Bogdan Murărescu nu mai e antrenor la Timba. Dan Ionescu asigură interimatul

BC Timba Timișoara a avut o vineri agitată. După despărțirea de Bogdan Popescu, galben-negrii au anunțat o altă modificare importantă. Bogdan Murărescu nu va mai fi antrenorul principal al echipei pe care o conducea de 9 ani. Interimatul va fi asigurat de Dan Ionescu, cel care a fost primul antrenor al clubului.

„Urșii” continuă schimbările după începutul slab de sezon. Ieri după-amiază s-a oficializat despărțirea de veteranul Bogdan Popescu. După câteva ore a venit un nou anunț surprinzător, cel al schimbării de pe banca tehnică. Bogdan Murărescu nu va mai fi antrenorul echipei după 9 ani în care a fost pe banca galben-negrilor.

Cu el la conducere, „urșii” au promovat în 2012 și în 2017. În cele trei sezoane în Liga Națională, Timba s-a clasat în jurul locului 12. Numărul echipelor a scăzut, iar în 2015 această clasare a fost sinonimă cu retrogradarea. După doi ani în eșalonul secund, galben-negrii au revenit în Liga Națională în această vară.

După înfrângerea cu concitadina BC SCM, Murărescu vorbea de un ”cancer” în echipă, afirmând că ori el, ori eu. Până la urmă au fost două despărțiri la echipa timișoreană. Clubul a anunțat aseară, aproape de miezul nopții, despărțirea de antrenor prin intermediul paginii de facebook.

„Astăzi se încheie o perioadă importantă în istoria echipei noastre. După nouă ani, Bogdan Murărescu a decis să renunțe la funcția de antrenor al BC Timba Timișoara, iar noi, cei care facem parte din familia Timba, îi mulțumim pentru toate bucuriile și emoțiile pe care le-am trăit împreună. Au fost nouă ani frumoși, dar relația dintre Timba și Bogdan Murărescu nu se oprește aici, pentru că Bogdan va rămâne alături de noi într-o funcție administrativă. Interimatul echipei va fi asigurat de Dan Ionescu. Muri, îți mulțumim!”, este mesajul postat de „urși”.

Interimatul va fi asigurat de Dan Ionescu. Acesta a fost primul antrenor din istoria clubului, în sezonul 2006-2007. Ionescu a fost cooptat în staff în timpul sezonului trecut, ca director tehnic. Timișoreanul de 49 de ani a mai antrenat în orașul natal pe ELBA Timișoara la începutul anilor 2000, având și două mandate ca principal la BCM Danzio, la feminin.

Primul meci al Timbei fără Murărescu la conducere va fi duminică, de la ora 18:30 cu Dinamo București, la sala Constantin Jude.

Astăzi joacă acasă cealaltă prim-divizionară de pe Bega. BC SCM Timișoara primește de la ora 18 vizita Politehnicii Iași.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: