BC Timişoara, şoc negativ: spulberată acasă de CSŞ Giurgiu, loc 12 care mai cîştiga doar la Timba şi Dinamo

BC Timişoara a cedat lamentabil în ultimul meci acasă din returul Ligii Naţionale şi a pierdut şansa unuia din primele 4 locuri după o ultimă rundă în care va juca la Farul, capotînd clar în faţa unor dunăreni cîştigători pe alte terenuri doar în „Constantin Jude”, cu BC Timba, şi la Dinamo. După succese mult prea strînse pe Bega în acest martie, „violeţii” n-au mai scăpat de data aceasta, 86:96 (49:46) cu CSŞ Giurgiu, cedînd pentru a treia oară acasă, ca şi cu Clujul şi Târgu Mureş. Permanent condusă în primul sfert, BCT a încasat 40 de la Petty: 20:21, 29:25, 17:20, 20:30.

Srdjan Jovanovic, la al doilea eşec în campionat pe teren propriu, după cel cu BC Mureş

În doar 5 oameni, Vlaicu şi Nicolae, precum şi nord-americanii Ware, Burrell şi Petty, dintre care ultimii 2 au excelat cu 21 respectiv 40 de puncte, rezultate şi din 4 respectiv 5 aruncări de 3 puncte, titulari succint înlocuiţi doar de Bivolaru şi Corneanu, echipa Clubului Sportiv Şcolar, ocupantă a locului 12 în Liga Naţională, şi-a reamintit că era zdrobită pe Bega în chiar primul ei joc după tragedia dispariţiei unui fost component de culoare al lotului şi că dispunea de timişoreni în sezonul trecut, la Dunăre, aşa încît a deconspirat lacunele alb-violete, acoperite recent inclusiv cu unele favorabile decizii de arbitraj, şi s-a impus pe final.

Ulciorul nu merge de multe ori la apă iar la investiţiile şi pretenţiile vicecampioanei, rezultatul este ca şi inacceptabil, în ciuda semnificaţiei reduse a meciului din penultima etapă a returului.

Ca şi sîmbătă, cu BC Timba, ultimul sfert a pornit de la egalitate, acum 66:66, dar timişorenii au primit 30 de puncte în ultimele 10 minute, mai ales din mîinile lui Petty şi Burrell şi de la distanţă, aceştia întorcînd decisiv soarta jocului de la 80:75 la 82:89.

Un duş foarte rece, dînd de gîndit în multe privinţe. Aşadar la 4 seri după chinuiala cu cîntec cu concitadina BC Timba, de care au dispus la numai 3 puncte, în urma altor jocuri trase de păr pe teren propriu în luna martie, cu victorii cu 4 respectiv 6 puncte avans în faţa Craiovei şi Mediaşului, alb-violeţii au început pe picior greşit şi partida de miercuri seară, în care Vlaicu, unul dintre cei 2 români la start în cinciul regăţean, a dat tonul primului sfert cu o aruncare de 3 puncte în secunda 16, mai apoi Clubul Sportiv Şcolar ajungînd şi la 18:9 avans.

Un semnal de avertizare!

În formula de start Jovanovic, Downey, Archie, Sarovic, Johnson, aşadar fără menajamente pentru nucleul de bază, BC Timişoara s-a apropiat pe finele primelor 10 minute, odată cu intrarea lui Căpuşan şi apoi Popescu, şi a egalat prin Downey cu prima aruncare, liberă, a sfertului secund: 21:21.

În startul căruia, şi cu Gallimore odihnindu-l pe Zlatko Jovanovic, elevii lui Srdjan Jovanovic s-au distanţat pînă la 40:30, conturat cu o aruncare de 3 puncte reuşită de acelaşi cinciar Jovanovic, între timp reintrat în locul lui Downey, doar că, şi pe fondul dictării unei greşeli tehnice împotriva lui Sarovic, ultimele minute înaintea pauzei mari au aparţinut tot vizitatorilor, reapropiaţi la 49:46.

Sfertul trei a pornit cum nu se poate mai nefast pentru timişoreni, Nicolae preluînd conducerea cu două aruncări de la distanţă în nici 30 de secunde, 51:52, după care CSŞ Giurgiu a mai ajuns de încă trei ori în avantaj pînă la ultima pauză.

*

BCT: Jovanovic şi Sarovic, cîte 18 puncte, Johnson – double-double (12 puncte, 13 recuperări), Popescu 16 puncte (5 greşeli personale), Archie 8 puncte, Downey 7 puncte, Gallimore 5 puncte, Căpuşan două puncte.

A mai jucat Tudosă. Pe bancă: Milencovici, Toth, Păun.

De la învingători au mai marcat Nicolae şi Ware, cîte 12 puncte, Vlaicu 8 (10 recuperări) iar Bivolaru 3.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BC Timişoara, şoc negativ: spulberată acasă de CSŞ Giurgiu, loc 12 care mai cîştiga doar la Timba şi Dinamo

  1. TTB spune:

    Dragan Petricevici si ECHIPA lui de devotati luptatori (EI ERAU SI AI NOSTRI) au adus lumea la sala pentru ca cei de acum, INDIVIDUALITATI CARE NU SUNT O ECHIPA, precum si stafful numeros dar ineficient, sa aibe venituri bune fara mare efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: