Pornind ezitant, BCM Danzio cedează pentru a opta oară cînd pierde primul sfert

Coşgetera meciului, Tiffany Brown, cu două „triţe” la rînd echivalînd cu primele puncte ale gazdei BCM Danzio Timişoara în sfertul 4, prin care prelua astfel de fiecare dată la limită conducerea pentru bănăţence, a realimentat pe final speranţele „Panterelor roz”, după ce colega sa Adina Stoiedin tocmai reuşise la finele sfertului 3 şi la capătul unei entuziasmante curse de urmărire să le aducă în premieră în frunte, cu 62:61, dar elevele lui Dan Ionescu n-au reuşit în cele din urmă şi cea de-a patra victorie la rînd acasă, cedînd 74:78 (38:46) unei CSBT Alexandria descurcîndu-se uimitor în doar 5 jucătoare mari şi late, şi încă după o altă deplasare de campionat, cîştigată abia ieri.

Într-adevăr, oaspetea de azi a Timişoarei se impunea şi marţi la amiază, 84:35 (48:22) la codaşa Universitatea Oradea, într-o cuplare a deplasărilor din vest, restanţă din etapa a 19-a, succes în care ex-timişoreanca Raluca Alecu, ajungînd la 23 de ani vineri 8 februarie, a evoluat cele mai puţine minute (16) şi a înscris cele mai puţine puncte, două, dintre cele 10 jucătoare, toate marcatoare de la 6 în sus, însă acest meci în plus nu le-a împiedicat pe vizitatoarele din Câmpia Română să reediteze triumful din ultima secundă a precedentei descinderi pe Bega, 66:67 în decembrie 2011, de-atunci doar Pesovic, Stoiedin, Haas, Crîsnic şi Zidaru rămînînd în tabăra bănăţencelor dar cu totul alte jucătoare străine apărînd în cea a Alexandriei, care a început anul cu o victorie împotriva sătmărencelor, între cele de-acum 4 pe 2013.

***

8… Numărul înfrîngerilor înregistrate de BCM Danzio Timişoara după ce a fost condusă la finele primului sfert al jocurilor din actuala stagiune. „Panterele roz” s-au impus în condiţiile în care erau în deficit după 10 minute doar în cazurile în care respectivul handicap iniţial era de unul-două puncte, şi anume 18:20 la Rapid, 15:17 acasă cu „U” Cluj şi 14:15 acasă cu CS Nova Vita.

***

Tiffany Brown, a opta oară coşgeteră a Timişoarei

Şi tot 8… Numărul meciurilor cu Tiffany Brown coşgeteră, doar de două ori, contra Craiovei (27) şi Alba Iuliei (34), nord-americanca înscriind mai mult decît astăzi. Pesovic a fost de 7 ori coşgeteră, iar Stoiedin şi Maric, o dată.

***

Deci, deşi au revenit în forţă de la un deficit de 17 puncte la mijlocul sfertului 3, în încercarea de a se revanşa în acest ultim joc în sala „Constantin Jude” înaintea unui lung periplu transilvan, la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Alba Iulia, dublat sub Feleac de prezenţa de duminică pînă marţi în cel de-al treilea turneu al Campionatului Naţional sub 23 de ani, şi de a-l unge totodată la suflet înaintea deplasărilor pe profesorul Dan Ionescu, antrenor care duminică va împlini 45 de ani, baschetbalistele timişorence au intrat însă cu o înfrîngere în ultima treime a parcursului sezonului regulat, eşec ce nu le uzurpă totuşi poziţia în zona inferioară a locurilor 1-8, în condiţiile în care ierarhia actuală poate duce uşor în eroare, cu vecinele de clasament avînd unul sau chiar două meciuri mai mult disputate.

De fapt, această intermediară din etapa a 21-a se anunţa a fi un foarte echilibrat duel între adversare cu cîte 7 înfrîngeri şi luptînd la cuţite pentru locul 6, poziţie pe care încheiau timişorencele sezonul trecut, şi tocmai în detrimentul oaspetelor lor de astăzi după-amiază, care în cele din urmă au sfîrşit 2011-2012 pe 8.

Iar fără un start ratat, BCM Danzio poate s-ar fi răzbunat pentru un eşec din tur în care înscria cele mai puţine puncte din stagiune, 71:47, însă fără Adina Stoiedin pe final, care acumula o a cincea greşeală personală după un meci bun şi tocmai după ce Brown demara sfertul 4 cu „triţa” de 65:64, Fodor şi Vuksic avînd şi ele totodată 4 greşeli în cont, timişorencele au cedat tot atît de rapid iniţiativa, la 68:73, pe cît de înflăcărat dar succint tocmai o acaparaseră.

Finalul a fost cu sufletul la gură şi cu ochii pe cronometru, în speranţa unui miracol, însă chiar dacă Arnold a comis şi ea o a cincea greşeală personală, cu 35 de secunde înainte de final, iar Lyons şi Rus aveau la rîndul lor cîte patru, era deja prea tîrziu, Timişoara oftînd la prima înfrîngere acasă de la cea cu arădencele, pe 1 decembrie… 74:78 (20:26, 18:20, 24:18, 12:14), ca un alt succes extern al Teleormanului, după cel de la Târgu Mureş, în noiembrie, respectiv Sportul Studenţesc, în decembrie.

N-a fost seara Timişoarei pe undeva şi pentru că Arlen a adăugat 13 recuperări celor 15 puncte marcate, Lyons intervenind şi ea cu 9 pe lîngă cele 12 puncte în cont, totalul recuperărilor oaspetelor fiind simţitor superior fetelor de pe Bega, 38 la 29, dar şi pe seama celor doar 3 „triţe” ochite de BCM Danzio, toate de către Brown şi abia în ultima treime a jocului, dintr-un total de 14 încercări, cu 5 ratări în dreptul Biljanei Pesovic, necaracteristic sîrboaicei.

Dar tristeţea de miercuri poate fi preschimbată în elaţia de marţea viitoare, cînd clubul timişorean ar putea deveni campion naţional înainte de limită, la categoria U23, cu unele dintre componentele lotului prim-divizionarei în formulă, totul depinzînd de evoluţiile de sub Feleac, cu Olimpia Bucureşti, duminică, apoi cu gazda U Cluj, luni, respectiv marţi cu SCM U Craiova. De fapt, dacă va fi menţinută tendinţa de la primele două turnee, Timişoara nu prea are cum rata laurii, chiar înaintea ultimului patrulater…

Start şovăitor…

În cinciul de start Brown, Pesovic, Fodor, Stoiedin, Maric, echipa timişoreană a avut un start ezitant, în care a ratat primele 3 aruncări şi a ochit din acţiune abia după 3 minute şi jumătate, prin Brown, fapt pentru care a plătit tribut întreaga primă jumătate a meciului, în care a fost permanent condusă.

Antrenorul timişorean Dan Ionescu a încercat să deturneze cursul deja nefast al jocului printr-un prim time-out după care Ana Vuksic îi prelua locul compatrioatei sale Sonja Maric, însă Anca Şipoş, deja cu două „triţe” în cont, a găsit răspunsul printr-un maxim de 14:23.

În contrast, teleormănencele au păstrat pînă la pauza mare acelaşi complet remaniat cinci faţă de precedenta lor apariţie pe Bega, cu străinele Arlen, Arnold şi Lyons, precum şi cu Georgiana Rus (25 ani; 1,89 metri) şi Anca Şipoş, conservîndu-şi avantajul luat rapid prin două aruncări de 3 puncte, ce-i drept pe lîngă alte 3 ratate, şi conducînd cîteodată şi cu 7 puncte în primul sfert, adjudecat cu 20:26.

La începutul sfertului secund s-a încercat şi cu Thompson, în locul Martei Fodor, iar persistenţa Adinei Stoiedin, principală marcatoare a Timişoarei într-o primă jumătate de meci ca integralistă, cu 13 puncte şi 5 recuperări, a reaprins speranţele, BCM Danzio reapropiindu-se în cîteva rînduri la 3 puncte, momente în care a intrat „în focuri” şi Kilin, pentru odihnirea lui Brown, însă Rus, deja cu 16 puncte în cont, şi Şipoş, cu 15, au majorat diferenţa vizitatoarelor chiar la opt puncte, tocmai înaintea pauzei mari… 38:46. 

De la vestiare s-a revenit în premieră miercuri cu Bianca Blanaru, dar primele 7 puncte tot oaspetelor le-au aparţinut, mai exact jucătoarelor străine, replica „Panterelor roz” fiind dată abia după 3 minute, de Sonja Maric, reintrată în locul Adinei Stoiedin, în cele din urmă odihnită.

Iar deficitul a crescut şi mai mult, la 42:59 la mijlocul sfertului trei, însă chiar şi aşa Tiffany Brown şi-a păstrat sângele rece şi a reuşit prima „triţă” a zilei pentru timişorence, cu două minute şi jumătate înaintea ultimei pauze, 50:61, reuşită care a echivalat cu startul a 15 puncte la rînd în contul urmăritoarelor, trecute rapid şi în sfîrşit în avantaj, 62:61, în nişte 10 minute după pauză adjudecate cu 24:18. Dar care se încheiau per total tot în deficit, Rus marcînd două puncte şi o liberă pe seama greşelii lui Brown, în ultima secundă a sfertului trei: 62:64.

***

BCM Danzio: Brown 23 puncte (cele mai multe minute jucate: 38´), Stoiedin 18p, Maric 11p, Fodor şi Pesovic (cele mai multe recuperări: opt) – cîte 10p, Thompson, două puncte (6 recuperări).

Au mai jucat Blanaru, Vuksic şi Kilin. Pe bancă: Haas, Crîsnic, Zidaru.

Rus, cu 21 de puncte, Şipoş, Arnold şi cu Arlen, cu cîte 15, şi Lyons, cu 12, au punctat pentru învingătoare, la care a mai jucat Bucică. Rus, Şipoş şi Arlen au evoluat toate cele 40 de minute.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: