BCM Danzio, super-reviriment: 21 la rând şi 78:71 (35:42)

Tripleta Vukoje – Stoenescu – Pesovic a iscat vineri seară un senzaţional reviriment de la 50:63 la 71:63, în debutul sfertului patru al ultimului joc pe teren propriu din turul Diviziei A de baschet feminin, cu care BCM Danzio a câştigat primul meci din actuala stagiune în faţa unei grupări mai bine clasate din 1-8, CS Nova Vita Târgu Mureş, 78:71 (15:26, 20:16, 19:21, 24:8). Crezând în şansa lor şi în cursul sfertului 3, când ardelencele păreau a se desprinde decisiv, alb-violetele au reparat ca la carte nişte prime 10 minute modeste, răsturnând de o manieră entuziasmantă soarta unui meci în care riscau să piardă pentru a patra oară în „Constantin Jude”, mai ales graţie preciziei de la distanţă a Biljanei Pesovic, cu 5 „triţe” din totalul ei de 21 de puncte, Jovanei Vukoje, cu 4 aruncări de 3 puncte din ale sale 20 de puncte, şi Ancuţei Stoenescu, cu trei din 23 puncte înscrise, coşgeter al jocului. 

Mai mult, Pesovic a reuşit şi 11 recuperări iar compatrioata sa Vukoje n-a lipsit de pe parchet… Alternând perioadele de joc exuberant cu momentele de pierdere a busolei, Timişoara a dovedit vineri seară că se poate şi şi-a trecut în cont al patrulea triumf acasă respectiv al optulea în tur, având în faţă o ultimă deplasare la Iaşi, marţi, şi un retur plin de promisiuni întru consolidarea poziţiei „în faţă”.

Ljubomir Kolarevic a apelat în start la 43. Jovana Vukoje – 5. Biljana Pesovic, 4. Andra Simona Haas – 6. Fatou Kine-Kane, 12. Corina Elena Moroşan, în vreme ce nord-americanul Nolan, fost la cârma arădencelor, le-a aliniat pe 4. Veronica Hicks, 7. Bianca Veşcan, 10. Alexandra Cutaş, 13. Cherrise Graham şi 25. Ashlee Roberson.

Cutaş şi Graham au contribuit în debut cu două aruncări de 3 puncte cu care Nova Vita s-a desprins la 4:11 în primele 5 minute, startul ezitant al timişorencelor fiind completat de 5 aruncări la rând ratate. Ancuţa Stoenescu a intrat în joc în locul Biljanei Pesovic în minutul 7, la scorul de 8:15, în urma unui time-out, dar evoluţia gazdelor nu s-a ameliorat, târg-mureşencele ajungând la 8:20, scor la care combatantele s-au întrecut în „triţe”, prin Vukoje şi Stoenescu, respectiv aceeaşi Graham, şi încă în două rânduri: 15:26 la prima pauză, înaintea căreia Pesovic a reintrat pe teren, înlocuind-o pe Haas

BCM Danzio a izbutit un start fabulos în sfertul secund, reuşind opt puncte la rând fără replică, dintre care şase prin Biljana Pesovic şi două prin Ancuţa Stoenescu, majoritatea din aruncări libere, dar Nova Vita s-a revitalizat printr-o mână bună tot de la distanţă, nu graţie coşgeterei primelor 10 minute, Graham, cea cu 16 puncte, ci mulţumită lui Roberson, dar timişorencele au insistat în cursa lor de urmărire şi aceeaşi Stoenescu şi Vukoje au redus handicapul la minim, 28:29 în minutul 14.

Cristiana Cutaş a dat semnalul redesprinderii ardelencelor, cu încă o aruncare de 3 puncte, Nova Vita ajungând la 32:37 spre finele sfertului secund, când şi Adina Stoiedin i-a preluat rolul sub panouri senegalezei Kine-Kane iar Haas lui Stoenescu. Iar aşa cum Graham încheia primul sfert, cu o „triţă”, şi Pesovic a pus punct primei jumătăţi a jocului, cu 3 puncte pentru 20:16 în sfertul secund dar 35:42 la pauza mare…

Sfertul trei a început cât se poate de tensionat, cu erori de ambele părţi dar cu un debut mai bun tot din partea timişorencelor, Vukoje din aruncare liberă şi Pesovic cu încă o „triţă” reapropiind-o pe BCM Danzio după două minute, 39:42, dar aşa cum o mai făcuse, Cristiana Cutaş a punctat din nou la momentul oportun, de la distanţă, dând aripi oaspetelor din Mureş: 39:47.

Stoenescu şi-a spălat apoi păcatele pentru câteva mingi irosite cu alte două puncte, la „triţa” lui Cherrise Graham replicând cu aceeaşi monedă Jovana Vukoje, după care şi-a intrat în mână pătrarul Hicks, cu 5 puncte la rând. Kolarevic a replicat reapelând la Kine-Kane în locul lui Moroşan, la scorul de 45:57, dar la aruncarea de 3 puncte izbutită de Pesovic mureşencele au ripostat în egală măsură, prin Roberson.

Moroşan a reintrat pe finele sfertului 3, când Vukoje şi Stoenescu au redus handicapul pentru 19:21 în cea de-a treia parte respectiv 54:63 la ultima pauză.

Ancuţa Stoenescu şi-a păstrat sângele rece, profitând pe debutul ultimului sfert de toate cele 3 aruncări libere acordate, revirimentul continuând prin „triţa” Jovanei Vukoje, punctele Biljanei Pesovic şi o altă „triţă”, a aceleiaşi Stoenescu, pentru 65:63, avantaj timişorean, la două minute şi 23 secunde după reluare!

Alb-violetele au forţat desprinderea, profitând de momentele de knock-out ale ardelencelor, şi după ce a ratat o „triţă”, Stoenescu a reuşit o alta, fiind imitată de Pesovic, pentru o remarcabilă răsturnare, 71:63 în favoarea elevelor lui Kolarevic. Bianca Veşcan a marcat primele puncte ale mureşencelor după peste 6 minute ale ultimului sfert, dar Moroşan şi-a adus şi ea contribuţia de sub coş iar Vukoje a plusat cu încă o aruncare de 3 puncte, menţinând cele 8 puncte avans pentru bănăţence.

Finalmente, succes savuros, cadrând cu momentul despărţirii pe 2011 de publicul gazdă…

BCM Danzio a utilizat 7 componente, şi anume pe 24. Stoenescu – 23 puncte, dintre care 8 din 9 la aruncările libere (4 recuperări / 4 asistenţe; 31:28 minute jucate); 4. Pesovic – 21 (11 /4; 38:25), 43. Vukoje – 20 (6 / 4; 40 minute jucate); 12. Moroşan – 8 (6 / 2; 38:54); 6. Kine-Kane – 4 (9 / 1; 29:58), 4. Haas – 2 (2 /1; 10:07); 21. Stoiedin – 0 (1 / 1; 11:08).

Cherrise Graham a contribuit cu 22 puncte pentru învinsa CS Nova Vita, fiind secondată de Roberson (16), care a reuşit şi 11 recuperări, Cristiana Cutaş (14) şi Veşcan (10).

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: