BCM Danzio îşi egalează punctajul extern… galop de 84:35

Vineri s-ar împlini 7 luni de la un eşec cu 75:61 în primul dintre cele două jocuri pierdute de bănăţence în finala mică a stagiunii trecute, dar cu totul altele au fost miercuri seară datele problemei la revenirea lui BCM Danzio Timişoara în sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe, unde acum a obţinut al cincilea succes stagional în 8 etape ale Diviziei A, dispunând cu 84:35 (18:15, 23:7, 27:11, 16:2) de lanterna roşie fără victorie în primele sale 5 meciuri, BBALL 6 Sepsi BC, într-un joc din runda a opta, marcând mijlocul turului. Aşadar un bun antrenament, fie şi departe de casă, cu Biljana Pesovic din nou coşgeter, cu 19 puncte dintre care 6 din 10 aruncări de două puncte, respectiv cu pivoţii Osterman şi Stoiedin reuşind fiecare peste 10 recuperări şi aproape 10 puncte.

Întrebarea era dacă BCM Danzio ar putea repeta galopul de sănătate înregistrat în urmă cu două deplasări, la Oradea, unde se impunea cu 84:44, iar cum până la mijlocul jocului a fost ca şi în grafic, 22:41, partea secundă i-a asigurat un triumf şi mai clar, 84:35, la aproape 50 de puncte diferenţă, excelent pentru moral în perspectiva celor două etape tari ce bat la uşă. De fapt, a fost o intermediară cu diferenţe de… curtea şcolii, ce reliefează decalajul valoric al unei Divizii A restructurate competiţional cu câte 15 etape în tur respectiv retur, şi anume de 23, 35 şi chiar… 66 de puncte, 97:61 pentru oaspetea de sâmbătă a Timişoarei, Municipal Târgovişte. Ridicol.

Ljubomir Kolarevic a început cu 43. Vukoje ca şi conducător de joc, 5. Pesovic şi 24. Stoenescu, pe extreme, respectiv 13. Osterman şi 21. Stoiedin ca pivoţi, în vreme ce gazdele, care au pălit ca importanţă în acest debut de sezon, ieşind în schimb la rampă grupări ca Nova Vita Târgu Mureş, Municipal Târgovişte sau Universitatea Alba Iulia, au apelat la Morris, Vass, Ardeleanu, Adi şi Szocs.

Iar Kolarevic a avut ocazia să încerce în perioade sensibil egale, variind între 22 şi 28 de minute, 7 dintre principalele componente ale lotului, mai puţin Corina Maria Moroşan, indisponibilă, Alecu şi Zidaru primind la rândul lor în partea secundă un sfert de oră respectiv 10 minute.

Timişorencele, venite după un triumf în care au marcat cele mai multe puncte în actualul sezon, 86 sâmbătă cu CS Rapid, dar aflate totodată în faţa examenelor cu fruntaşele din Târgovişte, sâmbătă, pe teren propriu, respectiv la Satu Mare, la finele săptămânii viitoare, au condus încă din debutul jocului, prin punctele realizate de Stoenescu şi Osterman, aceeaşi Stoenescu şi Pesovic redesprinzându-le pe oaspete cu aruncări de trei puncte, 6:10 la mijlocul primului sfert, după ce fuseseră în prealabil egalate, 4:4.

Tot Stoenescu şi Pesovic, sârboaica reuşind încă o „triţă”, au asigurat câştigarea primelor 10 minute, cu 15:18, Biljana Pesovic egalând şi în sfertul secund, la 15:22, cea mai mare diferenţă atinsă în prima parte (10:17), după care şi Andra Haas, intrată în locul lui Vukoje, respectiv Adina Stoiedin, au contribuit şi pe mai departe la desprinderea oaspetelor, 18:29 în minutul 16.

Prima jumătate a celui de-al doilea sfert a regăsit-o în joc şi pe Fatou Kine-Kane, care a preluat rolul lui Stoiedin sub panouri, iar punctele realizate mai apoi de Haas şi Pesovic au consolidat cu 7:23 în sfertul secund avantajul la finele primei jumătăţi a jocului… 22:41.

Cu Kine-Kane şi Vukoje în locul lui Stoiedin şi Haas la începutul sfertului trei, timişorencele au atins şi un avans de 20 de puncte graţie „triţei” Ancuţei Stoenescu, distanţându-se şi mai mult, ce-i drept după o serie de 4 aruncări imprecise, Osterman, Kine-Kane şi Pesovic „întinzând” tabela de marcaj la 26:53.

Mai apoi, combinaţie între Pesovic, activă cu pasele decisive, şi Jovana Vukoje, „triţă”, pentru 28:56 la mijlocul sfertului trei, cu Raluca Alecu implicată la rândul ei în construcţia jocului şi o diferenţă la fel de mare ca şi în sfertul doi, de 16 puncte, de această dată cu mai multe reuşite: 11:27 şi 33:68 după 30 de minute…

Cu Zidaru în locul lui Vukoje, tot bănăţencele au marcat şi în debutul ultimului sfert, prin Haas, Kine-Kane şi amintita Cristina Zidaru, diferenţa căscându-se la un remarcabil 33:78 în minutul 35, cu o altă aruncare de 3 puncte izbutită de Andra Simona Haas.

Adina Stoiedin a marcat următoarele 4 puncte ale învingătoarelor, pentru 35:82 cu 3 minute şi jumătate înaintea finalului, după care echipele s-au întrecut în ratări, tabela „îngheţând” în cele din urmă la… 35:84, tot cu pivotul Stoiedin punctul pe i într-un ultim sfert de 2:16!

BCM Danzio Timişoara (antrenor Ljubomir Kolarevic): Biljana Pesovic (19 puncte / 3 recuperări / 5 asistenţe), Andra Simona Haas (14 / 3 / 1), Jovana Vukoje (13 / 2 / 6), Ancuţa Stoenescu (12 / 2 / 6), Martina Osterman (9 / 12 / 0), Adina Stoiedin (8 /13 / 0), Fatou Kine-Kane (6 / 9 / 0), Cristina Zidaru (2 / 2 / 1), Raluca Alecu (1 / 2 / 3).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: