Brown și Talton fără drept de joc marți seară în SCM OHMA Timișoara – CSM CSU Oradea. Bihoreni pierzători a 3 deplasări în martie, în recul sâmbătă acasă după pauză cu 21:38

Tare mult au avut de așteptat în acest sezon iubitorii baschetului masculin de pe fâșia vestică pentru duelurile directe ale reprezentantelor acestei zone în Liga Națională, până în 12 aprilie, marți, pentru restanța din tur a întâlnirii CS SCM OHMA Timișoara – CSM CSU Oradea, urmată vineri de revanșa retur din sala ”Antonio Alexe”, pe Criș, în cadrul rundei la zi a primei divizii, etapa 29 – penultima.

Jocul de marți seară din sala ”Constantin Jude” contează pentru runda 14 – penultima din tur, și trebuia să aibă loc la începutul lunii ianuarie, însă a fost amânat la solicitarea formației bihorene, bântuită atunci de așa-zise ”cazuri” așa-zis ”pozitive”, sportivi așa-zis ”pozitivi” la așa-zise ”teste” fără nici cea mai mică relevanță, fără scop de detectare a patogenului și de diagnosticare, ci parte a achizițiilor publice din programul SPRP-CoVID19 al Băncii Mondiale, Proiect Strategic de Pregătire și Răspuns stabilit pe perioada 2 aprilie 2020 – 31 martie 2025. 

Căruia sportul din banul public i s-a închinat sârguincios, dându-se peste cap pentru a se alinia absurdelor condiționări fără justificare științifico-medicală și sanitară, de unde și avalanșa partidelor amânate. Generând întrebări retorice, dar cât se poate de firești. De ce înțeparea așa-zis ”sigură”, ”eficientă” și ”gratuită”, dacă sportivii tot au ajuns și ulterior inoculării a se așa-zis ”infecta”? Nu era oare ”tratamentul” pentru ”imunizare”? Și-atunci cum să fii din nou ”pozitiv”? 

Amânări ca parte a alinierii orbești la o absurditate ridicolă. Iar SCM OHMA Timișoara încheie astfel seria de trei meciuri pe teren propriu în 7 zile, începută cu o restanță pierdută miercuri cu CSO Voluntari, 77:90, și completată cu o altă restanță, împotriva vicecampioanei CSM CSU Oradea, programată la ora 18.

În vederea căreia, potrivit regulamentului, Sherwood Brown și Gary Talton nu au drept de joc, deoarece nu se aflau în lotul violeților la data inițială a programării.

Orădenii se prezintă în Banat după 3 succese în aprilie dar în general ceva mai vulnerabili în raport cu propriile standarde față de sezoanele anterioare, aspect reflectat și prin poziția lor ierarhică, în afara podiumului, raritate sub forma unui pas înapoi pentru roșu-albaștri. Astfel, CSM CSU Oradea și SCM Timișoara se află la egalitate de puncte, 43, pe locurile al patrulea și al cincilea, bihorenii însă cu un meci mai puțin disputat și bilanțul de 18 victorii și 7 înfrângeri, pe când elevii lui Petricevic cu 17 succese și 9 eșecuri.

Necaracteristic lor, orădenii au suferit eșecuri notabile în acest campionat, la 27 de puncte diferență în octombrie 2021 la Cluj, dar și acasă în ianuarie 2022, 68:82 cu CSO Voluntari respectiv la un coș în returul cu campionii alb-negri, deranjul după sărbători fiind resimțit apoi și în februarie pe litoral, 83:75 pentru gazdele dobrogene, respectiv luna trecută în capitală, la Pitești și la Ploiești, eșecuri în serie pe drumuri, cu 76:74 la Rapid, 82:63 în Trivale și 70:63 pentru nou-promovata prahoveană. În plus, nici n-au apărut în 2022 în Final4 al Cupei României, în Bănie, după ce anul trecut jucau finala la Cluj.

Iar bihorenii au învins sâmbătă seară acasă dar n-au convins deloc după pauză, 63:61 de la 42:23 după primele 20 de minute cu vizitatoarea SCM U Craiova, pe sferturi 20:15, 22:8, 12:21, 9:17, Ogden fiind principal marcator cu 15 puncte dintre cei 11 sportivi jucați de Cristian Achim. 

Vineri urmând returul pe Criș, e o situație atipică și aparte, mai degrabă asociată conotațiilor Cupei României, deși totuși pe puncte. Context în care se anunță ”dubla” din campionat Timișoara – Oradea, completată peste 3 seri de la ora 18 în sala ”Antonio Alexe”, în etapa a XXIX-a, penultima a sezonului regular.

După care bihorenii vor rămâne ”în priză”, marți la Sibiu, vinerea viitoare acasă cu cei din Constanța, în alte restanțe, din rundele 19 respectiv 26. Iar bănățenilor le-ar mai rămâne partidele acasă cu campioana U-BT Cluj și codașa din Miercurea Ciuc. Ultimele rezultate din LNBM și programul penultimei etape, din weekend, pe coloana ierarhiei la zi a secțiunii Baschet.

Ce-a semnalat Dragan Petricevic înaintea primirii replicii bihorenilor? „Oradea este favorită, mai ales că nu jucăm în formula completă. În plus, Mirkovic – care a fost accidentat – a evoluat cu Rapid după un singur antrenament. Sper să nu aibă dureri și să se mai refacă până la partida de marți. Oradea are și jucători și antrenor experimentați, așa că nu este vorba de a pune presiune pe adversar când spun că are prima șansă. Un lucru este sigur: indiferent de lotul avut la dispoziție, vom încerca să facem maximum.”

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Baschet: