BC Timișoara suferă la recuperare și pierde cu 57-69 la BCMU Pitești, pe terenul unde câștiga Cupa în primăvară

BC Timișoara a pierdut pe terenul unde în primăvară câștiga Cupa României. Gazdele de la BCMU Pitești au câștigat partida din etapa a 10-a din Liga Națională cu 69-57, pe sferturi: 16-17, 16-7, 18-16, 19-17. Piteștenii au dominat lupta sub panou, reușind 52 de recperări, dublu față de oaspeți. Jucătorii care au prins primul cinci la cele două formații au înscris același număr de puncte, banca gazdelor făcând diferența prin cele 20 de puncte marcate, față de opt ale rezervelor timișorene.

IMG_8853

Kentwan Smith autor a 19 puncte pentru BC Timișoara, la fel ca și Subotic (arhivă)

BC Timișoara s-a întors în sala unde în aprilie câștiga Cupa României, dar într-o formulă schimbată radical, inclusiv pe banca tehnică. Piteștenii, care au început sezonul cu o penalizare de trei puncte, i-au avut în 5-ul de start pe Jogela, Bobrov, Mladenovic, Ross și Stăncuț, fost jucător al formației timișorene. De partea cealaltă, Milorar Perovic a început partida în formula Subotic, Dundjerski, Smith, Milencovici și Djapa. Piteștenii au condus cu 5-0 după două minute, iar Subotic a înscris primele patru puncte ale oaspeților. Stăncuț a înscris cinci puncte pentru 10-4, iar Subotic și Smith au marcat și ei de la distanță pentru 12-10. După mai mult de două minute de ratări de ambele părți, Jelenic a egalat, iar Toth i-a dus pe „lei” în avantaj: 12-14. La prima pauză s-a intrat cu scorul 16-17.

Timișorenii s-au păstrat la conducere în primele trei minute ale sfertului secund, Stamenkovic a egalat la 20, iar Jogela a readus avantajul în tabăra gazdelor, 22-20. Smith a înscris de la linia de fault și a oprit seceta de trei minute din atacul timișorean, egalând la 22. În a doua jumătate a sfertului, gazdele au reușit un parțial de 10-2 prin care s-au distanțat la pauza mare la 32-24. În prima repriză, piteștenii au avut 13 recuperări ofensive, cu una mai mult decât recuperările totale ale timișorenilor, astfel că gazdele au înscris 15 puncte după a doua șansă.

Avansul piteștenilor a crescut la 12 puncte în debutul sfertului trei (36-24), Djapa și Dundjerski au reușit câte trei puncte, iar Smith a dus diferența la șapte lungimi, 38-31. Ecartul a oscilat între 12 și 5 puncte (45-40 după liberele înscrise de Toth cu două minute înaintea ultimei pauze. Pustozvonov a înscris de la distanță, iar Vlaicu de la libere și au stabilit scorul după trei sferturi: 50-40. „Leii” s-au apropiat la șapte puncte în startul ultimelor zece minute, dar nouă puncte la rând ale gazdelor au dus scorul la 59-43 (cu puțin peste șapte minute rămase din joc). Ecartul a mai scăzut o dată la zece puncte, iar la final BCMU Pitești s-a impus cu 69-57.

Vujadin Subotic și Kentwan Smith au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu câte 19 puncte, Smith având și cele mai multe recuperări pentru formația timișoreană: 8. Pentru BC Timișoara au mai înscris:  Djapa 7 puncte, Jelenic 5 puncte, Dundjerski  4 puncteși Toth 3 puncte. Au mai intrat Petrișor, Milencovici și Reljic, iar pe foaie a mai fost Covaciu. De partea cealaltă, BCMU Pitești a avut patru  jucători care au trecut de zece puncte: Jogela 14 puncte, Mladenovic 13 puncte plus 13 recuperări, Ross 13 puncte și Pustozvonov 12 puncte.

BCMU Pitești a dominat clar lupta sub panou, cu 52 de recuprări (19 ofensive/33 defensive), 40 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde și 23 de puncte marcate după recuperări ofensive. De partea cealaltă, timișorenii au reușit doar 26 de recuperări (9/17) și 24 de puncte din spațiul de trei secunde. Piteștenii au înscris toate aruncările libere pe care le-au avut la dispoziție, 13 din 13. Aceștia au marcat jumătate din aruncările de două puncte (22 din 44), iar din spatele semicercului au înscris 4 din 18 încercări. Gazdele partidei au încheiat cu 12 pase decisive, 6 mingi pierdute, 7 intercepții și 23 de faulturi. De partea cealaltă, BC Timișoara a înscris 15 din 35 de aruncări de două puncte (42%), 5 din 24 de trei puncte și 12 din 16 de la linia de fault. Oaspeții au avut 9 pase decisive, 11 mingi pierdute, 8 intercepții și 18 faulturi. Un alt aspect interesant este că titularii celor două formații au înscris același număr total de puncte: 49, banca piteșteană făcând diferența cu 20 de puncte înscrise, față de doar 8 ale timișorenilor.

După acest rezultat, BCMU Pitești ajunge la un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri, ocupând locul zece cu 12 puncte (din cauza penalizării de trei puncte primită pentru retragerea satelitului din Liga 1 anul trecut). BC Timișoara rămâne cu o singură victorie, cea cu Mediașul, ajungând la al 9-lea eșec stagional. Timișorenii sunt pe 11 cu 11 puncte, la egalitate cu ultima clasată CS Gaz Metan Mediaș.

Pentru BC Timișoara urmează o deplasare la reprezentanta României în EuroCup, Steaua CSM Eximbank București, sâmbătă 5 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: