BCM Tymes, cu o „improvizație de antrenor” pe bancă, cedează din nou cu ACS Sepsi

BCM Tymes Politehnica Timișoara a pierdut pe propriul teren meciul cu ACS Sepsi, din prima etapă a returului. Oaspetele s-au impus cu 43-73 într-o partidă în care timișorencele nu au avut un antrenor licențiat pe bancă și au fost conduse de preparatorul fizic, iar time-out-urile le-a cerut căpitanul de la această partidă. Pentru BCM Tymes a debutat și noua achiziție, Jelena Maksimovic.

BCM Tymes s-a despărțit de antrenorul Ljubomir Kolarevic cu o zi înainte de primul meci din retur, din cauza problemelor în obținerea vizei. Alb-violetele au fost conduse de pe bancă de preparatorul fizic Miruna Crâsnic. Cum aceasta nu are licență de antrenor, nu a putut cere time-out, însă regulamentul îi permite căpitanului de echipă să facă acest lucru. Adina Stoiedin este căpitanul obișnuit al echipei, dar în această situație mai specială, s-a ales varianta numirii în postura de căpitan a unei jucătoare care nu a intrat deloc. Mădălina Geleriu a rămas tot meciul pe bancă și a cerut time-out-urile, fiind un fel de căpitan nejucător.

Oaspetele au marcat primele două puncte ale partidei, iar timișorencele au preluat conducerea cu 6-3, după patru minute și 20 de secunde. Jucătoarele de la Sfântu Gheorghe au reușit un „run” de 12 puncte până la prima pauză, când scorul era 6-15. Sfertul secund le-a revenit tot jucătoarelor echipate în verde, cu 11-18, în timp ce pe al treilea și l-au adjudecat cu 8-23. Ultimele zece minute le-au revenit timișorencelor cu 18-17. Cu acest rezultat, ACS Sepsi bifează a patra victorie în meciurile cu echipa timișoreană în acest sezon.

Miruna Crâsnic a condus echipa în lipsa unui antrenor. Aceasta a declarat la final: „A fost un meci în care am jucat fără antrenor, cu o improvizație de antrenor în persoana mea. Am încercat să conduc meciul așa cum am știut eu. M-am bazat și pe experiența fetelor mai în vârstă și am încercat totuși să jucăm cu capul sus. S-a ratat foarte mult. N-a fost un joc foarte rău dar asta e, ne așteptam. Sfântu Gheorghe are o echipă foarte puternică. Sunt jucătoare bune, aruncă și de afară, sunt puternice și sub coș. Nu a fost o surpriză pentru noi”, a declarat Miruna Crâsnic, care a vorbit și despre nou-venita Jelena Maksimovic. „Maksimovic a venit de ieri la noi. A făcut un singur antrenament în care am încercat să-i arătăm câteva scheme de atac. E normal să aibă nevoie de o perioadă de timp ca să se adapteze. Sperăm că pe viitor să fie o piesă de bază în componența lotului nostru”.

Alb-violetele mai au de jucat o partidă în acest an calendaristic, vineri cu Aradul, iar antrenorul de conjunctură al timișorencelor speră că până atunci va veni noul antrenor. „Prefer postura de preparator fizic, să zic sincer. Managementul clubului încearcă să găsească o soluție și să aducă un antrenor cât mai rapid. Dacă este nevoie, normal că voi face tot ce-mi stă în putință dar sper că vom avea un antrenor până la meciul cu Aradul”, a mai spus Miruna Crâsnic.

Stefanie Murphy, de la echipa învingătoare, a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 13 puncte, la care a adăugat și 10 recuperări. Jefimija Karakasevic a reușit cele mai multe puncte din tabăra timișoreană, 11. Pentru BCM Tymes au mai înscris: Adina Stoiedin (8 puncte), Biljana Pesovic (7 puncte, 5 recuperări), Natasa Krnjetin (4 puncte, 4 pase decisive dar și 6 mingi pierdute), Ivana Jovovic (4 puncte), Jelena Maksimovic (4 puncte în cele aproape 15 minute jucate), Diana Moraru (3 puncte) și Alexandra Dumitrache (2). Au mai jucat Vladinka Erak și Christina Zidaru, în timp ce Mădălina Geleriu și Zahra Serrieh au fost pe bancă.

Oaspetele au înscris 18 din cele 37 de aruncări de două puncte (48,6%) și 8 din 26 de la distanță (30,8%). Gazdele au marcat 14 din 39 de două puncte (35,9%) și 3 din 15 din afara semicercului (20%). Timișorencele au fost sancționate cu 21 de faulturi, față de 12 ale covăsnencelor, care aveau doar 4 faulturi după 27 de minute. BCM Tymes a înscris 6 din cele 7 libere de care a beneficiat (85,7%), iar ACS Sepsi a transformat 13 din 21 (61,9%). Jucătoarele echipei vizitatoare au fost mai bune la recuperare, reușin 47 față de 27.

După acest rezultat, ACS Sepsi a urcat pe prima poziție, cu 26 de puncte din 12 victorii și 2 înfrângeri. Formația din Sfântu Gheorghe a profitat de înfrângerea lui CSU Alba Iulia la Galați și rămâne lider solitar, până la derby-ul dintre celelalte două formații care conduceau înainte de această etapă. ICIM Arad și CSM Târgoviște se vor întâlni duminică la Arad. BCM Tymes rămâne pe opt, cu 21 de puncte (7/7).

Liga Națională de baschet feminin mai programează o etapă până la finalul anului. Federația a cerut ca toate meciurile din runda a doua a returului să se joace vineri 12 decembrie, pentru că pe 13 se va reuni echipa națională. BCM Tymes încheie anul cu ICIM Arad, vineri de la ora 15, la sala Constantin Jude.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Baschet: