BCM Tymes revine în sfertul patru dar pierde cu Olimpia CSU Brașov. Alb-violetele luptă în ultima zi pentru locul 6 cu CSBT Alexandria

BCM Tymes a pierdut al doilea meci din turneul pentru locurile 5-8 care se desfășoară la Sfântu Gheorghe. Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 75-71 (13-15, 28-18, 16-13 și 18-25) în disputa cu timișorencele și și-a asigurat locul 5. Timișorencele au revenit și s-au apropiat la jumătatea sfertului patru la doar două puncte, dar după time-out brașovencele s-au distanțat, iar alb-violetele au putut doar să reducă ecartul final la patru lungimi. În cealaltă partidă, CSBT Alexandria a învins cu 72-44 pe Phoenix Galați.

Bogdan Bulj a început partida cu Alexandra Dumitrache, Biljana Pesovic, Ivana Jovovic, Adina Stoiedin și Jefimija Karakasevic, Dan Calancea le-a trimis în teren pe Britney Jones, Sonia Ursu, Gabriela Irimia, Carla Bartee și Zorica Mitov. Natasa Krnjetin nu a evoluat nici la această partidă pentru BCM Tymes. Karakasevic a înscris primele două puncte al partidei, iar brașovencele au reușit 7 puncte consecutive și au trecut la conducere cu 7-2. Jovovic a marcat prima triță pentru alb-violete, pivoții acestora au restabilit egalitatea la 8, iar Pesovic le-a readus pe timișorence în avantaj, 8-10. Olimpia a trecut în avantaj după ce a transformat patru libere, iar Bartee a fost sancționată cu tehnic. Pesovic a înscris aruncarea de pedeapsă, dar bănățencele nu au fructificat atacul suplimentar. După mai bine de un minut în care nici una din cele două formații nu a înscris, Pesovic și Karakasevic și-au dus echipa la trei puncte avans, iar Jones a marcat una din cele două libere de care a beneficiat și a stabilit scorul primului sfert: 13-15. Tymes s-a distanțat la 13-19 pe mâna lui Dumitrache și Pesovic la începutul sfertului doi, dar 10 puncte în puțin peste două minute ale lui Bartee au strâns scorul la 23-24. Timișorencele au avut trei minute în care nu au reușit să înscrie, timp în care Olimpia a reușit un „run” de 11 puncte și s-a distanțat la 36-29 cu un minut și jumătate până la pauza mare. „Trița” Mădălinei Cioroiu a stabilit scorul la jumătatea partidei: 41-33.

La reluare, americancele Olimpiei au dus avansul la 11 puncte, 46-35, trița lui Dumitrache a micșorat ecartul la șase puncte, dar acesta a ajuns la 12 lungimi după ce Ursu a scuturat plasa de la distanță, pentru 54-42 în minutul 26. Ultimele minute ale sfertului trei au adus multe ratări, astfel că scorul înaintea sfertului patru era 57-46. Jones le-a dus pe „olimpice” la un ecart de 13 puncte după doar zece secunde din ultimul sfert. Au urmat aproape cinci minute în care brașovencele nu au punctat, iar BCM Tymes a reușit un run de 11 puncte, după ce a marcat trei „trițe” consecutive prin Jovovic, Pesovic și Dumitrache, astfel că scorul devenea 59-57 cu puțin peste 5 minute rămase până la final. Dan Calancea a cerut timp de odihnă iar elevele sale au înscris șapte puncte la rând prin care s-au distanțat la 66-57 la intrarea în ultimele patru minute. „Trițele” lui Bartee și Mitov au dus scrul la 72-58 cu două minute și jumătate înainte de final. Bogdan Bulj a scos-o pe coșghetera timișorencelor, Pesovic, iar antrenorul Olimpiei a schimbat toate cele cinci jucătoare de pe teren în ultimele 40 de secunde și a încheiat partida doar cu românce în teren. Alb-violetele au încercat să fragmenteze jocul prin faulturi rapide și au reușit să se apropie la 75-71, dar n-au avut suficientă forță pentru a trimite meciul în prelungiri. Brașovencele și-au trecut în cont al doilea succes la acest turneu și nu mai pot pierde prima poziție, chiar dacă nu câștigă meciul cu Galațiul. În cazul unei înfrângeri în ultima zi, Olimpia va încheia la egalitate cu formația care câștigă meciul dintre BCM Tymes și CSBT Alexandria dar are avantajul rezultatului direct cu ambele echipe.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții, dar și 7 mingi pierdute. Au urmat-o Jelena Maksimovic (11 puncte, 9 recuperări) și Alexandra Dumitrache (11 puncte, 4 assist-uri). Pentru BCM Tymes au mai înscris: Jefimija Karakasevic (7 puncte, 8 recuperări), Ivana Jovovic (6 puncte, 5 recuperări), Adina Stoiedin (6 puncte) și Mădălina Geleriu (2 puncte). A mai jucat Christina Zidaru. Jucătoarea Olimpiei, Carla Bartee, a încheiat partida cu un nou double-double, reușind 24 de puncte și 12 recuperări, iar cea mai bună marcatoare a campionatului, Britney Jones a urmat-o cu 19 puncte, în timp ce Sonia Ursu a fost aproape de double-double, cu 9 puncte și 9 recuperări. Brașovencele au făcut diferența prin aruncările de la distanță, precum și de la linia de fault, în timp ce timișorencele au punctat mai mult de la semidistanță. Olimpia a marcat 12 „trițe” din 33 încercate (36%) și 15 libere din 23 (65%), față de 8 reușite din spatele semicercului (47%) ale alb-violetelor și 7 din 11 libere (64%). BCM Tymes a înscris 20 din cele 41 de aruncări de două puncte (49%), în timp ce brașovencele au marcat 12 din 42 (29%). Olimpia a reușit trei recuperări în plus, 38 (15 ofensive/23 defensive) la 35 (5/30). Bănățencele au fost sancționate cu 23 de faulturi, cu pivoții Karakasevic și Maksimovic părăsind terenul cu 5 greșeli personale, iar alte trei jucătoare au încheiat partida cu 4 faulturi. De partea cealaltă, brașovencele au faultat de 16 ori și au avut două jucătoare cu 4 faulturi, Bartee și Ursu. Diferența de 7 faulturi între cele două formații se înregistra și la pauză când timișorencele aveau 13 greșeli personale, față de 6 ale brașovencelor. Echipa trecută ca și gazdă la această partidă a mai avut 14 pase decisive, 9 mingi pierdute și 8 intercepții. Alb-violetele au dat 18 assist-uri, au pierdut 18 mingu, au reușit 6 capace și au interceptat doar de 3 ori.

Celălalt meci al zilei s-a jucat între CS Phoenix Galați și CSBT Alexandria și s-a încheiat cu 44-72, pe sferturi 15-18, 11-20, 11-18 și 7-16. CSBT Alexandria urcă pe locul doi în clasamentul turneului după această victorie, având un coșaveraj mai bun decât timișorencele. Adrienne și-a luat revanșa pentru liberele ratate din finalul meciului cu Olimpia și a fost cea mai bună marcatoare în partida cu Galațiul, cu 28 de puncte. Morgan Stroman a urmat-o cu 21 de puncte, reușind un double-double, având și 12 recuperări. Din tabăra învinselor, Chelsey Lee a încheiat în double-double cu 14 puncte și 16 recuperări, iar Amber Jones a înscris și ea 14 puncte. Ambele formații au înscris 14 aruncări de două puncte, iar Alexandria a reușit cu 7 aruncări de la distanță în plus și a transformat cu 7 libere mai mult.

După rezultatele din a doua zi, Olimpia CSU Brașov a trecut pe prima poziție în clasamentul turneului pentru locurile 5-8 cu 4 puncte, fiind singura formație cu două victorii. CSBT Alexandria și BCM Tymes sunt la egalitate cu câte 3 puncte, fiecare cu o victorie, dar teleormănencele au un coșaveraj mai bun. CS Phoenix Galați este ultima, după ce a pierdut primele două partide. În ultima zi, BCM Tymes și CSBT Alexandria își dispută locul 6 de la ora 13:00, în timp ce Phoenix Galați întâlnește Olimpia Brașov de la ora 15, după care se va juca primul meci al semifinalei LNBF între ACS Sepsi SIC și CSU Alba Iulia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: