Condusă acasă și cu 30 de puncte, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara începe anul 2023 precum încheia anul 2022: cu un eșec la peste 20 de puncte

Depășiți săptămâna trecută la Oradea cu 89:66 (36:34) în etapa dintre Crăciun și Anul Nou, baschetbaliștii Timișoarei au fost întrecuți la scor și miercuri seară la prima apariție din 2023, cu ocazia celuilalt cel mai dificil meci din ”Conferința B” a Ligii Naționale, în compania vicecampioanei dublă deținătoare a Cupei României, CSO Voluntari, care s-a desprins înaintea pauzei: 72:97 (42:52).

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a întâlnit de sărbători cele mai puternice grupări din seria de 9 cluburi a ”Conferinței B”, iar după ce în 28 decembrie s-a înclinat pe terenul bihorenilor triumfători în Germania cu 80:82 pe 14 decembrie în runda secundă a fazei a II-a a grupelor în FIBA Europe Cup, la Bamberg, miercuri seară a cedat în sala ”Constantin Jude” ilfovenilor care nu treceau în schimb de faza I a grupelor aceleiași FIBA Europe Cup, eliminați fiind la 30 noiembrie de pe locul 3 într-un patrulater dominat de SCMU Craiova cu 5 succese în 6 apariții, urmată de Hakro Merlins Crailsheim, în vreme ce formația de lângă București s-a impus tur-retur doar cu Norrkoping Dolphins.

A făcut-o mai clar în fața unei asistențe ceva mai numeroase de astă dată în tribuna timișoreană, ilfovenii pierzând la limită sfertul inaugural dar câștigându-le pe celelalte: 24:23, 18:29, 13:23, 17:22.

Cu 2 străini în plus față de localnicii care au jucat tot 10 componenți, șase fiind în efectivul lui Ainars Bagatskis, vizitatorii au fost mai combinativi și preciși în aruncările din semicerc, cu 28 de reușite din 38 de încercări, mai exacți fiind și de la distanță, cu 9 din 19, astfel încât, dominând și jocul la recuperare (33-25) respectiv legând un run de 11 puncte, au ajuns să conducă și cu 30 de puncte diferență, cu care și-au asigurat un triumf detașat, al treilea consecutiv în deplasare.

Ilfovenii însă doar s-au reabilitat după ce pierdeau precedentul meci de campionat, 75:83 acasă cu CSM CSU Oradea pe 17 decembrie, revenind astfel încet, încet, cu mai bune rezultate în ”Conferința B” după șirul de 3 înfrângeri din octombrie și noiembrie, când aveau în program aparițiile din FIBA Europe Cup.

Și această a treia victorie la rând afară a fost conturată tot la peste 20 de puncte diferență – a doua cea mai categorică semnată de CSO Voluntari, Maurice Watson Jr. reușind procentaje foarte bune și înscriind 18 puncte, aidoma coșgeterului învinșilor, Igor Kesar.

Lucas Tohătan, cel mai mult jucat de oaspeți, peste 26 de minute, a marcat 15 puncte, toți ceilalți sportivi ai oaspeților, cu excepția lui Axinte, care a jucat 5 minute, înscriind și ei, Eric Garcia Thompson Jr. 14, cu 8 recuperări, Planicic și Rasheed Lee Moore câte 11 puncte fiecare, Gotcher și Cotton câte 9, Torok 6 iar Vida 4 puncte.

Localnicii au ratat nespus, nu mai puțin de 37 de aruncări, iar doar Ilija Djokovic a marcat și el mai mult de zece puncte, 12 în 31 de minute jucate, Gajic înscriind 9 în 37 de minute pe teren, în care a izbutit 7 recuperări și 3 pase decisive, Lazar tot 9 puncte, Petrescu 7, McClellan 6 puncte, Năsturescu 5 iar Schipor, Maticiuc și cu Stanciu câte două fiecare. De fapt, toți jucătorii învinșilor au și marcat, iar toți, cu excepția lui Stanciu, care a evoluat doar 3 minute, au fost folosiți măcar zece.

Timișorenii au preluat de mai multe ori conducerea în sfertul inaugural, în care au condus și cu 17:13 în minutul 7, câștigându-l grație ”liberelor” lui Gajic din penultima secundă, însă, chiar dacă au mai refăcut avantajul și în primul minut al sfertului secund, mulțumită lui Lazar, 27:23, au cedat rapid pasul, 29:35 și chiar 31:40 după coșurile lui Watson Jr. în minutul 15, fără a mai reveni, din contră, vizitatorii distanțându-se și la 13 puncte înaintea pauzei.

Și mai clar la reluarea partidei, câștigată detașat de CSO Voluntari, semnalând astfel că timișorenii s-ar plasa în zona locului 3 în seria ”Conferinței B”, cu încă 4 meciuri de jucat în retur, abia din 14 ianuarie, sâmbăta viitoare la București cu Dinamo, în deplasare și la Constanța, pe Bega în schimb cu steliștii și gălățenii – și aceștia cu același bilanț precum al ilfovenilor, de 6 victorii și 5 eșecuri.

În tot cazul, bănățenii au cedat tur-retur ilfovenilor, în toamnă lângă București la 7 puncte diferență. Ultimele rezultate din ”Conferința B”, ale etapei a 13-a, în care orădenii s-au impus cu 88:74 la Dinamo, precum și programul celei viitoare, din weekend, în care ”violeții” nu vor juca, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: