BCM Tymes, departe de surpriză la Arad

BCM Tymes Politehnica Timișoara a pierdut la Arad primul meci din sferturile de finală ale Ligii Naționale. Gazdele s-au impus cu 72-59, pe sferturi: 13-11, 23-18, 19-19 și 17-11. Arădencele au făcut diferența de la distanță, marcând 11 „trițe” față de cele 5 ale timișorencelor. Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, iar Jefimija Karakasevic a reușit un nou double-double pentru bănățence. Patru jucătoare de la ICIM au încheiat cu cel puțin 12 puncte înscrise.

ICIM Arad-BCM TymesBogdan Bulj nu a putut conta nici la această partidă pe Natasa Krnjetin, dar a revenit căpitanul Adina Stoiedin. BCM Tymes au început partida cu Pesovic, Karakasevic, Maksimovic, Jovovic și Dumitrache. De partea cealaltă, Jose Araujo le-a trimis în terem pe Simmons, Plouffe, Brosovszky, Broomfield și Engelman. Karakasevic a înscris primele puncte ale partidei după jumătate de minut, iar pivoții ICIM-ului, Broomfield și Plouffe le-au adus pe gazde pentru prima oară în avantaj, 4-2. Karakasevic a marcat prima triță a meciului și a adus pentru ultima oară formația vizitatoare în avantaj, 4-5. Au urmat două minute în care nici una din echipe n-a găsit drumul spre coș, iar Broomfield a oprit seceta, readucând Aradul la conducere. Gazdele s-au apărat foarte sus cu un presing agresiv, astfel că timișorencele au avut probleme la repunerea de sub propriul panou, cu pivoții trecând mingea în terenul advers în anumite momente. S-a jucat și pe contre, cu ambele echipe ratând mult, astfel că scorul primei pauze a fost 13-11. Engelman a înscris de la semidistanță în debutul sfertului secund, după care au urmat două trițe consecutive marcate de arădence din 45 de grade stânga. Pesovic a scuturat și ea plasa de la distanță, după care Samburska a mai înscris o dată tot din 45 de grade și a mărit ecartul la zece lungimi, 24-14. Maksimovic a oprit seria reușitelor de la distanță printr-un lay-up, iar Stoiedin a marcat pentru 24-18, iar Milovanovic a adăugat alte două puncte pentru galben-albastre. A urmat o nouă aruncare marcată de arădence de după linia de 6,75, prin aceeași Samburska aflată la a 4-a triță marcată în sfertul secund. La 29-18, Bogdan Bulj a cerut timp de odihnă iar formația sa s-a apropiat la 29-20 după patru puncte reușite de pivoții sârbi. După time-out-ul lui Jose Araujo, BCM Tymes a revenit pe teren cu toți cei trei pivoți din lot: Stoiedin, Karakasevic și Maksimovic, alături de Pesovic și Jovovic. Pesovic a reușit o intercepție și a stabilit scorul la jumătatea partidei: 36-29. În pauza mare au avut loc concursuri de aruncări pentru copii.

Timișorencele au revenit la formula cu doar doi pivoți după revenirea de la vestiare, iar Engelman a înscris de la distanță pentru 39-29. Sfertul trei a fost sfertul pașilor, fluierați de 6 ori. Plouffe a înscris pentru 41-29, iar Pesovic a adus primele puncte pentru timișorence după reluare, printr-o reușită de la distanță. Aceeași Pesovic mai marcase la debutul celei de-a treia perioade de joc dar coșul a fost anulat pentru dublu dribling. Brosovszky a profitat că se apăra la ea un „om mare” și a înscris de trei ori de la distanță, ducând scorul la 54-38. Pivoții Maksimovic și Stoiedin și trița lui Pesovic au redus ecartul la 54-46. După ratarea timișorencelor de lângă panou a urmat un atac al gazdelor iar Broomfield a fost sancționată cu pași. Un spectator din tribună a început să-l înjure pe unul din arbitri și acesta a întrerupt partida când mai erau de disputat 10 secunde din sfertul trei. Meciul s-a reluat după ce spectatorul a părăsit sala la invitația celor care asigurau ordinea, decizie care nu a fost pe placul celorlalți spectatori din tribune, mai puţin numeroși ca la alte partide. Adina Stoiedin a înscris pe finalul sfertului și a stabilit scorul ultimei pauze: 55-48. Ultimele zece minute s-au reluat tot în huiduielile publicului la adresa arbitrului, iar Milovanovic și Plouffe au dus scorul la 61-50 pentru gazde, moment în care oaspeții au cerut timp de odihnă. Engelman a marcat din spatele semicercului și a făcut 64-50. Alb-violetele au mai venit o dată la zece lungimi după jumătatea ultimului sfert, dar experimentatele Milovanovic și Brosovszky au mărit ecartul la 72-56. Pesovic a mai scuturat o dată plasa de la distanță la intrarea în ultimele două minute și a stabilit scorul final 72-59, la capătul unei partide cu destul de multe greșeli de ambele părți.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 22 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 7 pase decisive, pentru 24 la eficiență, în 40 de minute. Jefimija Karakasevic a încheiat din nou în double-double cu 16 puncte și 13 recuperări. Pentru BCM Tymes au mai înscris: Maksimovic (9 puncte), Stoiedin (6 puncte) și Dumitrache (6 puncte). Au mai jucat Jovovic, care s-a remarcat prin 6 recuperări și Zidaru. ICIM Arad a punctat prin șapte fete, cele mai bune marcatoare fiind Engelman (15 puncte), Plouffe (14 puncte și 9 recuperări), Samburska (13 puncte, 6 pase decisive) și Brosovszky (12 puncte, 5 pase decisive).

Timișorencele au beneficiat de mai multe posesii, 86 față de 80 ale gazdelor. Gazdele au avut cu șapte aruncări din acțiune mai puțin dar au fost mai precise. BCM Tymes a avut 44 de aruncări de două puncte dintre care a marcat 19 (44%)  și 18 șuturi de la distanță din care a înscris 5 (28%). De partea cealaltă, arădencele au marcat 15 aruncări de două puncte din 27 de încercări (56%) și 11 „trițe” din 28 (39%). Galben-albastrele au transformat 9 din cele 14 libere de care au beneficiat (64%), față de 6 din 8 cât au avut timișorencele, care au fost superioare la recuperare, 35 (10 ofensive, 25 defensive) la 30 (5/25). Elevele lui Jose Araujo au avut 19 pase decisive, 11 faulturi, 18 mingi pierdute și 10 intercepții. De partea cealaltă, alb-violetele au încheiat partida cu 12 pase decisive, 16 greșeli personale, 20 de mingi pierdute și 13 intercepții.

Meciul secund din sferturile de finală se va juca sâmbătă la sala Constantin Jude, de la ora 15. În caz că va fi nevoie, meciul decisiv se va disputa pe 25 martie la Arad.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: