BCM Danzio, la un coş şi cîteva secunde de surpriza sezonului!

BCM Danzio Timişoara a fost joi după-amiază la doar un coş distanţă şi cîteva secunde de surpriza sezonului în liga feminină! Dar chiar şi aşa, cedînd la limită, 65:66 (8:18, 18:13, 23:17, 16:18) în faţa liderului CS Municipal Târgovişte, care cîştigase toate cele 15 deplasări din tur-retur, „violetele” pot fi foarte mîndre de prestaţia lor în faţa unei săli timişorene aproape goale, de fapt cea mai bună din actuala ediţie, şi pot fi totodată încrezătoare în perspectiva fazelor II-III din zona locurilor 5-8, căci prin evoluţia lor din sferturile doi, 3 şi 4, odată ce s-au trezit din pumnii primelor minute ale jocului 2 din play-off, cu învingătoarea sezonului tur-retur al elitei, l-au obligat pe antrenorul oaspetelor, Florin Nini, să ridice binişor vocea la propriile eleve într-un time-out din partea a doua a partidei disputate de la ora 15 în sala “Constantin Jude”.

Finalul a fost realmente ca pe ace, totul intrînd în zodia anormalului şi necunoscutului odată ce Jovana Vukoje a egalat la 46, înaintea finishului sfertului 3. Iar ultimele minute au devenit nerecomandate cardiacilor, după ce Biljana Pesovic a reuşit o recuperare defensivă şi s-a avântat cu o „triţă”, izbutită, pentru 61:61 cu 3:26 minute înaintea încheierii jocului. Tot cinciarul sîrb a preluat din nou conducerea, 63:61, şi într-o concurenţă directă de puncte marcate cu Coker, care a întors rezultatul, Pesovic a ripostat din nou, pentru 65:64 cu un minut înainte de încheierea jocului.

Cinciarul Biljana Pesovic, aici "închisă" de Coker, a fost argint viu mai ales pe final, cînd, de la 58:61, a marcat toate ultimele 7 puncte ale Timişoarei

Pesovic a fost de fapt un adevărat metronom, integralistă şi coşgeteră, cu 24 de puncte marcate, dintre care 9 din 12 aruncări de două puncte şi alte două din 3 încercări de „triţe”, dar în acelaşi timp parte a unui angrenaj care a funcţionat cel mai bine în mandatul lui Ljubomir Kolarevic.

Ultimele secunde au fost „nebune”, Saponjic comiţînd o a cincea greşeală personală, ca şi celălalt pivot, Adina Stoiedin, şi fiind înlocuită cu Raluca Alecu, iar oaspetele marcînd nu din aruncările libere, ratate de Givens, ci pe continuarea atacului, tot de Coker, după o recuperare ofensivă… 65:66 cu 13 secunde înainte de final.

Secunde care n-au fost însă fructificate de timişorence, Raluca Alecu repunînd inexact, prea „scurt”, o minge cu destinaţia Vukoje, a cărei mînă ar fi putut aduce o nouă răsturnare, iar CS Municipal scăpînd realmente cu faţa curată: 0-2 la meciuri şi calificată în play-off.

Pînă atunci, în cinciurile de start Brown – Vukoje, Pesovic, Haas – Saponjic, aşadar cu 1 pivot, respectiv Givens – Diaconu, Uiuiu – Coker, Zherzerunova, deşi conduse în debut cu 2:13, cînd tîrgoviştencele le-au năucit prin varietatea atacurilor, elevele lui Ljubomir Kolarevic au răbufnit şi au dominat sfertul secund, şi pe fondul unei relaxări a oaspetelor, şi l-au cîştigat cu 18:13, ceea ce le-a dat speranţe şi le-a mărit ambiţia.

Puţini şi-ar fi imaginat însă că gazdele vor reveni încet, încet, ba chiar vor egala, 46:46 în minutul 29, în urma unei “triţe” a Jovanei Vukoje, plusată de o aruncare liberă. Ba mai mult, BCM Danzio s-a aflat în frunte, 49:48, la finele sfertului 3, după un al doilea sfert la rînd cîştigat chiar mai clar, la 6 puncte diferenţă, graţie unei alte “triţe”, pe contraatac, reuşită în chiar ultima secundă de Tiffany Brown. 23:17 în sfertul 3 şi un punct avans cu 10 minute înainte de final.

Iar dintr-un outsider ca şi învins în calculele majorităţii înaintea acestui joc doi, şi dominat copios în primele 10 minute de joc, BCM Danzio Timişoara a devenit un merituos pretendent la victorie, graţie unor atacuri mai variate, a unei dezinvolturi superioare în joc, a unei mai mari precizii. Absolut remarcabil, timişorencele s-au menţinut forte în joc, dovedind că revenirea n-a fost un simplu foc de paie, şi au egalat de 3 ori respectiv au preluat în 4 rînduri conducerea.   

A fost cu totul altfel decît în precedente jocuri acasă cu echipe din 1-8, dintre care doar unul avea să fie cîştigat, cel cu târg-mureşencele, doar că deznodămîntul a fost similar celui cu oaspetele din Alexandria, eşec tot la un punct diferenţă, teleormănence pe care nu este exclus ca „violetele” să le întîlnească în faza următoare, decisivă pentru calificarea în duelul final al locurilor 5-6.

Repunerea Ralucăi Alecu, doar cea de-a 7-a jucătoare folosită joi de Kolarevic, pentru nici 4 minute, a fost prea "scurtă", pe ultimul atac timişorean, ce ar fi putut aduce o surprinzătoare dar meritată victorie

CS Municipal Târgovişte încă n-a pierdut aşadar în deplasare în actualul sezon, ci doar un meci, cu secund clasata ICIM U Vasile Goldiş, 53:55 sub Turnul Chindiei, în ianuarie, trăgînd în schimb o mare sperietură la Timişoara, după ce săptămîna trecută trecea de „violete” cu 68:45 (37:21), iar în campionat cu 72:51 (36:20) în 25 februarie, la Târgovişte, respectiv cu 51:76 (32:39) în 12 noiembrie pe Bega, atunci marcînd 21 puncte Ancuţa Stoenescu.

BCM Danzio intră în focurile fazei II deja la finele săptămînii viitoare, pe 21, 25 şi 28 aprilie, în deplasare cu învinsa duelului CSB Teleorman Alexandria – Nova Vita Târgu Mureş, aflat la scorul general de 0-1 înaintea disputei din această seară.

BCM Danzio (antrenor Ljubomir Kolarevic): 43. Jovana Vukoje 40 minute jucate – 14 puncte marcate (2/6), 5. Biljana Pesovic 40 – 24 p (5/3), 23. Tiffany Brown 36:38 minute jucate – 15 p (6/7), 41. Nevena Saponjic 25:46 – 2 p (4/0), 4. Andra Simona Haas 34:02 – 2 puncte (4/3), 21. Adina Stoiedin 19:55 – 8 p (2/0),  22. Raluca Alecu 3:39 – 0 (0/0). Pe bancă: 8. Alina Gheban, 42. Henrietta Blejan, 11. Cristina Zidaru, 9. Miruna Benţe, 12. Corina Elena Moroşan.

CS Municipal Târgovişte (antrenor Florin Nini): 5. Chrissy Givens 14 p, 6. Alexandra Uiuiu 2p, 10. Florina Gabriela Diaconu 5p, 11. Dara Kovacevic, 12. Anca Şipoş, 13. Olena Zherzerunova 20 p (12 recuperări), 14. Georgiana Viorela Rus, 15. Cristina Paula Ciocan 1p, 20. Monique Coker 24p (13 recuperări), 20. Volha Tamirgeanu. Pe bancă: 7. Olena Samburska, 44. Andreea Elena Huţanu.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: