Conduşi din nou la pauză şi de CSM Petrolul Ploieşti, cu 10, „violeţii” Timişoarei revin tot în sfertul 3, precum împotriva Craiovei, şi au 56:42 în minutul 29, dar sunt şi egalaţi cu 23 de secunde înainte de final de marcatorul a 32 de puncte, Funderbank, şi depăşiţi în overtime

Baschetbaliştii alb-violeţi ai Timişoarei au dat sâmbătă seară târziu tot ce-au putut într-o nouă cursă de urmărire în sfertul 3, precum cu doar o seară înainte în „Polivalenta” Craiovei, dar de astă dată, împotriva prahovenilor, n-au mai conservat până la final avantajul luat după pauză, aşa cum izbuteau vineri în dauna localnicilor, elevii lui Petricevic fiind ajunşi din urmă cu 23 de secunde rămase de jucat şi depăşiţi din nou tot până la 10 puncte în overtime, încă 5 minute suplimentare ca o picătură prea în plus la startul în forţă al sezonului oficial, cu două apariţii în Bănie în 24 de ore. 

Mai proaspeţi, după ce vineri seară doar asistau la inaugurarea „triunghiularului” eliminatoriu de la Craiova, câştigat de timişoreni cu 70:67 în faţa localnicilor prin a reveni de la 13 puncte deficit la pauză în sfertul 3, ploieştenii lui Mihai Popa au profitat de minutele în picioare ale bănăţenilor la startul abrupt şi dintr-o bucată al noului sezon şi s-au desprins la rândul lor, precum oltenii, în prima jumătate a întâlnirii, având resurse pentru a-i ajunge pe final pe alb-violeţii reuşind un alt reviriment imediat după pauză, când răsturnau clar scorul. 

N-ar fi izbutit însă multe prahovenii dacă n-ar fi avut „motorul” turat Kenneth Funderbank Jr., autor a nu mai puţin de 32 de puncte, 11 recuperări şi 6 pase decisive, într-adevăr decisiv până la capăt în a înclina balanţa în favoarea „găzarilor”, atât prin 5 „triţe” ochite din 9 aruncări dar şi prin egalarea semnată cu 23 de secunde rămase din sfertul 4, omniprezent în cele 42:27 minute jucate. 

Comparativ, noua achiziţie Dimitrijevic şi-a intrat în mână de la o seară la alta, cu 22 de puncte şi 9 pase decisive, Nikola Gajic fiind ca de fiecare dată „locomotivă” a celor de pe Bega, autor a 12 recuperări fără a părăsi absolut deloc terenul de joc, în fruntea celor 11 componenţi rulaţi de Dragan Petricevic, întreg colectivul avut la dispoziţie, inclusiv junele Horga, intrat 9 minute, tocmai în ideea ca bănăţenii să-şi mai tragă sufletul într-un al doilea meci în 24 de ore.

Sugestiv, dacă ploieştenii şi-au permis luxul să înscrie 78 de puncte cu cei din cinciul de start, proaspeţi la debutul oficial în noua campanie, în schimb timişorenii cu un joc deja în picioare au punctat mai degrabă prin cei intraţi de pe bancă, titularii contribuind cu 37 de puncte.

Contribuţii ducând la un moment dar la 14 puncte avans pentru baschetbaliştii Timişoarei, în penultimul minut al penultimului sfert, faţă de cele 10 deţinute la pauză de CSM Baschet Petrolul Ploieşti, care a exploatat însă apoi pe final prospeţimea superioară, strângând mai multe puncte şi pe contraatac.

Şi egalând după ce s-au apropiat treptat în sfertul final, rezultat 71:71 după ce regăţenii aveau 36:26 la pauză, pe sferturi 24:17, 12:9, 12:33 şi 23:12, aşadar cu mari fluctuaţii de scor în sferturile 3-4, cel de-al treilea zdrobitor favorabil timişorenilor, ultimul, dominat de redresarea elevilor lui Popa, cu 15:7.

Gajic a jucat chiar tot meciul, iar în ordine, Schipor, Kesar, căpitanul Lazar şi Dimitrijevic au apărut şi ei mai mult de jumătate din timpul de joc, în plus Petrescu peste 18 minute dintr-o componenţă de 11 cu 6 străini, câştig de cauză având totuşi revirimentul trupei lui Mihai Popa, deşi nu i-a intrat de la distanţă, doar 7 din 24, dar a dominat la recuperări cu 46-41, în contrast, „violeţii” de pe Bega dovedind imprecizie din semicerc, numai 16 reuşite din 42 de încercări.

Şi un prim eşec stagional la a doua apariţie, lăsând deschisă cursa în 3 pentru calificare, în care prahovenii au un coşaveraj de plus 8 după acest 86:78, timişorenii încheind jocurile de la Craiova cu un coşaveraj general de -5 şi în aşteptarea rezultatului de duminică seară, al întâlnirii dintre gazdele craiovene, momentan cu coşaverajul -3, înregistrat vineri cu bănăţenii, şi ploieştenii la a doua lor partidă în 24 de ore. Iar prima clasată se va califica direct, precum şi a doua, dacă se numără între cele mai bune două clasate ale locurilor secunde în celelalte 6 serii. Un alt triumf prahovean i-ar duce în sferturile Final8, o victorie craioveană urmând a egala cele 3 oponente la puncte, intrând în calcul coşaverajul, cel mai inconvenabil scor pentru bănăţeni fiind un succes al localnicilor la o diferenţă mică de puncte. 

Dar încă se mai joacă o a treia etapă duminică şi-n celelalte serii, de exemplu la Târgu Mureş gazdele şi cei din Galaţi având câte o victorie iar cei din Focşani sunt deja ieşiţi din calcule, pe când în celelalte 4 turnee câte o formaţie şi-a asigurat deja calificarea cu „duble” succese, campioana deţinătoare a cupei U-BT Cluj în „triunghiularul” de la Oradea, Rapid la Piteşti, BC CSU Sibiu la Constanţa şi Voluntari pe terenul nou-promovatei din Braşov.

La Craiova, sâmbătă la ora 20, „violeţii” au început cu coşgeterul cu 24 de puncte al jocului din seara precedentă, Makale Foreman – care avea a mai juca însă doar 12 minute, Năsturescu, Gajic, Petrescu şi Kesar, în vreme ce ploieştenii cu Johnson, ex-timişoreanul Bogdan Popa, Brkic, Corpodean şi Funderbank, iar bănăţenii au început mai bine, 6:2 şi cu o „triţă” a lui Kesar, fără însă a şi ţine pasul, 6:9.

Iar prahovenii lui Popa s-au desprins apoi, 16:10 în minutul 7, replicile la coş fiind date de căpitanul veteran al alb-violeţilor, Laszlo Lazar. Fără a fi împiedicată creşterea deficitului, 20:12 pentru munteni, pentru care Funderbank semna cu 11 secunde înainte de final scorul sfertului inaugural, 24:17. Iar tot ei înscriau şi primele puncte ale sfertului secund, 26:17, Funderbank punându-şi amprenta pe joc, 31:21 în minutul 16, diferenţă de 10 puncte consemnată şi la pauză graţie tot ultimului coş prahovean, marcat de Johnson când mai erau 9 secunde.

Însă, precum vineri, timişorenii au ieşit în trombă de la vestiare, Gajic şi Kesar înscriind „triţe” deja din primul minut al păţii secunde, completaţi de Lazar pe atacul următor, fără replică din partea oponenţilor, rămaşi cu doar două puncte avans, 36:34.

Gajic şi Dimitrijevic apropiindu-i pe „violeţi” din libere la doar câte un punct deficit, anihilat de Igor Kesar, care a preluat conducerea, 42:40 în minutul 24, dintr-o „triţă”, completată de Dimitrijevic şi Gajic cu alte „triţe” pentru un run de 9 puncte, 48:40. Alb-violeţii, în control.

Extins până la 56:42 în penultimul minut al sfertului 3, cu vedere spre o nouă victorie. Iar timişorenii şi-au păstrat pentru o vreme un avantaj încurajator, 65:56 înaintea mijlocului sfertului final, 69:61 în minutul 37, fără a mai găsi însă resursele necesare în ultimele circa o sută de secunde.

Au mai ratat câte o liberă, pe când Funderbank şi Brkic i-au readus pe prahoveni punct cu punct tot mai aproape, Funderbank egalând în minutul 39:37 chiar cu o „triţă”, 71:71, fără ca Scott-Grayson să poată fructifica la sirenă aruncarea finală pentru bănăţeni. 

Pentru care intrarea în overtime constituia ceva niţel prea mult, acel ceva resimţit ca atare, Johnson, Bogdan Popa cu o „triţă” şi din nou Johnson desprinzându-i ca din puşcă pe „găzari” la 78:71 în primele faze ale celor 5 minute adiţionale, implacabil. 

Doar 9 ploieşteni au jucat şi numai 7 au marcat, Brkic şi Johnson Jr. completându-l pe detaşatul golgeter cu 17 respectiv 12 puncte, fie şi cumulate dând mai puţin decât totalul de 32 al jucătorului meciului, Bogdan Popa înscrind şi el 8 puncte, Henry 7 iar Corpodean 6, pe când de la bănăţeni şi Kesar a marcat 19, Gajic 9, Lazar 8, Petrescu 7, Schipor 6, Scott-Grayson 3 iar Mirkovic şi Năsturescu câte două fiecare, aşadar 9 marcatori, lui Foreman neintrându-i deloc cele 4 aruncări de-afară, alte 3 din semicerc, fără puncte şi junele Horga.

Şi urmează săptămâna viitoare debutul şi-n campionatul Ligii Naţionale, acasă cu gălăţenii, programul etapei I în seria Conferinţă cu 9 cluburi în care activează alb-violeţii fiind prezentat pe coloana datelor tehnice şi clasamentului din secţiunea Baschet. Dar mai întâi verdictul grupei din Cupa României de la Craiova, în aşteptarea pe margine din partea bănăţenilor la deznodământul întâlnirii localnicilor cu ploieştenii, de duminică de la ora 19.    

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: