CSA Steaua CSM Bucureşti – Timba Timişoara 74:62 (48:33)

Debut cu stângul pentru „Urşi” în noua ediţie de campionat a Ligii Naţionale de baschet masculin, Timba Timişoara pierzând ultimul joc al rundei inaugurale, 74:62 cu nou-promovata CSA Steaua CSM Bucureşti, care şi-a păstrat aproape integral avansul de 15 puncte avut la pauză.

A fost al treilea eşec la rând în tot atâtea meciuri oficiale ale timişorenilor în noua campanie 2013-2014.

Elevii lui Bogdan Murărescu au câştigat la două respectiv un punct diferenţă sferturile 3 şi 4 ale deplasării în sala „Regimentul de Gardă Mihai Viteazul” din Bucureşti, dar n-au mai putut recupera handicapul generat în prima jumătate a partidei: 22:15, 26:18, 17:19, 9:10.

Steliştii, învingători cu 8 zile înainte tocmai la Timişoara, cu 84:80 în returul optimilor Cupei României, în faţa „bronzului” ediţiei trecute, BCT, care s-a calificat graţie totalului celor două manşe, au ţinut neapărat să câştige la debutul în Liga Naţională, după revenirea în elită şi fuziunea cu CSM, şi şi-au adjudecat avantajul terenului propriu.

Robert Nyakundi a fost coşgeterul partidei, cu 20 de puncte marcate, la care a adăugat 12 recuperări. Un double-double a reuşit şi căpitanul galben-negrilor Timişoarei, canadianul Denham Brown, cu 10 puncte şi 10 recuperări, tot cu 10 puncte contribuind şi David Lawrence, recuperat după întinderea care i-a scurtcircuitat prezenţa în optimile Cupei României, pierdute de Timba la scor în faţa campioanei naţionale CSU Ploieşti.

Cel mai prolific jucător al „Urşilor” în etapa inaugurală a fost play-maker-ul Kevin Bridgewaters, autor a 16 puncte şi 6 pase decisive.

Timişorenii au ocazia revanşei şi a unei prime victorii în partidele oficiale din noua stagiune miercuri seară, de la ora 20, în debutul în campionat pe teren propriu, contra Farului Constanţa, cea mai fragilă grupare din competiţie, apelând la un lot tânăr, abia conturat. Jocul din sala „Constantin Jude” va conta pentru etapa a doua şi va urma celui al concitadinei BC Timişoara, de la ora 17,30, cu Concordia Chiajna, o altă nou-promovată.

Ulterior, în week-end, BC Timba va juca în etapa a treia la Oradea, cu CSM, pe când BCT va evolua tot acasă, cu ploieştenii, învinşi astăzi la 4 puncte la Mediaş.

Şi echipa secundă a celor de la Timba a cedat în deplasare în debutul ligii a doua, 88:62 pentru ex-prim-divizionara BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc.

Până atunci, luni dimineaţă va avea loc tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei României, cu BC Timişoara aşteptând să-şi afle adversara.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: