 20 de puncte la care a adăugat 5 pase decisive. Zlatko Jovanovic a încheiat partida cu 18 puncte și 7 assist-uri. Pentru BC Timișoara, au mai înscris: Bogdan Popescu (13 puncte), Dalibor Persic (12 puncte), Zoran Milencovici (8 puncte), Radenko Pilcevic (8 puncte), Kelvin Lewis (7 puncte), George Toth (6), Bogdan Stăncuț (2 puncte) și Raul Covaciu (2 puncte). Din tabăra clujeană, Kyosev a fost cel mai bun marcator, cu 11 puncte.

Timișorenii au marcat 21 din 35 de aruncări de două puncte (60%) și 13 din 29 de la distanță (45%), iar de la libere au reușit să înscrie toate cele 15 încercări. „Leii” au recuperat 27 de mingi, au reușit 28 de pase decisive, au faultat de 17 ori și au pierdut 11 mingi. De partea cealaltă, gazdele au înscris 55% din aruncările de două puncte (24/44) și au suferit la capitolul precizie de după semicerc, reușind doar 3 din cele 15 trițe încercate (20%). Clujenii au marcat 11 libere din 13 (85%) și au fost mai buni la recuperare, cu 33 de mingi prinse la panou. Ardelenii au fost sancționați cu 19 faulturi și au pierdut 20 de mingi.

Cu această victorie, BC Timișoara acumulează 14 puncte și egalează Oradea, în timp ce clujenii înregistrează a 10-a înfrângere din tot atâtea partide de la revenirea în prima ligă.

În etapa viitoare, timișorenii primesc vizita campioanei CSU Ploiești. Meciul se va juca la Timișoara sâmbătă 13 decembrie, de la ora 17.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: