Bogdan Murărescu, la reunirea lui BC Timba Timișoara, despre țelul 8-12: ”Acum așteptările sunt mult mai mari!”

”Sunt fericit tot timpul cînd sunt în sală, la baschet”, și-a împărtășit antrenorul Bogdan Murărescu bucuria de a reuni lotul surpaviețuitoarei cu brio în elită BC Timba Timișoara, astăzi la 12,30, în ”Constantin Jude”, unde, la centrul terenului, în timp ce vechii și noii jucători ne înconjurau în ușoare alergări, s-a referit la achiziții, aspirații, noutăți, program și altele. Dar iată ce a spus…

”Ne bucurăm că am revenit la pregătire și zic că am reușit niște alegeri bune în perspectiva noului sezon, care să se și confirme. Sunt în general niște achiziții bune pentru ceea ce ne propunem. Bineînțeles că ne-am fi dorit o continuitate mai mare, să menținem cât mai mulți componenți din precedentul sezon, iar pe Glynn am dorit foarte mult să îl păstrăm, dar nu s-a putut”, a început prin a explica Bogdan Murărescu, menționând totuși că ”s-ar putea să revină unul, să vedem ce decizii vom lua în această săptămână. Poate revine și Huckaby!”

Așadar ”Urșii” galben-negri i-au pierdut pe Glynn, Kicking Stallionsims, Johnson dar și Horton, plecați spre alte zări, însă există reîmprospătări și dintre străini, despre care punctam odată cu fiecare achiziție, și posibilități de reîntoarceri.

”Pe foaie este bine, rămâne de văzut dacă va fi și mai bine decât în sezonul precedent”, a adăugat antrenorul Murărescu, avându-i acum la dispoziție pe Bridgewaters și Lawrence, deja sosiți și aflați între cei 13 implicați în primul antrenament, și mai așteptându-i pe Florveus, un pivot, și Young, baschetbalist de postul 4, precum și pe Denham Brown, încă reținut la reprezentativa Canadei. Și, de ce nu, pe Huckaby…

Brown va reveni la echipă în 17 august, Murărescu explicând că este de fapt foarte bine să sosească mai târziu dar odihnit, după actualul stagiu cu canadienii: ”Mai bine, decât să revină direct, obosit. N-a fost reținut în lotul pentru preliminariile Campionatului Mondial, altfel ar fi sosit în septembrie, dar oricum, este un jucător cu experiență de Mondial, de Jocuri Olimpice, în FIBA America, așa încât ne bucură să fie cu noi!”

În funcție de definitivarea lotului, cu eventuale ușoare permutări, și BC Timba își va putea calibra mai exact aspirațiile pentru 2013-2014, dar Murărescu a explicat deja că ținta o constituie zona locurilor 8-12: ”Normal că îmi doresc mai mult decât anul trecut dar cred că va fi mai dificil din punctul nostru de vedere față de sezonul precedent, când eram promovați. A fost unul extraordinar, magnific, în care jucătorii au dat dovadă de tărie de caracter, de forță, însă acum așteptările sunt mult mai mari!”

Referitor la străini, pe lângă noile achiziții Lawrence, un ex-sfert finalist în României cu pe-atunci campioana la zi U Mobitelco, și Bridgewaters, deja sosiți, precum și Florveus și cel mai probabil Young, dar și Brown, pe parchet s-a mai aflat astăzi și Marjan Tasic, cu experiență în baschetul românesc, care ar putea constitui o achiziție în plus.

Despre centrul sârb de 2,05 în vârstă de 32 de ani, trecut pe la Sibiu dar și Iași, sezonul trecut la Omonia Nicosia, Murărescu a punctat că ”este clar că e bun, are experiență în România și se pliază pe ceea ce vrem. Momentan a venit să se antreneze cu noi și rămâne de văzut”.

Mai punctând că nu e la curent cu barometrul financiar al clubului, care are totuși un oarecare surplus de susținere și din partea Municipalității, mai ales față de 2012, Bogdan Murărescu a apreciat că ”este cred mai bine, având în vedere achizițiile reușite”.

Așadar un antrenor mulțumit, care își va induce elevii într-o primă ”săptămână light de antrenamente”, după care, crescendoul.

”Vom avea 8-9 jocuri amicale cu adversari mai puternici, ceea ce este de bun augur, pentru că vara trecută am avut parteneri mai subțiri în pregătiri, ceea ce s-a văzut în debutul campionatului, mai ales în Cupa României”, a explicat Murărescu, enumerînd sparring-partnerii: la Oradea pe 22 august, cuplat cu un cantonament de 7 zile, eventual la Sibiu, la Târgu Mureș în 30 și 31 august, iar cu Clujul, acasă, în 2-3 septembrie.

Numai unul și unul, odată și cu creșterea cotei ”Urșilor”, care își vor prezenta noua garnitură cândva în 12-13 septembrie, cu o grupare de podium din Bulgaria.

+ Cei 13 de luni: Pătru, Andrieș, Costa, Păcurariu, Udrea, Popa, Novac, Mihuți, Cender, Czmor, Bridgewaters, Lawrence dar și Tasic, în probe.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: