BCM Danzio Timişoara sparge gheaţa, deraind Rapidul în Giuleşti: 58:72 (28:38)

Doar circumstanţial, s-a întâmplat astăzi ca BCM Danzio Timişoara să abordeze a doua deplasare stagională fără a avea vreun succes în cont, dar în schimb două eşecuri, pe când gazda Rapid Bucureşti avea, din contră, două victorii, dar alb-violetele lui Dan Ionescu şi Miruna Crîsnic au pus lucrurile la punct, reamintind că bănăţencele alcătuiesc o formaţie de play-off iar alb-vişiniile una de play-out: 58:72 (28:38) în Giuleşti.

Succes în Bucureşti prin care baschetbalistele de pe malurile Begăi au făcut uitate în această etapă a III-a a Ligii Naţionale asprele înfrângeri din primele runde cu „nucile tari” din Alba Iulia şi Arad.

Iar timişorencele s-au asigurat că după-amiaza va fi a lor încă din primul sfert, câştigat cu 21:10, după care aveau să cedeze la limită sferturile 2 şi 4, cu 18:17 respectiv 13:12, între care l-au câştigat pe cel după ieşirea de la vestiare, în urma pauzei, cu 22:17.

Un avantaj aşadar uşor mărit în sfertul 3 şi menţinut spre final, când Biljana Pesovic a acumulat o a cincea greşeală personală iar Kilin şi Barbu au încheiat jocul cu câte 4 în cont.

Pesovic a contribuit de altfel cu 19 puncte în cele 31 de minute jucate, fiind depăşită la reuşite doar de integralista Milana Zivadinovic, tânăra conducătoare de joc sosită de la Steaua Roşie, care a marcat 21 de puncte, fructificând chiar toate aruncările libere avute.

Pivotul Marjanovic a avut o contribuţie substanţială, cu 14 puncte şi 20 de recuperări, plus 9 turnovers, în cele 31 de minute jucate, mai mult evoluând Adina Stoiedin, care a completat-o cu 11 recuperări, adăugate celor 8 puncte înscrise în 33 de minute.

De fapt timişorencele au reuşit un număr de 45 de recuperări, aproape dublu faţă de cele 24 ale rapidistelor, care au insistat fără succes la aruncările de la distanţă, cu doar 7 ochite din 29, în comparaţie cu cele 8 din 13 ale Timişoarei.

Au mai înscris pentru BCM Danzio şi Barbu, cu 4 puncte şi 7 assists în 28 de minute jucate, respectiv Zidaru şi Kilin, cu câte 3 puncte, în joc mai intrând şi bosniaca Kecojevic, în vreme ce pe bancă au luat loc Necula, Sasebeş şi Ardelean. La învinse, Diaconu a fost principala realizatoare, dintre cele 7 marcatoare, cu 22 de puncte.

Timişorencele sunt acum în faţa altor două jocuri abordabile, acasă cu Olimpia Braşov, în week-end-ul viitor, şi marţi 29 octombrie, de la ora 17, la codaşa CSU Oradea.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: