Care e adevărata faţă a României U18? 79:49 şi 79:63 sau 50:86?

De la o zi la alta, România U18 s-a scufundat astăzi în palatul sporturilor şi culturii „Mladost” din Varna, cedând la scor, după două succese clare, în cel de-al treilea şi ultimul joc al uneia dintre grupele turneului de consolare 9-18 la Campionatul European, Divizia B, în faţa neînvinsei Slovacia.

A fost 50:86 (9:20, 12:19, 20:22, 9:25), cu cinciarul timişorean Olah reuşind maximum de recuperări pentru tricolori, 14, ca al doilea coşgeter al echipei, cu 9 puncte.

S-a repetat astfel scenariul din grupa preliminară, unde după două victorii, ce-i drept mai strânse, a urmat un picaj, 57:96 cu Macedonia, care a redirecţionat-o de fapt dinspre grupa valorică 1-8, la 9-18. Unde, după triumfuri la 30 respectiv 16 puncte diferenţă cu Norvegia şi Elveţia, a venit „ciocanul” slovac, ce îi aruncă pe români pe locul 2 în grupă şi urmând a juca mâine seară, ca ultimă apariţie, pentru poziţiile finale 11-12 în Divizia B, sau mai exact 27-28 la nivelul întregului continent, în compania învingătoarei dintre Georgia şi Belgia.

Pe parchet sunt şi selecţionabilii României U16, tot cu doi timişoreni, Raul Covaciu şi Ovidiu Udrea, de la CSS Bega, club ce i-a lansat spre SUA respectiv Timba şi pe Olah şi Filip, şi tot în Divizia B, dar la Strumica, în Macedonia, unde debutul în „Nikola Karev” le-a adus o neplăcută surpriză, 73:78 cu Luxembourg, după două reprize de prelungiri. Astă seară, la rând Anglia

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: