Clujul îşi menajează cuceritorii Poloniei înaintea ieşirii în Franţa şi simplifică până la pauză istoricul jocului cu timişorenii, 91:69 (48:31)

Triumfătoare miercuri seară cu 70:67 pe terenul vicecampioanei Poloniei, Slask Wroclaw, campioană în Ţara Baltică în 2022, U-BT Cluj i-a jucat sâmbătă de la ora 19 ceva mai puţin pe principalii protagonişti ai deplasării la nord dar ceva mai mult pe componenţii care nu prea au activat în „Stulecia” sau chiar deloc, ceea ce n-a împiedicat-o pe campioana României să se detaşeze până la pauza partidei acasă din etapa a IV-a în elită, 26:15 şi 22:16 cu SCM winsed-swiss Mozzart Bet Timişoara, într-un intermezzo intern în care s-a pus doar problema diferenţei de scor înaintea ieşirii în Franţa, la JL Bourg, pentru încleştarea din runda a III-a în grupele EuroCup.

Alb-violeţii Timişoarei, învinşi miercuri acasă cu 81:85 de nou-promovaţii Braşovului, au atenuat picajul în partea a doua a jocului urmărit de aproape 2.500 de spectatori, remizând sfertul trei, 24:24, şi pierzându-l pe ultimul mai strâns decât înaintea pauzei, cu 19:14, ceea ce a mai inhibat proporţiile scorului, 91:69.

Conturat de marii favoriţi în special pe mâna componenţilor mai puţin jucaţi miercuri în Polonia, acum în prim-plan, în frunte cu internaţionalul Mihai Măciucă, autor a 17 puncte, coşgheter al învingătorilor în 30 de minute pe teren, completat cu câte 13 puncte de Emanuel Căţe, autor şi a 6 recuperări în 24 de minute jucate, respectiv Mokoka, şi cu câte 3 pase decisive respectiv recuperări în peste 17 minute de joc. Mai mult a apărut Patrick Richard II, aproape 25 de minute, în care a înscris 5 puncte şi a dat 7 pase decisive, Andrija Stipanovic reuşind 11 puncte în tot atâtea minute, menajat fiind după aportul adus la Wroclaw şi înaintea deplasării în Franţa. Iar la fel baschetbalistul partidei din „Stulecia”, Seeley Jr., folosit acum numai 12 minute, în care a marcat 5 puncte.

De fapt, Mihai Silvăşan a apelat la o rotaţie completă, a celor 12 convocaţi, inclusiv David Fîntînă jucând aproape 5 minute şi înscriind două puncte, pe când Dragan Petricevic a contat pe 11 sportivi, toţi jucaţi, în frunte cu Nikola Gajic 33 de minute, autor a 11 puncte. Şaisprezece a înscris Antonyo Makale Foreman în 24 de minute, ratând 7 „triţe”, pe când Grayson a marcat 14 puncte în 18 minute pe teren, Kesar 7 într-o jumătate din timpul de joc, Mirkovic 6 tot în 20 de minute, Schipor 4 puncte, Horga şi Petrescu câte 3, Legoşin şi Lazar câte două iar Stanciu unul.

Eşec la 22 de puncte, după ce rapidiştii cedau la 23 pe Someş.

Şi urmează pentru timişoreni în campionat tocmai primirea Rapidului, la mijlocul turului fazei I preliminare pe grupe. Programul rundei a V-a şi ultimele rezultate, pe coloana clasamentului la zi al secţiunii Baschet.   

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: