BCM Danzio se mai antrenează, aşteptând drepturi financiare

Va veni iepuraşul cu binemeritata răsplată pentru baschetbalistele de la BCM Danzio? Aceasta este întrebarea. Ancuţa Stoenescu & co. au reuşit o performanţă admirabilă, calificarea în play-off şi clasarea pe locul 4 la finele stagiunii primei ligi, iar acum îşi aşteaptă drepturile financiare restante încă de la începutul lui 2011.

După eşecul de joi, acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, când s-a consfiinţit clasarea timişorencelor pe a patra poziţie a careului de aşi dominat de vecinele arădence, BCM Danzio a mai efectuat antrenamente de oprire a motoarelor după un sezon cu numeroase etape intermediare, şi care vor continua până la miezul lunii mai. Singura noutate ar fi că Anamaria Aurelia Mesaroş, sosită la echipă în urmă cu un sezon şi jumătate, nu va mai evolua pentru gruparea din Timişoara şi în sezonul 2011-2012, contractul jucătoarei în vârstă de 39 ani nemaifiind prelungit.

Clubul aşteaptă şi decizia din cadrul adunării generale a Federaţiei Române de Baschet, în 2 mai, când se va hotărî în privinţa posibilei reduceri a componenţei numerice a loturilor prim-divizionarelor, de la 16 la ora actuală la 12 în viitorul sezon, dintre care zece pe foaia de joc iar una cu vârsta sub 18 ani, ipoteză în care antrenorul principal Dan Ionescu şi directorul sportiv Marinko Lazarov ar fi nevoiţi să cearnă sita în vederea ediţiei 2011-2012 de la cele 16 baschetbaliste conturând formaţia actuală, incluzând cele câteva junioare crescute la CSS Bega, la eventual chiar mai puţin decât douăsprezece, în ideea împrospătării totodată a garniturii grupării.

BCM Danzio şi-a exprimat dorinţa, odată calificarea în play-off asigurată, de a achiziţiona trei jucătoare în vederea îmbunătăţirii valorice a lotului pentru alinierea în Cupa Europei Centrale, drept pe care clubul şi l-a câştigat prin locul 4 ocupat la final, transferuri ce depind însă de capacitarea unor finanţatori privaţi de a investi în echipă. „Altfel discutăm discuţii”, au pus punctul pe i antrenorul şi conducătorul formaţiei.

Termenul limită de înscriere în competiţia europeană este 25 mai, aşa încât timişorenii trebuie să bată fierul cât e cald în aceste 5 săptămâni rămase, atât în privinţa atragerii de sponsori cât şi a negocierilor transferurilor dorite. Momentan însă, grosul finanţării fiind prin contract cu Consiliul Local respectiv Consiliul Judeţean, cei de la BCM Danzio sunt la fel de interesaţi de lucruri mai banale ca de exemplu alocarea şi încasarea sumelor din bugetul local prevăzute prin înţelegere, vitale pentru menţinerea la nivelul de plutire, fie şi cât de jos este acesta.

Ca o concluzie, săptămânile următoare, deşi postcompetiţionale şi deci fără jocuri, pot fi într-un fel mai importante decât rezultatele în sine pentru aşezarea pe baze sănătoase a viitoarei campanii, în vederea căreia jucătoarele vor reîncepe pregătirile în luna august.

Până atunci, baschetbalistele îşi merită din plin vacanţa, pentru un loc 4 obţinut cu trudă şi fără surle şi trâmbiţe, deşi porniseră la drum cu obiectivul de a intra cumva între primele opt grupări, iar antrenorul Ionescu, care din puţin a făcut să pocnească biciul, se poate întoarce pentru scurtă vreme la unicul său post cu remunerare, cel de la catedra de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Politehnica”. Timişoara sportivă are în faţă o provocare şi anume aceea de a se trezi în privinţa necesităţii susţinerii acestui club la adevărata sa valoare şi a potenţialului manifestat în campionatul recent încheiat.

La momentul actual, prin prisma faptului că fetele clasate pe locul 4 nu au fost remunerate cu drepturile cuvenite încă de la Anul Nou, şi iepuraşul vopseşte deja ouăle, pentru a nu mai spune că normal ar fi fost ca stimulente să fie achitate în avans iar primele plătite la zi, se poate spune că Timişoara nu-şi merită această surprinzătoare echipă, prea bună şi „faină” pentru ignoranţa debilă în care se târâie sportul local. Dar poate că în ceasul al 12-lea unui sponsor îi va surâde ideea de a-şi asocia numele, măcar pentru un sezon, cu o participantă în Cupa Europei Centrale.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: