BC Timișoara U23, 61:62 în fața dinamoviștilor rulați constant în Liga Națională

Echipa de tineret a lui BC Timișoara a ratat la limită în această seară șansa de a dispune de omologii de la Dinamo, bucureșteni – printre care și bănățeanul Leonard Filip – cu experiența dată de utilizarea constantă în Liga Națională, ”violeții” răsturnînd spectaculos pînă la 61:57, după ce porneau sfertul 4 cu un handicap de 10 puncte, dar încasînd coșul înfrîngerii în penultimul minut al jocului 3 din turneul final al categoriei U23 la baschet băieți: 61:62 (30:38). 

O oportunitate irosită la mare luptă de tinerii pregătiți de Cristian Bota, asistat de Tiberiu Ondreikovics și Mihai Bolcu, speranțe ale Timișoarei care au dat dovadă de spirit de sacrificiu, ținînd cont de problemele medicale, cu accidentări, care le-au erodat forțele inclusiv unor piese cheie, pe altele trăgîndu-le pe dreapta. Iar în condițiile unui duel pentru medalii cu 5 jocuri în 5 zile consecutive, rămîne de văzut cum se vor recupera localnicii formației de sub 23 de ani înaintea dificilelor meciuri decisive de mîine și marți, cu contracandidate ca liderul neînvins CSU Ploiești (luni, ora 18) și SCM U Craiova (marți, ora 14).

Apelînd pe întreaga durată a partidei din această seară din sala ”Constantin Jude” la doar 7 baschetbaliști, cu Milencovici, Tamaș, Covaciu, Păun și Toth în cinciul de start și cu Szekely și Sabău intrați pe parcurs, timișorenii au pierdut de fapt duelul grupărilor neînvinse în primele două zile ale turneului final U23 de pe malurile Begăi tocmai în primul sfert, în care handicapul lor s-a tot mărit pînă la 10:26.

Cu o mai mare experiență competițională, alb-roșii, care au folosit pe parcurs și mai puțini componenți, doar șase, i-au luat tare pe alb-violeți încă din start, începînd prin frații Mihai, Petică, Leo Filip, autor al unui double-double, și Țelinoiu, adică și marcatorii învingătorilor, și și-au asigurat un avantaj la adăpostul căruia au și tranșat finalmente lupta, rămânând alături de ploieșteni cu 3 victorii din 3 partide.

BC Timișoara U23 a început să-și revină odată cu sfertul secund, cîștigat cu 20:12, și a evoluat mai bine și după pauză, 15:17 în sfertul trei, dar mai ales în primele 6 minute din ultimul sfert, în care coșgeterul George Toth a marcat 5 puncte iar Vlad Szekely patru, fără ca dinamoviștii să înscrie vreunul! Astfel s-a ajuns pînă la 54:55, după care gazdele și-au continuat revirimentul, pînă la 61:57.

Dar cînd se părea că timișorenii vor adăuga triumfurilor de vineri și sîmbătă cu codașele din Sibiu și Târgu Mureș, bucureștenii au ripostat cu ultimele 5 puncte la rînd ale partidei, 61:62, deși ultimul sfert îl cedau drastic, cu 16:7.

Întrebarea care se pune este însă cîți de mulți tineri baschetbaliști vin cu adevărat din urmă în competiția noastră autohtonă, dacă unul dintre jocurile cheie ale turneului final al sateliților prim-divizionarelor din Liga Națională a înfățișat pe parchet doar 13 protagoniști, de toți… Cu alte cuvinte, o medalie națională la tineret ar putea fi adjudecată fie și în 6-7 jucători, dintre care și mai puțini duc cu adevărat greul.

Apropo de care, pivotul George Toth a reușit un double-double, 22 de puncte și 15 recuperări, Covaciu marcînd 17, cu 8 recuperări, iar Szekely și Tamaș cîte 6, respectiv Sabău și Milencovici cîte 5, utilizat mai fiind și Păun, 10 minute. De partea cealaltă, C. Mihai a marcat 16 puncte, cu 11 recuperări, iar V. Mihai 15 puncte, acumulând și 5 greșeli personale, Petică și Filip reușind cîte 13 puncte, iar timișoreanul de fapt un double-double, cu 11 recuperări, plus Țelinoiu 5 puncte.

Clasamentul turneului final al Campionatului Național masculin de baschet U23, după trei runde din 5 regăsește patru cluburi în lupta pentru podium: 1. CSU Ploiești 6 puncte, 2-4. BC Timișoara, Dinamo, SCM U Craiova, cu cîte 5 puncte, 5. BC Mureș 3p, 6. CSU Sibiu 3p.

Rezultatele etapei a treia din turneul final al Campionatului Național de baschet masculin sub 23 de ani, de duminică 28 aprilie: ora 14,00: CSU Sibiu – CSU Ploieşti 48:72 (19:37); 16,00: SCMU Craiova – BC Mureş Tg Mureş 68:60 (32:23); 18,00: BC Timişoara – Dinamo Bucureşti 61:62 (30:38).

Programul viitor…

(etapa a patra) Luni, 29 aprilie, 14,00: Dinamo Bucureşti – SCMU Craiova; 16,00: BC Mureş Tg Mureş – CSU Sibiu; 18,00: BC Timişoara – CSU Ploieşti;

(etapa a cincea) Marţi, 30 aprilie, 10,00: BC Mureş Tg Mureş – CSU Ploieşti; 12,00: CSU Sibiu – Dinamo Bucureşti; 14,00: BC Timişoara – SCMU Craiova.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: