BCM Tymes Politehnica, al doilea triumf în turneul de pe teren propriu, cu CSM Satu Mare, dar cu prețul a două accidentări

Învingătoare aseară la limită în dauna celor de la ”U” Cluj, baschetbalistele de la BCM Tymes Politehnica Timișoara au trecut în această seară și de CSM Satu Mare, care le devansau pe alb-violete în ierarhia finală din 2013-2014, dar succesul a fost umbrit de accidentările lui Ștefan și Stoiedin…

După-amiaza celei de-a doua zi a patrulaterului amical găzduit de noua grupare de baschet feminin a Timișoarei, continuatoare a lui BCM Danzio, dar cu un nou antrenor, sârbul Kolarevic, revenit la cârma ”violetelor” după 2 ani, și cu un lot în mare parte împrospătat, a fost inaugurată de ”U” Cluj și BC ICIM U Vasile Goldiș Arad, cele de sub Feleac pierzând și de această dată mult mai strâns decât obișnuiau să o facă în campionatul trecut. A fost 71:76, în contul celor de pe Mureș, pe sferturi 14:19, 28:12, 9:28 și 20:17, cu o alternanță în adjudecarea fiecăror 10 minute.

Jones, cu 23 de puncte, King, cu 16 și 6 recuperări, și Kassongo, cu 16 (7 rec), au contribuit din nou cu grosul reușitelor ardelencelor, completate fiind de Gavrilă, cu 7 puncte (7 ass), Gal, cu 4, Neagu 3, și Corbu 2.

Simmons a înscris 32 de puncte pentru arădence (5 ass), Fussell 14 (6 reb), Milovanovic tot 14 (8 reb), Nagy 8, Broomfield 6 și Mercea două puncte.

Clujencele au început mai bine însă favoritele din Arad și-au impus apoi ritmul, la ultima lor participare în patrulaterul timișorean, urmând ca mâine să se pregătească déjà pe malurile Mureșului pentru Supercupa de săptămâna viitoare, cu CSM Târgoviște.

În consecință, după ce a dispus aseară de ”U” Cluj și a trecut și astăzi de CSM Satu Mare, cu 78:72 (15:22, 15:8, 22:21, 26:21), gazda BCM Tymes Politehnica Timișoara nu va mai evolua mâine în compania arădencelor, urmând în schimb a maid a o dată piept cu alb-negrele de sub Feleac, în condițiile în care și sătmărencele au făcut cale întoarsă spre nord-est.

Trebuie însă specificat că ambele cluburi și-au anunțt intențiile în acest sens încă înaintea turneului de la Timișoara, care se va încheia așadar cu un al patrulea amical în ultimele două săptămâni între alb-violete și clujence, duminică de la ora 11.

Biljana Pesovic a fost coșghetera Timișoarei, cu 22 de puncte (5 assists), urmată îndeaproape de pivotal Jefimija Karakasevic, cu 18 puncte (8 recuperări). Au mai înscris pentru gazde Erak, 13p (8 reb), Moraru 8p, Krnjetin 7p, Novakovic 6p, Ștefan 2p, și Dumitrache 2p, în vreme ce pentru CSM Satu Mare au marcat Ross, 28 de puncte, Orosz 13p, Laza 11p, Adams 7p (7 recuperări), Pop 6p, Voica 5p, și Smutku, 2p.

Seara victorioasă a fost însă umbrită de accidentările suferite de Adelina Ștefan, care a apucat să joace doar 1,47 minute, cu o deviație de sept, respectiv căpitanul Adina Stoiedin, care a părăsit terenul într-un picior.

Ca și cu ”U” Cluj, ”violetele” au început mai ezitant, însă au câștigat următoarele 3 sferturi, pe fondul unui joc încâlcit, cu erori de ambele părți.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: