BCM Danzio – victorie extrem de dificilă cu Rapid București

Partida contând pentru etapa a IV-a din campionatul feminin de baschet a avut o desfășurare neprevăzută. Deși la un moment dat păreau depășite clar, oaspetele și-au jucat șansa până la capăt. Sportivele de la BCM Danzio s-au întrebuințat serios pe final de meci pentru a obține victoria.

Echipa Rapid a sosit la Timişoara cu numai opt jucătoare, pentru alte două prezentând certificate medicale (regulamentul intern prevede sancţiuni  dacă la divizia A lotul nu cuprinde 10 sportive). Antrenorii Dan Ionescu şi Dan Militaru au stat de vorbă minute în şir înainte de începerea jocului, împărtaşindu-şi  reciproc impresiile despre baschet.

Dan Ionescu şi jucătoarele BCM Bega Danzio, în time-out contra Rapidului

Pe teren situaţia este, însă, total diferită. Rapidistele conduc chiar şi la 5 puncte diferenţă, 10-15 în minutul 6. Timişorencele egalează la 21 în secunda 17 a sfertului 2 (recuperare ofensivă, două puncte şi „suplimentară” pentru Ana Vuksic), apoi au 29-21 în minutul 15, pe fondul a şase minute de secetă pentru rapid.

Echipa gazdă menţine avantajul la diferenţe liniştitoare. Totuşi, cu un sfert de oră înainte de final se produce accidentarea Ancuţei Stoienescu, fapt care dă o încărcătură deosebită finalului de partidă. Totuşi, sportivele rămase pe teren pentru BCM Danzio, Alecu – Haas – Budean – Moroşan – Vuksic, se mobilizează foarte bine, se apără exact şi reuşesc să câştige, scor final 75-68.

„Nu aproape ! Nu aproape!” – le repeta antrenorul Dan Ionescu fiecăreia dintre cele trei jucătoare care s-au apărat, de-a lungul partidei, la Florina Diaconu, principalul pericol din atacul oaspetelor. Laura Budean, Andra Haas şi Raluca Alecu au reuşit, chiar şi cu preţul faulturilor, să o facă pe rapidistă să înscrie mai puţin decât în mod obişnuit. „Pătrundeţi şi jucaţi unu la unu !” – a sunat principala indicaţie în atac, în ideea de a obţine coşuri, sau faulturi, sau amândouă, oaspetele având un efectiv redus numeric.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + doi =

 


Alte articole legate de acest subiect: