BCM Danzio pierde întâia oară cu Rapid, în primul joc din play-out. Florina Diaconu, de neoprit în meciul de la Timișoara. FOTO

BCM Danzio Timișoara a debutat cu o înfrângere în fața Rapidului în turul secund al play-out-ului, în duelul pentru locul 9, scor 64-68, pe sferturi: 22-23, 23-16, 11-13, 8-16. Timișorencele conduceau în disputele directe cu alb-vișiniile cu 14-0, dar formația din capitală a obținut o primă victorie în duelurile cu Danzio. Florina Diaconu le-a purtat pe oaspete spre victorie, pătrunzând în multe rânduri prin apărarea adversă și a încheiat partida cu 30 de puncte. Bucureștencele au profitat de cele 25 de mingi pierdute de gazde, care au venit după mai mult de o lună fără meciuri oficiale în picioare.

IMG_3085Rapidul a trecut în primul tur al play-out-ului cu două victorii clare cu lanterna roșie CSM Satu Mare, ultimul meci disputându-se acum o săptămână. Formația bucureșteană are în componență mai multe „mămici” revenite pe teren. De partea cealaltă formația timișoreană nu a mai jucat un meci oficial din 31 ianuarie, când s-a încheiat sezonul regulat. Bogdan Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe cele trei străine care au rămas la echipă: Wilson, Grbic și Lough, alături de Zidaru și Dumitrache. De partea cealaltă, Rapidul a început cu Diaconu (Stănici), Nicolaescu (au absentat de la precedenta întâlnire), Burlakova, Bejan și Lovasz. Grbic a deschis scorul din apropierea panoului, după zece secunde, iar Zidaru a marcat prima „triță” a meciului la finalul primului minut, pentru 5-0. Burlakova a reușit primele două puncte ale oaspetelor de la linia de fault după un minut și un sfert. A urmat un atac de 24 de secunde irosit de gazde, iar aceeași Burlakova ducea scorul la 5-4, cu rapidistele vorbind în teren că e important să le forțeze pe adversare să facă fault. Diaconu a egalat la 6, Grbic și Wilson au readus în două rânduri formația timișoreană în avantaj de două lungimi (10-8 în minutul 4).

Bucureștencele au început să profite de greșelile alb-violetelor, au reușit câteva intercepții, experimentatele Burlakova, Diaconu și Nicolaescu au dus formația oaspete pentru prima dată în avantaj, iar scorul devenea 10-14 după jumătatea primului sfert, iar Bogdan Bulj a cerut timp de odihnă. Oaspetele au ajuns la avansul maxim de șase puncte (12-18 în minutul șapte). Lough a marcat de la distanță și Grbic a reușit un „3 points play” și scorul devenea 18-18. Bejan a acumulat 3 faulturi, iar Matei a intrat în locul ei și a marcat pentru 18-20. Wilson a fost penalizată cu 3 secunde, iar Danzio a încercat apărarea în zonă. Szmutku și-a bătut mingea în picior la intrarea în ultimul minut al sfertului, iar Florina Diaconu marca prima „triță” a Rapidului. Grbic, de la libere și Wilson au redus ecartul la o singură lungime la prima pauză: 22-23.

IMG_3106Dumitrache a înscris de la distanță, din zero grade, iar Burlakova egala la 25, după care a fost sancționată cu tehnic (a treia sa greșeală personală). Dumitrache a transformat libera, dar o altă pasă greșită a gazdelor le-a permis bucureștencelor să înscrie (26-27) prin Constantin, cea care a înlocuit-o pe Burlakova (jucătoarea cu cea mai mare medie de puncte din tabăra Rapidului). Wilson a dus scorul la 28-27, Diaconu a finalizat două pătrunderi la rând cu coș, Lough a păcălit apărarea oaspete și a fost găsită singură sub panou, iar aceeași Diaconu a fost de neoprit și a reușit un coș cu fault (30-34). Dumitrache și Nicolaescu au marcat de după semicerc, iar Bulj îi cerea lui Lough să se apere. Vișiniile au încercat să ducă repede mingea în atac dar au ratat, iar Dumitrache a transformat două din cele trei libere de care a beneficiat. Ambele echipe au încercat apărarea în zonă, iar Dan Militaru a vrut să o odihnească pe Diaconu. Americancele Wilson și Lough au readus echipa gazdă în avantaj (39-37), iar Burlakova a primit al 4-lea fault, oaspeții protestând în mai multe rânduri că a fost sancționată prea ușor. A urmat timpul de odihnă al Rapidului când antrenorul le-a spus jucătoarelor să nu mai dea ocazia că oricum arbitri dau fault. Dumitrache a marcat după ce a pătruns, iar Wilson a dus „run-ul” gazdelor la zece puncte, scor 43-37. Fundașul oaspetelor, Diaconu, a revenit pe parchet și i-a oferit un assist lui Matei, iar Bulj a cerut timp de odihnă cu 21 de secunde înaintea pauzei, elevele sale au reușit să scape de pressing-ul sus al bucureștencelor și Grbic a finalizat cu coș o pătrundere și la pauza mare s-a intrat cu scorul 45-39. Actul secund a fost singurul care le-a revenit timișorencelor, acestea pierzând mai puține mingi față de prima perioadă de joc, când au avut 9 turnovers. În prima jumătate gazdele au înscris cu două „trițe” mai mult și cu patru libere, având 25 de recuperări față de 16 ale oaspetelor.

Jucătoarele timișorene s-au apărat mai agresiv la reluare, dar Diaconu a fost prima care a marcat (45-41). Rapidul s-a apărat în zonă, gazdele au ratat pe contraatac, iar Szmutku a marcat primele puncte ale gazdelor în acest sfert după aproape trei minute (47-41). Rapidistele au avut momente când au reușit să domine lupta la recuperare sub coșul alb-violetelor, dar au ratat mult din apropierea inelului. Bejan și-a apropiat echipa la două lungimi (47-45 aproape de jumătatea sfertului), iar Bulj a cerut time-out. Zona Rapidului a fost străpunsă de Grbic care a dus scorul la 51-45 și a venit timpul de odihnă al oaspetelor. Danzio a ieșit la pressing sus, Bejan a ratat două libere, iar Wilson (cea mai bună recuperatoare a gazdelor) a acumulat 4 faulturi. Diaconu a coborât singură sub coș și a marcat, Grbic a răspuns cu două puncte, iar Bejan a reușit un „3 points play” și a dus scorul la 53-50 cu două minute rămase din sfert. Măgurean a intrat în locul lui Wilson, Dumitrache a înscris de la distanță pentru 56-50, Matei a căpăcit-o pe Lough pe atac rapid, iar Bejan și Nicolaescu au marcat câte o liberă și scorul ultimei pauze a fost 56-52.

Matei a acumulat și ea a 4-a greșeală personală, Zidaru a refăcut cel mai mare avans al gazdelor (șase puncte) înregistrat în mai multe rânduri, Diaconu a înscris una din două libere, Bejan a reușit un capac la Dumitrache, Măgurean a ajuns și ea la 4 faulturi, iar Diaconu cu un „3 points play” și cu o contră finalizată a egalat la 58. Bulj a cerut time-out, dar aceeași Diaconu a înscris după un atac în care formația sa a fost aproape să piardă mingea, gazdele nu au făcut blocajele defensive, iar experimentatul fundaș a reușit să recupereze mingea și a marcat când mai era o secundă din atac. Aceeași Diaconu s-a plasat în post-up la o repunere și a înscris pentru 58-62. Dumitrache și-a ținut echipa în meci cu o reușită de la distanță (61-62 cu trei minute rămase). Timișorencele s-au apărat în zonă, iar Dumitrache a reușit o nouă „triță” și își aducea echipa în avantaj pentru ultima dată: 64-62 cu 73 de secunde până la final. Rapidul a avut probleme de la distanță tot meciul și pe final s-a întâmplat la fel, dar oaspetele au reușit să recupereze în atac, iar în ultima jumătate de minut a ieșit la rampă Elena Constantin care a reușit patru puncte în 20 de secunde (coșuri înscrise după o recuperare ofensivă și de la linia de fault). Gazdele au cerut timp de odihnă cu 13 secunde înainte de final, dar au avut probleme la repunere și până la urmă au pasat afară cu cinci secunde până la final. Diaconu a fost faultată și a mai transformat două libere, stabilind scorul final. BCM Danzio Timișoara- CS Rapid București s-a încheiat 64-68 și feroviarele obțin o primă victorie în confruntările directe cu formația de pe Bega. Timișorencele aveau 14 victorii din 2011 până acum.

IMG_3272Florina Diaconu și-a condus echipa spre victorie, reușind 30 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Bejan a încheiat în double-double cu 10 puncte și 11 recuperări, iar Burlakova a contribuit cu 10 puncte. Alexandra Dumitrache a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 20 de puncte. Grbic și Wilson au încheiat în double-double cu 16 puncte și 12 recuperări, respectiv 12 puncte și 21 de recuperări. Pentru Danzio au mai înscris: Lough 9 puncte, Zidaru 5 și Szmutku 2 și a mai intrat Măgurean. Jucătoarele din starting 5-ul timișorean au evoluat între 30 de minute și jumătate și 35, Szmutku a jucat aproape 26 de minute, iar Măgurean aproape 6. Dacă Bulj a folosit 7 jucătoare, antrenorul oaspetelor a trimis pe parchet opt, Bonciog  jucând cel mai puțin: 3 minute,iar Diaconu a stat în teren 38:34 minute, urmată de Nicolaescu (37:46 minute).

Partida a avut 9 schimbări de lider și 8 egalități, cu gazdele conducând 24:44 minute, în timp ce vișiniile au condus 15:05 minute. Oaspetele au făcut diferența din spațiul de trei secunde, reușind să pătrundă în dese rânduri. Rapidul a avut 42 de „points in paint”, față de 30 ale gazdelor. Fetele conduse în teren de Flori Diaconu au reușit 24 de puncte în urma celor 25 de mingi pierdute de timișorence. Acestea au înscris 17 puncte după 18 turnovers ale oaspetelor. Rapid a marcat 24 din cele 50 de aruncări de două puncte încercate (48%) și a beneficiat de 22 de libere din care a transformat 14 (64%), în schimb feroviarele au aruncat foarte prost de la distanță înscriind 2 din 23 de „trițe” încercate (9%). BCM Danzio a fost mai bună de la distanță, marcând 7 „trițe” din 21 de încercări (33%). Alb-violetele au înscris 17 din 44 aruncări de două puncte (39%) și 9 din 12 libere (75%). Dacă în anii precedenți bucureștencele erau mai vulnerabile sub coș, la această dispută au reușit o recuperare în plus, 46 la 45, având mai multe recuperări ofensive (20 la 15). Gazdele au încheiat partida cu 18 pase decisive, 22 de faulturi, 25 de mingi pierdute și 8 intercepții, în timp ce oaspetele au avut 13 pase decisive, 16 faulturi, 18 turnovers și 10 intercepții.

Meciul doi al seriei este programat marți 15 martie de la ora 12:30 la sala Rapid, iar timișorencele sunt obligate să câștige pentru a aduce decisivul la Timișoara. Dacă elevele lui Bogdan Bulj se vor întoarce cu o victorie din capitală, atunci meciul 3 se va juca la sala Constantin Jude pe 21 martie.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: