Bronz la junioare, ratarea promovării la seniori

CSS Bega Timişoara s-a clasat a treia la turneul final al Campionatului Naţional de junioare U17, câştigând medalia de bronz cu un 63:45 reuşit duminică la Piteşti în dauna lui LPS Alba Iulia, în schimb BC Timba n-a dublat numărul prim-divizionarelor masculine din oraş, cedând tot azi într-un joc decisiv cu CSU Galaţi în urma căruia a promovat de la baraj CSS Giurgiu după principiul când doi se bat al treilea câştigă, pe când timişoreanca Stoenescu şi-a continuat prezenţele cu România pe tărâm italian.

Pe rând… Junioarele timişorence s-au impus în cele din urmă în Trivale, cât să obţină locul 3 în turneul final la U17, după eşecurile de vineri şi sâmbătă, 50:60 cu rivalele clujence şi 55:64 cu CS Phoenix Galaţi. Astfel, CSS Bega s-a descătuşat în ultimul sfert al jocului cu LPS Alba Iulia, câştigat cu 63:45 (12:13, 18:8, 11:18, 22:6). Titlul naţional le-a revenit clujencelor, învingătoare cu 68:66 în dauna gălăţencelor, în partida decisivă.

Invers s-a întâmplat în turneul patrulater al barajului de promovare în Divizia A de baschet masculin, în care BC Timba, după ce a învins vineri, 75:71 cu CSS Giurgiu, a pierdut în următoarele două partide, ratând calificarea în elită: 67:77 cu CS Dinamo Bucureşti şi 81:90 cu CSU Galaţi. Dureros este că în ultimul joc, cel cu gălăţenii, soarta promovării a fost exclusiv în mâinile timişorenilor, care însă, pierzând, le-au deschis calea nu învingătorilor lor, ci învinşilor lor de vineri, CSS Giurgiu, la coşaveraj.

Florin Popa şi Andrei Talabă au marcat câte 20 de puncte pentru BC Timba în eşecul cu CSU Galaţi, şi care i-a declasat pe timişoreni pe ultima poziţie a patrulaterului, după Dinamo, promovată cu 3 eşecuri, respectiv CSS Giurgiu, cu un succes şi coşaveraj +5, ;i CSU Galaţi, cu un succes şi coşaveraj 0. BC Timba, tot cu o victorie, a înregistrat însă un coşaveraj negativ, -5.

Giurgiuvenii au promovat cu o garnitură locală plămădită de la nivelul de minibaschet de antrenoarea Smaranda Iliescu. Lor le va da piept în 2011-2012 o altă trupă timişoreană, BC Timişoara, din aceste zile în efectiv şi cu Bogdan Popescu, un pivot de 33 ani neagreat de publicul spectator timişorean când cu echipa sa Steaua pe parchetul sălii „Constantin Jude”.

În fine, în altă ordine de idei, Ancuţa Stoenescu a fost a treia marcatoare a reprezentativei României, condusă de Stacey Nolan, în jocurile din weekend din cadrul turneului de calificare la Women EuroBasket 2011, din această lună în Polonia. Astfel, sâmbătă, Stoenescu a marcat 10 puncte în surprinzătorul succes cu 65:59 contra Germaniei, iar astăzi a reuşit chiar 12 în eşecul cu 63:70 în faţa Belgiei.

România este ca şi ieşită din cursa pentru câştigarea grupei, încă înaintea ultimului joc, contra gazdei Italia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: