CS SCM Timișoara a debutat cu victorie în noua formulă, 65-59 acasă cu Agronomia în primul meci din faza semifinală

CS SCM Timișoara a obținut o victorie muncită la primul meci în noua formulă. Alb-violetele au trecut acasă cu 65-59 de CS Agronomia București, pe sferturi 17-18, 17-12, 20-15 și 11-14. S-a văzut lipsa de omogenitate a echipei de pe Bega care a adus cinci jucătoare noi înainte de faza semifinală. Au fost destule pase greșite, dar timișorencele au reușit să domine la recuperare în partea secundă și s-au desprins la 14 lungimi în sfertul trei, iar pe final au reușit să-și gestioneze avantajul. Monika Brosovszky și Adina Pop au fost integraliste la primul joc în alb-violet, iar de la oaspete Vilcinschi a stat pe teren tot meciul.

Sala Constantin Jude a găzduit prima partidă a lui CS SCM Timișoara din faza semifinală, iar oaspete au fost jucătoarele de la Agronomia București. Formația din capitală s-a impus la 20 de puncte în primul meci din această fază, acasă cu KSE Târgu Secuiesc. Timișorencele nu au jucat în prima etapă când trebuia să se deplaseze la Ploiești. Partida din Prahova se va juca pe 27 martie, la o zi după ce alb-violetele vor juca pe terenul uneia dintre contracandidatele la promovare, Rapid București. Meciul din această după-amiază a opus două formații separate de un punct în clasament, cu Agronomia având un bilanț de 3 victorii (6 puncte), în timp ce bănățencele aveau cele 5 puncte cu care au urcat în faza semifinală (1 victorie/3 înfrângeri).

IMG_6730A fost primul meci oficial pe care l-au disputat cele 5 transferuri noi ale echipei de pe Bega. Patru dintre acestea au intrat în primul cinci: Adina Pop, Irina Borș, Selena Kirberg și Monika Brosovszky, în timp ce Cristina Badi a intrat de pe bancă. Alături de cele patru a început partida în teren Zahra Serrieh, produs al CSȘ Bega, jucătoarea sub 20 de ani, obligatorie pe parchet în Liga 1. De cealaltă parte Agronomia are în componență câteva jucătoare formate la Olimpia București care au evoluat la formații din Liga Națională, dar mai ales la cele cu probleme financiare din partea secundă a clasamentului. Nebojsa Biro le-a trimis în teren pe Mada Gaitanaru, Alexandra Chițanu, Reka Ferentz, Sonia Vilcinschi și Corina Stângă. În jur de 50 de spectatori au asistat la startul meciului, iar numărul a crescut după ce au apărut și juniorii Agronomiei care au avut meci la Timișoara în campionatul U18. Debutul partidei a fost marcat de ratări de ambele părți, iar Gaitanaru a deschis scorul cu un „3 points-play” după aproape două minute. Primul punct al gazdelor a fost marcat de Pop care a transformat una din două libere. Stângă a fost găsită liberă în apropierea coșului și a dus scorul la 1-5. Borș a înscris prima „triță” a partidei. Brosovszky (revenită după un sezon și jumătate de pauză) a ieșit la pressing sus alături de Pop care în prima parte a sezonului a evoluat în Liga Națională la Satu Mare. Agronomia a profitat de greșelile gazdelor și s-a dus la 4-11, cel mai mare avans al său.

Veronica Gavrilă a trimis-o pe Badi în teren în locul lui Borș, a cerut timp de odihnă, iar nou-intrata a înscris pentru 6-11. Timișorencele au trecut la apărarea în zonă, iar Brosovszky a pătruns și a înscris pe final de atac (8-11). Cu patru minute până la prima pauză ambele echipe erau în penalizare. Vilcinschi a transformat una din cele două libere, Agronomia a pierdut mingea (24 de secunde), iar Pop a reușit coș cu fault după ce a pătruns. Time-out al oaspetelor și fundașul a transformat libera suplimentară. După aceasta, pe repunerea adversă de sub coș, alb-violetele au ieșit la pressing sus. Bucureștencele au ratat 3 libere din 4, iar Badi strângea din nou ecartul la o lungime după ce marca una din două aruncări de un punct (12-13). Gazdele au revenit la apărarea om la om, Kirberg a reușit intercepția, dar a pierdut-o din cauza controlului slab. Chelariu puncta din apropierea inelului, iar Brosovszky de la linia de fault (au fost fluierate cele două libere după ce la fazele anterioare experimentata jucătoare a fost blocată și nu s-a fluierat nimic. Pop a avut nevoie de câteva momente să-și revină după un contact mai tare, dar a continuat în teren. Chițanu și Lupu au marcat de după semicerc și au stabilit scorul la prima pauză: 17-18.

În startul sfertului secund au fost din nou ratări și mingi pierduta, Stângă și Pop au dus scorul la 19-21, iar Badi ajungea deja la 3 faulturi. Chelariu a transformat una din două libere, iar Stângă făcea 19-23. Timișorencele au egalat pe mâna lui Lupu și Steiner (două libere transformate după ce a primit o pasă foarte bună de la Brosovszky care a trecut spectaculos de o adversară). Aceeași Steiner a dus formația timișoreană pentru prima dată în avantaj (25-23). Au fost momente în sfertul doi cu intensitate bună sub panoul oaspetelor, cu bump-uri destul de tari pentru oprirea adversarelor. Au fost și momente cu mingi pierdute, cu combinații reușite ale oaspetelor în spațiul de 3 secunde, dar au ratat finalizarea. Din nou Brosovszky a făcut spectacol, cu o trecere pe la spate, oferindu-i assist-ul lui Serrieh care puncta pentru 27-25. Chițanu a pătruns și și-a apropiat formația la o lungume (30-29), dar gazdele au reușit să se apere mai tare, au recuperat câteva mingi și Pop le-a distanțat la 34-29. Tehnicianul Agronomiei a fost sancționat cu tehnic după ce a scăpat o înjurătură în sârbă (a susținut că era adresată uneia dintre jucătoare, dar arbitrul aflat în apropiere a auzit și a dictat tehnic). Pop a ratat libera, de partea cealaltă una din două libere transformate, iar la jumătatea partidei scorul era 34-30.

Oaspetele au început sfertul trei cu două libere ratate, iar Vilcinschi și Gaitanaru au egalat la 34. 37-36 după pătrunderea lui Stângă și au urmat două coșuri ale gazdelor la care adversarii au protestat. La primul, a lui Kirberg, s-au cerut pași, iar la cel înscris de Brosovszky (41-46), banca verzilor a susținut că o jucătoare în alb a călcat afară înainte să îi trimită mingea veteranei. Au continuat ratările de la linia de fault pentru ambele formații, iar gazdele s-au desprins la 49-37 după „trița” lui Badi și „3 points-play-ul” lui Pop. Time-out Agronomia, dar tot gazdele au marcat la reluare, prin Serrieh. Chelariu a stopat seria adversă cu un coș cu fault, iar Lupu a marcat una din două libere (52-40). Condusă la oaspete, pași la gazde, iar Anghel făcea 52-42. Pe finalul sfertului au mai punctat Lupu (coș de două puncte) și Vilcinschi (de la distanță), iar trei timișorence aveau deja 4 faulturi: Borș, Serrieh și Badi. Scorul la ultima pauză a fost 54-45.

Alb-violetele au deschis ultimele zece minute cu un turnover de 24 de secunde, iar Anghet reducea distanța la 7 lungimi (54-47). Lupu a înscris de la distanță (din 45 de grade), iar Vilcinschi a răspuns cu aceeași monedă. Timișorencele se apărau în zonă 2-3. Pop a pătruns, dar a marcat doar o liberă, iar Kierberg a trimis mingea în coș pe sirenă (60-50). Din nou reușită de după semicerc pentru oaspete, după care tehnicianul sârb a cerut timp de odihnă. Au urmat contre ratate de ambele părți, 24 de secunde la bucureștence și două ratări a lui Kirberg. Gazdele au avut momente în care au reușit câteva recuperări ofensive. După momentele de joc confuz, Kirberg a punctat, pe contraatac (62-53) și din nou timp de odihnă când tehnicianul oaspetelor le-a reproșat că se grăbesc să arunce imediat ce ajung în atac.

Pop a încercat un pressing sus, să nu îi permită fundașului advers să dribleze cu dreapta și să o oblige să ducă mingea cu stânga. Badi a ieșit cu 5 faulturi cu 2:44 înainte de final, iar Vilcinschi a transformat de la linia de fault, iar după aceea a pătruns și a stâns scorul la 63-57. A continuat să se vadă lipsa de meciuri împreună la gazde care au avut nesincronizări în atac. De partea cealaltă oaspetele au reușit câteva recuperări ofensive, dar nu au găsit drumul spre coș. Din nou timp de odihnă cu 1:25 până la ultima sirenă. Tehnicianul oaspetelor le striga elevelor sale să faulteze inteligent, acestea au recuperat mingea, dar au pierdut-o după ce Gaitanaru și-a bătut mingea în picior pe contră. 24 de secunde CS SCM, iar oaspetele se apropiau la 63-59, dar mai erau doar 9 secunde. Time out alb-violet, iar Brosovszky a scos alte două libere pe care le-a transformat și a stabilit scorul final: 65-59. A fost o victorie muncită pentru timișorence care mai au mult de lucrat la capitolul relații de joc. Acestea au făcut diferența pe în partea a doua la recuperare, reușind 26 de mingi prinse la panou (51 în total) față de doar 15 ale oaspetelor (37 în total).

Adina Pop, cea mai bună marcatoare a partidei

Adina Pop, cea mai bună marcatoare a partidei

Noul căpitan de la CS SCM Timișoara, Adina Pop, a înscris cele mai multe puncte: 14 (a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive). Diana Lupu a contribuit cu 11 puncte în 21 de minute, iar Selena Kirberg a înscris 11 puncte și a fost aproape de double-double, având 9 recuperări. Deși s-a văzut lipsa jocului în ultimul an în special la procentajul aruncărilor, Monika Brosovszky a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren (23 la eficiență), având 8 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive. Pentru gazde au mai înscris: Badi 6 puncte (8 recuperări), Borș 6 puncte, Serrieh 5 puncte (7 recuperări) și Steiner 4 puncte. A mai intrat Ivășchescu, iar pe foaie au mai fost Mita, Popa și Bocancea. De la Agronomia cea mai bună marcatoare a fost Sonia Vilcinschi (integralistă) cu 13 puncte, plus 7 recuperări. Alte trei jucătoare au reușit 10 puncte: Chelariu (aproape de double-double cu 9 recuperări), Stângă, și Gaitanaru. Pentru oaspete au mai înscris: Chițanu 9 puncte, Anghel 4 și Ferentz 3 puncte. Au mai intrat Topala și Brudea.

Ambele echipe au avut procentaje destul de modeste la aruncările din acțiune. Timișorencele au înscris 23 din cele 69 de aruncări din acțiune încercate (33,3%), în timp ce oaspetele au marcat 21 din 59 (35,6%). Ambele formații au înscris 4 „trițe”, gazdele din 20 încercate (20% reușite), iar oaspetele din 12 (33%). Amândouă echipele au aruncat 24 de libere, cu 15 transformări la alb-violete (62,5%) și 13 reușite la Agronomia (54,2%). Diferența s-a făcut la punctele marcate după recuperări ofensive (16 pentru timișorence și 6 în dreptul oaspetelor). CS SCM Timișoara a avut 51 de recuperări (18 ofensive/33 defensive) față de 37 ale oaspetelor (9/28). 16-19 a fost scorul la mingi pierdute, iar 18-11 la punctele venite după turnovers.

Victoria cu Agronomia le urcă pe alb-violete pe locul 2 în clasament. Reamintim că în această fază s-a intrat cu rezultatele înregistrate între echipele cu drept de promovare în faza de calificare. Pentru timișorence urmează trei deplasări la rând: pe 19 martie la ACS KSE Târgu Secuiesc, pe 26 la CS Rapid București și pe 27 la CSM CSS Ploiești. Vom reveni cu mai multe imagini și declarații de la partidă. Iată clasamentul din faza semifinală a Ligii 1:

 

Clasament:

  1. CSU LPS Alba Iulia 10 puncte (5 victorii/0 înfrângeri)
  2. CS SCM Timișoara 7 puncte (2 victorii/3 înfrângeri)
  3. CS Agronomia București 7 puncte (3 victorii/1 înfrângere)
  4. CS Rapid București 6 puncte (3 victorii/0 înfrângeri)
  5. Universitatea CSM Oradea 6 puncte (1 victorie/4 înfrângeri)
  6. ACS KSE Târgu Secuiesc 3 puncte (0 victorii/3 înfrângeri)
  7. CSM CSS Ploiești 2 puncte (0 victorii/2 înfrângeri)
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: