BC Timişoara, dimineaţa apărare, seara forţă!

Crăciun? Anul Nou? E o dimineaţă îngheţată de 28 decembrie şi baschetbaliştii lui BC Timişoara sunt pe parchetul Sălii „Constantin Jude”, la unul dintre cele 4 antrenamente de sală din această pauză competiţională dedicate „tacticii de grup, nu colective. Doi la doi, trei la trei, patru la patru. Insistăm pe apărare”, explică Dragan Petricevic, antrenor sîrb care a condus în acest an clubul timişorean la cucerirea Cupei României.

Antrenamente specifice, trei contra trei, pentru tactica de grup

„Sunt antrenamente de menţinere, pentru păstrarea formei sportive”, adaugă Petricevic, uitîndu-ne cum la fiecare panou se încing dispute trei contra trei. Păltinişanu, Czmor şi Milencovici, cu biburi galbene, contra Pesic, Mihuţi şi Petrişor. Sub celălalt coş, Kabengele, Habus şi Misckovic, în galben, contra Dragoş, Markovic şi Vladimir Milosevic. Ultimul, un jucător sîrb aflat în vizită de sărbători la prietena sa şi antrenîndu-se temporar cu BC Timişoara. „Joacă în Beograd şi nu suntem în căutarea unui alt baschetbalist străin, în condiţiile în care avem deja 5 în lot”, menţionează antrenorul Petricevic.

Iniţial, preparatorul fizic Goran Damjanovic i-a strunit pe jucători într-un program specific de încălzire, constînd din ture de alergare şi exerciţii statice, pentru flexibilitatea articulaţiilor, ulterior trecîndu-se la jocurile trei contra trei, în care, finalmente, fiecare echipă dădea piept cu fiecare dintre celelalte 3 în parte.

Petricevic îşi antrenează lotul între Crăciun şi Anul Nou, la sesiunea de marţi discutînd pe îndelete cu Ivan Misckovic, din dreapta sa, diverse opţiuni tactice

„Toţi jucătorii s-au întors în Timişoara în a doua zi de Crăciun, în seara de 26, pentru a relua pregătirile din aceste zile, 27-30 decembrie. Iar duminică, în 2 ianuarie, plecăm în pregătiri la Debrecen, unde vom juca în compania formaţiei locale, pe 4, urmînd ca pe 8, la întoarcere, să disputăm un alt meci amical, la Oradea, cu CSM”, schiţează antrenorul Petricevic programul înaintea redebutului în campionat, pe 15 ianuarie, cu oaspeţii din Târgu Mureş, joc precedat de un meci-test, închis publicului, cu trei zile înainte, împotriva garniturii secunde, BC Timişoara II.

BC Timişoara a efectuat de la ora 18 şi un al doilea antrenament al zilei, la sala de forţă, „o pregătire foarte importantă, fiind vorba de un joc de contact”. Petricevic a programat pentru aceste zile 4 asemenea antrenamente specifice, plus 3 sesiuni combinate, pur pentru pregătirea fizică, incluzînd din nou şi o trecere pe la sala de forţă.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: